reklama

Novácky Černobyľ – Novácka lož

16. novembra krátko pred 7. hodinou v Bani Nováky zavalilo štyroch baníkov. Už vtedy ich veci znalí kolegovia vedeli, že sú mŕtvi.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)

Vedenie Bane Nováky cynicky živilo nádej v ich rodinách a všetci zodpovední počnúc predákmi končiac ministrom klamali a klamú "až sa im z huby práši", keď tvrdia, že boli dodržané všetky bezpečnostné prepisy.

Baníci však vedia svoje a nemlčia.

Podobne sa zachovala nie len sovietska, ale aj naša vláda, keď v sobotu 26. apríla 1986 skoro ráno došlo na štvrtom bloku jadrovej elektrárne Černobyľ k výbuchu a následnému požiaru, ktorý zničil reaktor a spôsobil rozsiahly únik rádioaktívnych látok. Počas výbuchu černobyľského reaktora a požiaru uniklo z reaktoru dvestokrát viac radiácie, ako sa uvoľnilo pri výbuchu jadrových bômb v Hirošime a Nagasaki dohromady. Celý svet o tejto tragédii hovoril, len nás sa mlčalo. A nie len to, napriek rádioaktívnemu mraku nás s kľudným svedomím "poslali" do prvomájového sprievodu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vôbec sa nečudujem, že premierovi Róbertovi Ficovi sa November 1989 ničím nevryl do pamäti. Je to rovnaká krvná skupina s Vasiľom Biľakom, Gustávom Husákom, či sovietskymi súdruhmi. Lebo keď klame v malom, potom sa klame aj vo veľkom. Odjakživa totiž platí, že treba byť aj nad malom verný...

Jozef Bartos

Jozef Bartos

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som "vlk samotár". Občas "čumím" do obrazovky počítača a tak okrem diskusii v malej dedinskej krčme by som si rad podiskutoval i virtuálne. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu