Málokto číta kuchársku knihu ako detektívku, alebo romantický príbeh. Nie som v tomto smere výnimkou, preto som si z tejto "kuchárky" vybral zopár receptov na vyskúšanie. Recepty sú popísané dosť podrobne, až sa zdá, že niekedy až zložito, ale sú doplnené aj fotografiou hotového jedla, takže amatérsky kuchár hneď vie, kam má namierené.
Aby som tie jedlá dlho nepopisoval, vyskúšali sme ako prvý recept, ktorý sa nám zdal zvládnuteľný a chuťou príťažlivý: Lambertove bylinkovo-tvarohové knedličky.
Recept opisovať nebudem (je knihe), stačí stručný výpočet použitých surovín: slanina, tvaroh, vajce, múka, kôpor, petržlenová vňať, cesnak, soľ a mleté čierne korenie. Namiesto popisu zopár dokumentárnych fotografií z našej prípravy:





Kniha "Zaklínača" obsahuje ku každému jedlu kvalitnú fotografiu perfektne aranžovaného hotového jedla, takže pri výbere receptu sa môžeme sústrediť na to, pri ktorom zareagujú naše chuťové kanáliky... Okrem toho je aj ozdobou domácej zbierky kuchárskych kníh. Nakoniec, hádam len, "Dobrú chuť".
Kto ste sa ešte nerozhodli pre slávnostné varenie podľa Zaklínača, odporúčam podrobný popis knihy na Sieťovke.
Zaklínač je fantasy cyklus poľského spisovateľa Andrzeja Sapkowského. Vznikol ako séria krátkych príbehov publikovaných v poľskom sci-fi a fantasy časopise Fantastyka...