reklama

Ako chuti Trnka (časť II.)

JUDr. Dobroslav Trnka - bývalý Generálny prokurátor SR - Superbus snob L. = patrí medzi vzácne druhy vyskytujúce sa ojedinele ide o zakorenený druh skoro nastálo vrastený do budovy Generálnej prokuratúry. V nasledujúcich vetách Vám prinášam pohľad na jeho neskutočné dielo. Dopredu sa ospravdlňujem človeku, ktorý si dal tú námahu a vytvoril plagát s rovnakým znením ako je uvedené v tomto blogu. Ale nakoľko skupina ľudi, spolu s človekom ktorý daný plagát vytvoril má obavu o možné súdne dohry, v prípade zverejnenia plagátu pred budovou GP, zatial kým naberú odvahu zverejňujem to aspoň touto cestou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)
Obrázok blogu

Dobroslav Trnka

1988 prijatý do služobného pomeru profesionálneho vojaka so

zaradením na Vojenskú obvodnú prokuratúru v Bratislave

1989 vyšetrovací tím Generálnej prokuratúry ČSSR na riešenie

udalostí zo 17. novembra 1989

1990 – 1993 prokurátor Vojenskej obvodnej prokuratúry v Bratislave

1993 – 1999 vojenský obvodný prokurátor v Bratislave

1999 - 2004 námestník generálneho prokurátora SR – hlavný

vojenský prokurátor

2004 - 2011 generálny prokurátor SR

2011 – kandidát strany SMER na post generálneho prokurátora SR

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pamätihodný výrok: „Ja som právnik, moja manželka je právnička, tak asi nebude (náš syn) hrať na klavír.“

(30.5.2012 pred Generálnou prokuratúrou)

O kvalite jeho práce v prospech občanov vypovedá Zuzana Wienk z Aliancie Fair Play (12.11.2010):

„Kým bude na Slovensku existovať skupina nedotknuteľných, ktorí si budú istí, že neponesú následky za korupciu a za ekonomické zločiny, ktoré túto krajinu postretávajú každý jediný deň, tak sa nič nezmení. A za najslabší článok v tomto zmysle, považujem – popri súdoch – prokuratúru. Nespomínam si naozaj na jeden závažný prípad, kedy by nejaký závažný prípad korupcie, alebo nejaká závažná kauza, boli došetrené a niekto bol aj potrestaný.“

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Hoci pána Trnku vo funkcii generálneho prokurátora nepreslávili vyriešené prípady, o slávu sa mu postaralo otváranie uzavretých súdnych sporov voči štátu, ktoré prehrali firmy s nejasným majetkovým pozadím. V zdanlivej snahe dosiahnuť spravodlivosť prispieval tak ku snahe rôznych podvodníkov odľahčiť vrecká daňových poplatníkov. Okrem kauzy Duckého zmeniek, v ktorej otvoril v apríli 2010 súdny spor, ktorý prehrala firma Gen Man Ventura (zastupovala ju manželka jeho verného kolegu Tichého a bol o sumu 1 miliarda českých korún) a v auguste 2009 spor Fondu národneho majetku pre neoprávnené vylúčenie zo súťaže, ktorý prehrala firma Post Services (mala rovnaké zastupovanie a spor bol o pol miliardy slovenských korún), to bola najmä kauza TIPOS, ktorú prehrala tzv. cyperská firma LEMIKON LIMITED. Dobroslav Trnka otvoril v decembri 2008 už raz prehratý súdny spor o dve miliardy slovenských korún (v novembri 2008 dostal TIPOS od štátu finančnú výpomoc vo výške jeden a pol miliardy slovenských korún) za údajné zneužívanie ochrannej známky. Týmto dovolaním sa podarilo 30.11.2010 znovu otvoriť tento súdny spor. Právneho zástupcu TIPOSu, ktorý podľa výpovedí svedkov disponoval dôkazmi, na základe ktorých by LEMIKON musel vrátiť aj už poukázané sumy, zastrelil 8.11.2010 neznámy páchateľ. Dobroslav Trnka vyjadril ľútosť nad týmto brutálnym činom, uctil si kolegu, hoci mali podľa jeho slov na niektoré veci rozdielne názory a prevzal dozor na vyšetrovaním prípadu. Netreba dodávať, že skutok ostal dodnes nevyšetrený. Jeho majetkové prijímy boli niekoľko krát predmetom diskusií, ako sám priznáva, je milionár. Podarilo sa bývalému a nádejnému budúcemu generálnemu prokurátorovi uskutočniť činy, na ktoré by mohol byť právom hrdý každý služobník občanov alebo každý zosnovateľ zločineckej skupiny?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ako chuti Trnka III. uz asi nebude lebo začínam mať obavy, že tento krát to neostane bez odozvy.

Jozef Oravec

Jozef Oravec

Bloger 
  • Počet článkov:  67
  •  | 
  • Páči sa:  0x

ANO je ANO, NIE je NIE, všetko medzi tým je lož. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu