reklama

Matovič vs. Fico. Je RTVS slúžkou moci alebo položí otázky a ponúkne odpovede?

Otvorený list generálnemu riaditeľovi RTVS vo verejnom záujme. Je čas vytvoriť priestor na diskusiu, ktorá by mala ponúknuť obraz toho, či sa ide o politický zápas alebo o kriminalizáciu politických oponentov a zneužívania moci.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Vážený pán generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, 

nikdy by sme si nedovolili zasahovať do dramaturgie verejnoprávnej televízie, avšak v prípade, ak ide o verejný záujem, tak ako ho definuje premiér našej krajiny a okolnosti, ktoré sú v ostatných dňoch medializované, nám nedá nereagovať.

Obraciame sa preto na Vás so žiadosťou, aby ste sprostredkovali verejnú diskusiu premiéra Roberta Fica s poslancom Igorom Matovičom, ktorá vyžaduje neutrálnu pôdu. Veríme, že práve verejnoprávna televízia dokáže tento priestor vytvoriť. Veď ide o verejný záujem. Diskusia, ktorá má vysokú verejnú objednávku a ktorá sa ešte nikdy za šesť rokov neuskutočnila, je vzhľadom na súčasnú situáciu žiadaná a nevyhnutná. Touto výzvou reagujeme na udalosti v tomto týždni a keďže verejnoprávna televízia ponúka formát venujúci sa politickým, spoločenským udalostiam je v širokom záujme sprostredkovať túto diskusiu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Veríme, že ako verejnoprávna inštitúcia budete mať záujem konať v prospech občanov Slovenskej republiky a vyhoviete verejnej objednávke. Vyslovujeme dôveru, že Vaše formáty „O 5 minút dvanásť“ a „Sobotné dialógy“ vytvoria reálny a objektívny priestor v duchu našej výzvy. 

Jozef Viskupič

Viera Dubačová

Ján Budaj

Jozef Jofo Viskupič

Jozef Jofo Viskupič

Bloger 
  • Počet článkov:  12
  •  | 
  • Páči sa:  0x

http://www.jozefviskupic.skOtec, športovec, zakladateľ regionálneho vydavateľstva, autor a realizátor projektu siete internetových kaviarní, dramaturg a majiteľ hudobných klubov, organizátor koncertov, kultúrnych podujatí a festivalov a ... spoluzakladateľ hnutia OĽaNO i poslanec NRSR. Odkedy som opustil slovenské reálie malého a stredného podnikania a začal pracovať na obhajobe verejného záujmu venujem sa prioritne riešeniam v oblastiach energetickej koncepcie štátu, opravy politického systému a fungovaniu štátu cez nezlodejské zavádzanie IT technológií, kultúre, mediálnemu prostrediu, ako aj fungovaniu EÚ.Kandidoval som v parlamentných voľbách 5.3.2016 na148. mieste kandidátky hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO-NOVA).Ďakujem za 23621 preferenčných krúžkov, iba vďaka ktorým som sa stal jedným z 19 poslancov hnutia. Ďakujem za dôveru, veľmi si vážim každý jeden z nich.Moju činnosť možete sledovať aj (tu). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu