reklama

Exposlanec OĽaNO Juraj Krúpa - zámienka na vzplanutie vášní medzi OĽaNO a SaS

Bývalému poslancovi za OĽaNO Jurajovi Krúpovi nevedia bývalí spolustranníci a voliči pre odchod z OĽaNO prísť na meno.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

V slovenskom parlamente a na slovenskej politickej scéne politici aj v lete rozpaľujú vášne svojich voličov. Žiadna politická uhorková sezóna, žiadna pohodička na dovolenkách, vylihovanie na plážach alebo relax v prírode. Slovenská politická scéna sa zmenila na politické bojové pole so zákernými pascami, nečakanými útokmi, podrazmi a prepadnutiami. Znova sa éterom nesú obvinenia z korupcie, z kupovania poslancov parlamentu, ako sme to tu vídali za éry Mečiara a Dzurindu. V štýle politiky sa slovenská politická scéna vrátila o dvadsať rokov späť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Po ultimáte SaS, s ktorým súhlasím aj osobne a dodávam, že odísť z vlády musí aj Sulík, aby z politiky odišiel Igor Matovič, predseda politickej strany OĽaNO, zároveň jej "majiteľ" a dnes ešte minister financií SR sa zo strany OĽaNO dejú veci. Médiá aj politická scéna je plná konšpirácií, "zaručených" správ a hlavne počítanie hlasov poslancov ako v opozícii, tak i vo vládnej koalícii. Každý počíta, ako môže terajšia vláda pokračovať, či s SaS alebo bez nej, s Matovičom, či bez neho. Politici, ako je zvykom na Slovensku, zaťažujú občanov ich problémami, ktoré si umelo vytvorili a teraz ich s veľkým humbukom verejne riešia. Inflácia prekročila 13 %, ceny základných potravín stúpajú závratným tempom, o energiách radšej ani nehovorím, ale to slovenskí politici neriešia. Riešia svoje vzájomné nenávistné postoje v koalícii, osobné spory ako aj medzi koalíciou a opozíciou. Slovenských politikov postavenie obyvateľstva štátu nezaujíma. Ukradnutí sú im najmä dôchodci, ktorých zastupuje najslabšie vedenie akejsi Jednoty dôchodcov, ktoré sa konečne prebralo z letargie a jej podpredsedkyňa sa snaží aspoň na verejnosti prezentovať, že vedenie Jednoty dôchodcov niečo aj pre dôchodcov robí. Keď som však zazrel včera v novinách Markýzi zástupcov, akoby som sa vrátil do čias ROH za socializmu. Tí ľudia mi pripadali, akoby zamrzli v starobinci ÚV KSSZ v Kremli za čias Brežneva. Už som sa v niektorom mojom príspevku zaoberal Jednotou dôchodcov, čiže nebudem sa tu o nej rozpisovať, lebo za posledné roky nevydobyli pre dôchodcov ani prd, práve naopak. Prišli o množstvo výhod a čo im terajší politici sľúbili, nedodržali hlavne zo strany Kollára, Krajniaka a Matoviča.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vrátim sa však k súčasnej jednotke v médiách, poslancovi Jurajovi Krúpovi. Samozrejme, korunu všetkému ako vždy nasadil predseda OĽaNO Matovič svojimi výrokmi označujúcimi ho za zradcu, ktoré si každý môže pozrieť v médiách a na sociálnych sieťach. Podlízavými statusmi ho nasledovali niektorí poslanci OĽaNO, tisíce voličov OĽaNO, ktorí poslancovi Krúpovi nemôžu prísť na meno, hľavne keď oznámil vstup do poslaneckého klubu SaS. To Matovič považuje vo svojej sociopatii ako osobnú urážku. Jeho ego je otrasené, že prešiel práve k Sulíkovi. Všetci nachádzajú chyby na poslancovi Krúpovi, nenašiel som jeden reálny politický postoj. "oľajňáci" áno a objavili dve čísla 6,7 % a 25,0% a odvtedy vykrikujú, že 6,7%-tný Sulík odvoláva 25%-tného Matoviča. Nikto si nepoložil v OĽaNO otázku: Spravme zo Sulíka predsedu vlády. Však väčšinu vo vláde má OĽaNO, pripadlo by im aj ministerstvo hospodárstva, tak čoho sa OĽaNO bojí? Sulík by vo vláde nepresadil nič, čo by "oľajňáci" neschválili. To len na slovenskej politickej scéne si nevedia predstaviť, že predsedom vlády by bol zo 6,7 % strany a nie z 25% strany. Ale o tom je politika. Načo je oľajňákom" 25%, aj to len z volieb, čo už nie je realita, keď nebudú môcť bez SaS vládnuť? Budú predčasné voľby, ktorých sa OĽaNO bojí ako čert kríža a preto panikári a straší návratom Fica a Pelleho. Ale tým, okrem svojich voličov, už nikoho nevystrašia. A "oľajňáci" to dobre vedia... Prečo si nepoložili "oľajňáci" otázku: "Prečo odišiel" poslanec Krúpa? Nikto z OĽaNO si netrúfa kritizovať kroky svojho chlebodárcu, svojho pána a majiteľa politickej strany OĽaNO na ktorom závisí, či budú v nasledujúcom volebnom období poberať poslanecké výhody. Napriek tomu, že by si mali uvedomiť, že Matovič ťahá svoju stranu OĽaNO do záhuby, ako to urobil v minulosti Mečiar, Slota, Jano Kelňa, Dzurinda, Rusko. Vodcovia strán boli "bohorovní", čo povedali, to platilo a každý opozičný názor v zárodku udusili aj nedemokratickým spôsobom/Gaulieder v HZDS/. Nezmenilo sa nič. Predseda povie a všetci poslušne zahlasujú, aj keď z hladiska technického a realizovateľného ide o totálnu sprostosť. Všetky politické strany v slovenskom parlamente sú ovládané ich majiteľmi, t.j. predsedami strán. V každej vládne predseda ako diktátor, lebo je majiteľ, pán politickej strany a teda aj posrancov. Je na vôly majiteľa, kto pôjde hore, kto padne ako za cisárstva Tibéria, Nera, Klaudia v antickom Ríme. Či za vlády komunistických generálnych tajomníkov... Jednoducho slovenská verzia demokracie "karpatského typu."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Čo urobil poslanec Krúpa, je jeho rozhodnutie a až má pred sebou čisté svedomie, je to len a len jeho vec. Nie, niektorí tu už operujú o vzdaní sa mandátu. Prečo? Že zmenil svoje postoje? Tým chcete povedať, že Churchill bol v britskom parlamente protiústavne, keď vymenil laboristov za toryovcov? Źe vo V. Británii nebola pred 90 rokmi demokracia, ale v slovenskom parlamente je? Prečo potom konzervatívci v nedávnych dňoch odvolali svojho predsedu Johnstona, keď pre kauzy začal byť pre stranu neprijateľný na verejnosti a konzervatívci prehrali v komunálnych voľbách? No pretože tam Johnston nevlastní konzervatívnu stranu a nemôže sa vyhrážať bytím a nebytím niektorého poslanca. Nie ako na Slovensku! Na Slovensku si však nikto nekladie otázky, aké pomery vládnu v našich politických stranách. Všetci predsedovia strán majú plné huby demokracie, keď sa jedná o iných. Keď sa jedná o nich, všetci čušia a len ťažko priznávajú, že v strane vládnu ako diktátori. A ako vládnu vo svojich stranách, tak vládnu aj v štáte. Od roku 1993 po dnes. Lenže voliči, keď sú ich "líblingovia" pri moci, nedajú na nich dopustiť. Ako za Mečiara, tak aj za Matoviča. Systém sa nezmenil, lebo národ sa nezmenil, politici sa nezmenili, korupcia pokračuje v justícii, na vysokých školách, v zdravotníctve, všade, kde sa len človek pozrie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Kladiem si otázku: Prečo je taký rozruch okolo poslanca Krúpu? Prečo politickí lídri OĹaNO a SaS nevyhlásia, že odchádzajú z vlády a vracajú sa do parlamentu a v novej koaličnej zmluve nepotvrdia, že o dôležitých otázkach sa bude rozhodovať v parlamentných diskusiách vládnych strán a vláda nech vládne podľa vyhlásenia vlády, ktorú všetci podpísali. Nikoho na Slovensku nezaujímajú osobné vzťahy Matoviča so Sulíkom. Obaja máte plnú hubu záujmov národa a keď príde na lámanie chleba, jeden je väčší egomaniak ako druhý. Prečo, ste privarení ku svojim kreslám? Tak sa vo svojej egománii trasiete za mocou, mamonom, výhodami? Obaja si koledujete o to, že vás národ palicami a bičmi vyženie z vlády alebo parlamentu. Obaja ste nehodní sedieť vo vláde SR a traumatizovať spoločnosť, ktorú tu už tridsať rokov traumatizovali politici pred vami. A pamätajte si, Slovensko vás prežije, ale obaja budete označený históriou ako neschopní, nezrelí a šialení politickí egomaniaci. Páni Matovič a Sulík, nech vám konečne raz záleží na slovenskom národe a jeho rozvoji a nie len o tom tľáchať a odpáľte do politického zabudnutia. Nie ste nenahraditeľní. Tí "nenahraditeľní" a "bohorovní" ležia v Slávičom údolí a nikomu, okrem rodiny, nechýbajú. Taká je realita života, dvaja egomaniaci. Mnohým ľuďom ste spravili zle, mnohí prišli o svoje úspory, mnohých ste dohnali k ekonomickej chudobe a vy sa tu hádate pre svoje egá? Nerobíte to, čo robiť máte. Ani jeden, ani druhý. Chválite sa vyššímy výbermi daní, vyššie príjmy. Ako to, že to národ necíti? Nehovorte mi o covide a Ukrajine, lebo EÚ preplatí takmer všetky náklady s Ukrajinou. Zadlžujete naďalej štát, namierili ste si to rovno do Grécka; vyhovárate sa na všetko možné, len aby ste nemuseli robiť a niesť za svoje rozhodnutia zodpovednosť a vybíjate si svoju energiu v osobných sporoch. Načo ste potom liezli do politiky?

A prestaňte obaja zneužívať na politické ciele poslanca Krúpu a predstavte nám a aj mne, teda vaše tímy, lebo vás dvoch už mám po krk, riešenia zložitej vnútropolitickej, ekonomickej a národnostnej otázke. Za humnami máte vojnu a vy dvaja tu predvádzate najodpornejšiu tvár politiky, aká existuje. Svoje egoistické záujmy v čase národného a štátneho ohrozenia. A to ešte nevypukol covid ako minulý rok. Zase sa len budete vyhovárať na vojnu, covid, počasie? Však ste už na smiech ako komunisti, lebo vašimi nepriateľmi sú tiež piati nepriatelia, ale nie je to jar, leto, jeseň, zima a imperializmus, ako u komunistov ale Fico, Pellegrini, vojna na Ukrajine, covid a osobný spor Matovič -Sulík...

Jozef Rybár

Jozef Rybár

Bloger 
  • Počet článkov:  46
  •  | 
  • Páči sa:  359x

Som obyčajný človek s vysokoškolským vzdelaním. Nerobil som kariéru, venoval som sa rodine. Nakoľko sa už nemôžem pozerať na spôsob vládnutia slovenských vlád, rozhodol som sa na FB kriticky sa vyjadrovať k zlým politickým a hospodárskym rozhodnutiam.Som na FB od pádu vládu Ivety Radičovej, dovtedy len sporadicky. Venujem sa oblastiam ako história národov, história Slovenska, politici Slovenska, obdobie druhej svetovej vojne. Niekoľko desiatok krát som prečítal Písmo sväté a rád poznatky prenášam na dnešnú dobu.Od 1. 1. 2019 som v skupine Nevoliči a voľby 2020 uverejnil 320 citátov z Písma svätého väčšinou s komentárom a súvislosťami s našimi vládami za posledných tridsať rokov. Pre otvorenie očí týmto ľuďom, aby pochopili, že ignorovanie parlamentných volieb nie je správne rozhodnutie. A aby národ pochopil, že čo si sám nevybojuje, nebude mať. Ani keď vládnu Slováci Slovákom. Zaujímam sa o všetko historické a fascinuje ma sci-fi. Ako povedal jeden myslím, že jeden z rímskych biskupov, "Každý svätý má svoju temnú minulosť." A ako každý človek ju mám aj ja, Ale to sa nerozpráva, ale som pripravený odpovedať na všetky otázky bez vykrúcania ale v súvislostiach. Lebo každý čin má svoje pozadie, nič neprichádza len tak. Preto som sa aj podujal na ten "seriál" citátov zo Svätého písma pre NEVOLIČOV, lebo toľko múdrosti nie je napísané v žiadnej knihe a v dnešnej dobe to nie je "IN". A hlavne rád, ako by sme sa mali chovať, aby sme si vytvorili raj už na zemi. Chovanie bohatých a mocných celého sveta je niečo diametrálne odlišné od toho, ako by sa mali chovať.Som kandidátom za Demokratickú stranu pod číslom 44. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu