reklama

Je ne suis pas (Ja nie som) SMER-SD.

Všetky udalosti vo svete a hlavne v Európe sa nás dotýkajú nejako viac. Sme ustráchaní, bojíme sa o svoju vonkajšiu bezpečnosť a svoju solidaritu s ohrozenými krajinami ukazujeme zdieľaním na sociálnych sieťach vlajkami a statusmi

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Popri nedávnych teroristických útokoch však akosi zabúdame na našu vnútornú bezpečnosť, a preto si aj ja dovolím vyjadriť svoj názor tak, aby bol môj názor zrozumiteľný....Je ne sius pas SMER-SD. V preklade to znamená , Ja nie som SMER-SD. Myslím, že toto by bol perfektný predvolebný slogan tých, čo nesúhlasia s tým, čo predstavitelia Smer-u doslova ,,vyvádzajú" a čoho sú schopní len preto aby opätovne vyhrali voľby a nebodaj ešte aj vládli.

To, koľkými faktami je usvedčená strana Smer z nekompetentnosti, z rozkrádania a rôznych iných nekalých praktík nielen za posledné obdobie, sa nečudujem, že táto krajina upadá. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Rád by som upozornil na jednu skutočnosť, ktorá je pre mňa poslednou kvapkou na to, aby môj pohár akejkoľvek trpezlivosti, ako občana tejto krajiny, pretiekol. V poslednej dobe, sa okrem iného, začala pretriasať otázka neobsadeného postu sudcu ústavného súdu. Na poste sudcu v takejto inštitúcií si predstavujem človeka, ktorý má nielen právnické vzdelanie, ale hlavne v posledných aspoň desiatich alebo skôr 15 rokoch aktívne pôsobil ako sudca najvyššieho alebo aspoň krajského súdu v Slovenskej republike. Niekoho, kto už vydal nejaký rozsudok na poste, ktorý tomu prináleží. Včera som však zachytil reportáž v jednom nemenovanom televíznom médiu, že vraj na post sudcu Ústavného súdu strana Smer navrhla poslankyňu Laššákovú. Podľa dostupných informácií ju navrhli jej stranícky súputníci ,poslanci Vitteková a Číž. Čo ma však zdvihlo zo stoličky, bolo vysvetlenie poslanca Číža na otázku redaktora, prečo nominoval práve Laššákovú a či spĺňa všetky predpoklady. Z jeho vyjadrenia som bol ako občan tejto krajiny doslova šokovaný. Vyjadril sa približne v tom smere, že veď pani Laššáková je predsa už viac ako 12 rokov predsedníčkou našej krajskej organizácie ( veď si to zaslúži).

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Týmto vyjadrením veľmi veľavravne pán poslanec Číž ukázal verejnosti ako si strana Smer predstavuje ústavnosť , jej význam a hlavne ako si vážia občanov tejto republiky. Vyjadrím sa boxerskou terminológiou: doslova direktom poslal všetkých občanov, ústavných sudcov a aj význam Ústavného súdu SR, ako ochrancu nášho základného zákona, k zemi na kolená. Je to nehoráznosť a výsmech zákonnosti tohto štátu. Ako sa môžem ja, ako občan ,tcítiť a ešte dôverovať v súdy a hlavne v sudcov akéhokoľvek súdu, ak si vládnuca strana dovolí navrhnúť na tak dôležitý post niekoho, kto síce podľa profesijného životopisu kandidátky pracoval s právom, ale čo je hlavné, so súdnictvom nemá vôbec nič spoločné.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A čo je najhoršie, je skutočnosť, že z ich správania si berú príklad aj niektorí predstavitelia samospráv, hlavne tí, ktorí sú podporovaní stranou Smer, ale aj tí, ktorí Smer-ákmi sú. Robia presne to, čo vidia robiť tam ,,hore", hore na kopci v parlamentnej budove. Lebo vedia, že sa im nič nestane. Je to pohŕdanie ľuďmi.

Ale čo sa vlastne čudujem, my, občania tejto krajiny zlyhávame. Zlyhávame v tom, že si nechránime svoju vnútornú bezpečnosť, nechránime si svoje práva ale sme popri tom všetkom veľmi súcitní s nešťastiami všetkých navôkol. Všetci občania Francúzska, ktorí si pozrú naše slovenské profily, vedia, že s nimi súcitime, všetci, ktorí sú dnešnými konaniami teroristov ohrození vedia, že s nimi súcitime a sme s nimi. Áno, treba byť solidárny, som zástancom slobody a solidarity, ale nesmieme zabúdať, že solidarita sa dá uskutočňovať iba vtedy, ak my, občania tohto štátu budeme slobodní v našej krajine. Preto nezabúdajme, že každý jeden z nás je jeden hlas. Som totiž solidárny so zákonom, zákonnosťou, som solidárny so slobodou a bezpečnosťou, ktorá je v tejto krajine ohrozená. Preto chcem, aby nielen naši občania, ale aj napríklad Parížania vedeli, že .... Je ne sius pass SMER-SD - Ja nie som SMER-SD. 

Jozef Boledovič

Jozef Boledovič

Bloger 
  • Počet článkov:  19
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mám rád ľudí a život a snažím sa byť pozitívny. V pamäti mi utkvel jeden citát ešte z čias stredoškolských: ,, Nič pre lásku neurobí, kto pre ňu neurobí všetko" A odkaz tohto citátu sa snažím aplikovať na všetko čo v živote robím. V mojom podaní by som to interpretoval takto: Nič pre akúkoľvek vec neurobím, ak pre ňu neurobím všetko. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu