reklama

Kiska alebo Fico ?

Dnes sa rozhodne, kto bude najvyšším ústavným činiteľom Slovenskej republiky . Kiska alebo Fico ? Čo asi sa dá očakávať od nového prezidenta okrem reprezentácie našej vlasti navonok ?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Na Slovensku nemáme prezidnetský politický systém, takže ak bude prezidentom Kiska nič sa nezmení . Ak by bol prezidentom Fico je možné, že cesou svojich partajníkov by sa niečo pohlo dopredu, ale ťažko povedať čo, keď zatiaľ SMER SD and comp. nedokázali skoro nič, teda prešľapujeme na mieste, ak nerátam opatrenia, ktoré urobili v neprospech, či živnostníkov a ich rodín, podnikateľov a vzali im z vrecák peniaze do štátneho rozpočtu pod taktovkou ficoida Kažimíra .

Podľa Fica je neistá doba, a že vraj bude tvrdo pracovať ako na pozícii premiéra : No je zaujimavé, veď za nim nič nie je vidieť a nielen za posledné dva roky, ale nebolo vidieť ani v predchadzajúcom vládnuti . Dokedy bude pre SMER a Fica neistá doba ? Najskôr celé obdobie ich vládnutia, už teraz sa socialistický populisti pripravujú an to, že po skončení ich mandátu budú konštatovať : Sľuby, ktoré dali sa nesplnili najmä z dôvodu neistej doby .

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Čo môže prezident urobiť pre obyčajného občana ? Pretože máme parlamentný systém, teda skoro nič, nijako nemôže ovplyvniť konanie vlády, prijímanie zákonov okrem práva veta prezidentom, ktoré síce oddiali zákon, ale nakoniec sa v parlamente opätovne príjme .

Čo nám dali prezidenti od roku 1993 ? Dali nám istotu ? Stabilizovali polickú scénu na Slovensku alebo skôr polarizovali spoločnosť ? Zabezpečili obyvateľom pracovné príležitosti ? Zmenili justíciu, školstvo, zdravotníctvo ? Asi ťažko, oni si iba hoveli vo svojich funkciách, pobehali celý svet, brali najvyššie prachy v porovnaní s okolitými prezidentmi a sem tam zparotestovali voči určitým zákonom .

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A oni chcú aby sme ich volili ? Prečo by som mal voliť Fica ? Preto, že uteká od zodpovednosti, čo tu doposiaľ napácha... a jeho voliči a obyvatelia ostanú bokom ? Najprv nech Fico and comp. splní svoje sľuby a potom nech vymýšľa . Lenže populista ostane populistom až dokonca nech sa deje čo chce. Fico a jeho SMER SD si na tom postavili kariéru . Však si len vezmime čo splnili : Vysoká nezamestnanosť 0 bodov pre Fica, stav justície 0 bodov pre Fica, stav zdravotníctva 0 bodov pre Fica, stav školstva 0 bodov pre Fica, stav v poľnohospodárstve 0 bodov pre Fica, stav cestnej štruktúry a výstavba diaľníc 0 bodov pre Fica, nízka životná úroveň 0 bodov pre Fica, znižovanie obyvateľov na hranici chudoby, od r.2012 sa zvýšil stav zo 700 000 na 750 000, nulový stav pre Fica, boj s korupciou 0 bodov .

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Čo z toho môže splniť Kiska ? Najskôr nič, ale ak sa stane prezidentom nebude jedná politická strana ovládať všetky dôležité ústavné funkcie v SR, možno bude vetovať zákony, zoparkrát vystúpi v parlamente a možno bude kritizovať SMER SD . A to je všetko . Oyvateľ na svojej koži prezidenta v dobrom ani nepocíti, pretože nemá na to kompetencie .

A nakoniec stojí otázka aj tak : Ísť voliť ? Neísť voliť ? To je každého osobitná záležitosť . Nemožno očakávať vysokú účasť na juhu alebo na východe Slovenska, tu už ľudia zatŕpkli natoľko, že neveria nikomu a ničomu, tí už mali toľko sľubov, či z prava alebo zľava, že na to kašlú načisto .

Jozef Varga

Jozef Varga

Bloger 
  • Počet článkov:  43
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Iba obyčajný človek,ktorý celý život prežil hlavne medzi obyčajnými ľuďmi,ale mnohokrát so zaujímavými životnými príbehmi. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu