reklama

Recept či o tom komsi, kto obhajuje úchylky?

Temer hamletovská otázka : Recepty či nie recepty? Pri určitých príspevkoch som totiž zostal ako obarený. Uznávam slobodu názoru a prejavu, ale som zároveň presvedčený, že aj táto sloboda - ako konečne každá iná - má svoje hranice, ktoré by sa nemali prekročiť. A stalo sa a preto sa mi nejaký čas nechcelo písať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (25)

Držím sa zásady môjho profesora slovenčiny na gymnáziu :" Študenti nečítajte dobré knihy. Čítajte len vynikajúce knihy." Veľmi pozorne si teda vyberám, ktorej knihe venujem svoj čas. Je úplne isté, že po Da Vinciho kóde  ani nesiahnem. A môžte si o mne myslieť čo chcete. Máte na to právo.

Ja si však kladiem otázku, kam vlastne spejeme? Kde to všetko skončí? Nevyprovokovali sme svojim správaním reakcie, ktoré zaznievajú z istej arabskej televízie?  Žijeme súmrak našej civilizácie? Ako to bolo v záverečnej etape Rímskej ríše? Čo si mysleli jej občania? Aký mali názor na svoje správanie či konanie? Pripustili si, že to budú Barbari, ktorí s nimi spravia krátky koniec?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kto sa úprimne zaujíma o históriu vidí ako skončili civilizácie, ktoré sa správali bohorovne. Národy, ktoré si mysleli, že nad nich niet. Spamätáme sa???

Jozef Bartos

Jozef Bartos

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som "vlk samotár". Občas "čumím" do obrazovky počítača a tak okrem diskusii v malej dedinskej krčme by som si rad podiskutoval i virtuálne. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu