reklama

Prečo nemám rád Rusko

Môj odpor začal v roku 1968, mal som štrnásť a otec pravidelne počúval Hlas Ameriky, vyjadroval sa, vraj " bolševíci "..

Prečo nemám rád Rusko
Mapa rozdelenej Ukrajiny podľa Medvedeva (Zdroj: neznámy)
Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

v Rusku vládnu formou gulagov, prenasledovania, represáliami. Vysvetľoval mi, že počúva Hlas Ameriky, Slobodnú Európu od päťdesiatich rokov a z týchto informácii usúdil, že síce ruský národ si svoje vytrpel, ale aj štáty východného bloku neboli na tom lepšie, naprieč Stalinistickému despotizmu , ktoré si podmanil červeným terorom po skončení druhej svetovej vojny rozhodnutím spojencov v Teheráne a Kryme o prerozdelení vplyvu v Európe.

U nás päťdesiate roky za prispenia ruských poradcov boli prenasledovaní tisíce občanov, neštítili sa nevinných odsúdiť na trest smrti, vybudovali koncentračné- tzv. pracovné tábory, podľa vzoru veľkého komunistického brata z Ruska, kde väznili všetkých tých, ktorí iba v náznaku s " bolševickou " politikou nesúhlasili, boli iného názoru. A v tom československým " bolševíkom "vo veľkom pomáhalo Sovietske Rusko, to ktoré počas celej éry Stalina despoticky vládlo, tak že zomierali státisíce nevinných Rusov. No aj napriek tomu po smrti generalisima J.V.Stalina prišli sa mu pokloniť desiatky tisíc ľudí, ako keby zabudli na jeho tyraniu. Ukrajinci si asi vydýchli, veď nedalo sa zabudnúť na hladomor v 30. rokoch, keď poľnohospodárska politika sovietskeho Ruska si vyžiadala päť miliónov mŕtvych Ukrajincov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ako konali ruskí " bolševíci " vo východnom bloku bol rok 1956 v Maďarsku a národné protikomunistické povstanie ľudu, ktorý už nechcel mať " za brata " sovietske Rusko a chceli sa vymaniť z jeho vplyvu. Od skončenia 2. svetovej vojny prítomné sovietske vojská na čele s generálom Konevom povstanie tvrdo a krvavo potlačili. Môj otec toto všetko sledoval vo vysielaní Hlasu Ameriky až do momentu, kým ho nočnou hodinou neprišli rozkazom vziať do služby v Československej ľudovej armády, tá armáda, ktorá ho pre službu počas druhej svetovej vojny v Americkej armáde zaradila v roku 1950 ako nespoľahlivého do Pomocného technického práporu, s tým, že v 1947 v Československej armáde absolvoval výcvik sapera mínovanie, odmínovanie a bolševik si spomenul, že akýsi Jozef Varga z tých rokov má tento výcvik. A tak v 1956 kvôli udalostiam u južného suseda " nespoľahlivý " zamínoval Maďarsko - Slovenskú hranicu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

No a sme skoro na konci: 21.august 1968 a vojenská pomoc bratských štátov Varšavskej zmluvy na čele so sovietskym Ruskom a dvadsaťročná okupácia Česko - Slovenska sovietskymi vojskami. Od vtedy väčšina Slovákov Rusov nemala rada. Počas vojenského cvičenia som bol svedkom, čo je ruský dôstojník: Kúsok od našej rampy na Oremovom Laze bola rampa do ruského vojenského tábora, kde hliadkoval ruský vojačik, sedel, pofajčieval, niečo čítal a v tom gazík z ktorého vystúpil dôstojník, hodnosť som nevidel a pretože vojačik sedel, neskoro salutoval ho surovo zbil a dokopal. Aj takí bolo Rusi. Mal som službu na pozorovateľni a rusáci nám z ničoho nič pridelili ruského poručika, ktorý vraj mal koordinovať streľbu z našich húfnic. Aj sa začal rozťahovať a chcel riadiť, ale mi sme si robili podľa svojho a ignorovali ho. Sťažoval sa. Náš major nám povedal: Dobre ste spravili, čo sa majú rusáci miešať do našej armády.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dnes je tomu 15 mesiacov od agresie Ruska voči mierumilovnej Ukrajine. Tisíce mŕtvych vojakov, stovky civilistov včítane detí. Toto je výsledok revanšistickej politiky Putina, ktorého viac ako 80% Rusov považuje za svojho vodcu. A potom, že vraj majte ich radi. Kvôli čomu ? Nemám rád Rusko ani Rusov a nie je to iba dnes.

Otec mi vždy hovoril : " Ruský mužík potrebuje tvrdú ruku, cára, gubernátora, vodcu Stalina... " a v súčasnosti vodcu Putina.

Jozef Varga

Jozef Varga

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  185
  •  | 
  • Páči sa:  1 504x

Som obyčajný človek s obyčajnými záľubami... Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu