reklama

od Emila pre Milana

Milý Milan, konečne ti po dlhom čase odpisujem. prepáč , ale vieš, hoci som na penzii už vyše desat rokov neoddýchnem si. večne voĺačo . či doma, či v záhrade..vieš aj Marlene starne. už to veru nieje tá vysoká západonemecká samica čo byvla predtým. síce furt by sa ju dalo poznať ako pred  revolúciou ale Marlene sa viditeľne rozšírila a aj zmenila perie. z toho plavého blond , čo si isto pamatáš je už len fialová šeď čo ma  stojí 50 euro týždenne a krátky infarkt keď sa vracia od kaderníka. ale nie o nej som ti chcel písať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

ja teda niesom v domove dôchodcov ako ty ,ale furt doma, bývame stále tam, ako pred revolúciou. vlastne ty poriadne nevieš de hádam. veď si u nás nebol.škoda. no je to kúsok od Kolína. nie daľeko od holandskej hranice. takže víkendy mávame už od osemdesiatych rokov pravidelne tiché a vyľudnené, lebo všetci chodia za kurvami a bohvie čím iným do holandskeho arnhemu.vtedy sa dá všade parkovať alebo byciklovať po stredovej čiare, no proste kľud 

dosť som sa zrobil kým som robil ale teraz sa dávam trocha doporiadku.každý deň chodím plávať. ale nie ako títo ostatní autentickí nemčúri. oni sa postavajú ku kraju bazéna , kopú nohami, mrvia sa na mieste, navypúšťajú bublín okolo seba až s tam nedá dýchať , raz sa preplavia na druhú stranu a idú na kávu do bufetu potom si posadajú na svoje elektrické vozíky s kyslíkovými hadičkami a krvnými sáčkami- keby dačo- a idú do parku , tam sa pretekajú aby im previalo to mokré háro od plavárne , potom zase na kávu a potom už hádam domov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

ja milan , ja keď plávam tak poriadne. aj tých mladých reprezentantov predbieham keď stoja! no veď toto, tá mládež je taká cintľavá že kým to do vody skočí najskôr si pol hodinu vymáča nohy z brehu , potom ricky vchádza do bazéna , potom si už naveľa naveľa s útrpnou tvárou bachne do vody a heroisticky prepláva jednu dlžku. potom si o tom píšu na facebooku( ty milan, vy to už máte? ) ja milan, ja plávam ako dakedy. pamatáš sa keď sme na Hrone ešte aj cez povodeň plávali? či ľadové kryhy obchádzali? to bolo plavectvo! a inak, keď neplávam tak rád čítam a chodím do knižnice. teda v utorok a piatok. stredu chodím na krúžok sochárstva. chodieval som aj v sobotu ale vtedy chodí aj Marlene a je taká netalentovaná že sa za ňu trocha zvyknem hanbiť. to čo ona ulepí to je horšie ako dáka moderna z 70 rokov dakade z Krumlova. vačšinou to jej dielo je také nestabilné a škaredé že sa samo do hodiny rozpadne a neprežije ani vypálenie v peci. ale jej to nevadí.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

ona je tvorivá. vytvorila aj neprekonateľnú kolekciu vianočných jelenčekov z triesok a veľkonočných barančekov z obväzovej vaty. preto s ňou na krúžok v sobotu nechodím. radšej idem s Fransom hrať golf alebo kocky. Frans je môj sused. má vysokotlakovú vodnú striekačku na čistenie obkladačiek a kabrincov a každú sobotu umýva svoju bránu. pritom nám poleje záhradu. niekedy tak prudko že je všetko opŕchnuté ale nevadí. frans je príma chlap. keď bol mladý pracoval pre jednu farmaceutickú spoločnosť. doteraz má permanentku do apotéky u Dijka. čo sa veru oplatí. keď nám treba naporýchle paracetamol alebo leukoplast alebo čo , všetko zoženie , požičia. dokonca aj nospu minule mal keď som mal zápchu. Frans nevie plávať a tak vždy na plaváreń nadáva že je tam len plno plesní , olúpnutých ovčích kiahní , plávajúcich kurých očí a že tam nedávno vraj počuli kvíkať aj prasačí mor. ale ja sa tomu len smejem. raz tam síce kurie oko plávalo ale tuším že to bolo moje. takže to nebolo také fuj. vieš pred plávaním ešte držalo ale potom už nie a nie ho násjť...nuž muselo sa len odmočiť. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

inak rád by som ťa videl Milan sú to už roky. pošli mi aspoň nejakú fotografiu nech sa poteším. ozaj si na tom facebooku? ja hej. tam sa tiež dajú pozerať fotky. aj úplne cudzích ĺudí. alebo susedov alebo len tak kde koho.tak a dakedy aj nahotinky . možno že aj tysi u tam a ešte o tom nevieš. tak si to radšej over aby si sa potom nečudoval. 

veĺmi sa už teším na tvoj najbližší list , čo je nové vo vašom domove dôchodcov. myslím že je tam kopec srandy a raz by som ťa prišiel aj pozrieť. ten recepčný vrátnik čo ti ale číta listy, ako si vravel, musí byť pekný magor. tak keď ťa nabudúce pozdraví česť , tak mu odzrav Heil a bude ticho to mi ver. ja som to tiež tak robil kým si tu na mňa kolegovia zvykli zo začiatku , všetci sa mi zdravili po rusky "Da svidanja" alebo " zdrastvuj perestrojka" tak som im začal odzravovať " heil" alebo " zieg heil" a pomaly s tým prestali. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

tak sa Milan drž, otužuj sa a zdravo jedz.

tvoj Emil. 

Julia Kikinderova

Julia Kikinderova

Bloger 
  • Počet článkov:  39
  •  | 
  • Páči sa:  0x

zijem v balansujúcej harmónii vlastných príbehov a fantázie a kvalitne tym korenim zivot sebe a mojmu okoliu. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradenáscrabble mojich vzťahovMoje Retardované Návraty -serivládny mančaftmonštrá okoložijúcekeď ma niekto strašne rozčúlisluchovomalebné dejiny z dedindivočina

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu