reklama

Odťatá hlava

Muzzammil Hassan odťtal hlavu svojej manželke. Keby to bol len obyčajský moslim z vypálenej dediny kdesi na Blízkom východe, polovica obyvateľov zdokonalenej západnej civilzácie by len jemne pokrútila hlavičkami na znak nesúhlasu a nonšalanttne obrátiac stranu na bulvárne pikošky o veľkých nohách Paris Hilton a len by sa utvrdila v teórii vo všeobjímajúcej teórii zvrátenosti celého moslimstva. tento Hassan je však trochu iná káva. V peknej slušnej šálke ale zato poriadne silná a krvavá.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)
Obrázok blogu

Muzzammil Hassan prišiel spolu s manželkou Aasiyou do Ameriky celkom nenápadne pred dvadsiatimi piatimi rokmi. Zabývali sa v Buffale, neďaleko Niagarských vodopádov. Hassan sa stal úspešným bankárom a začal investovať. A keďže pred 25 rokmi žiadna recesia nebola , zadarilo sa mu. Aasiya medzi tým pravdepodobne skúšala doma kombinovať hamburgery s tahini a začleniť sa do americkej spoločnosti. 

Keď sa 11. semptembra 2001 rozdali karty veľkolepej hry na teroristov a osloboditeľov začali sa obaja zamýšľať. Aasiya bola očividne bystrá pani ktrorá navrhla a spracovala plán budúcej moslimskej televízie ktorá by mala približovať američanom život moslimov a byť mierotvorným nástrojom v hysterických časoch keď sa davy schovávali pod stôl len čo videli kohosi so šatkou na hlave . Hassan bol šikovný bussinesman ktorý to s býčiou silou pretlačil do reality.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vytvorili tak unikátnu televíziu The Bridges, kde sa hlásali tie najkrajšie americké idály slobody, porozumenia rešpektu. Podobné tým hamburgerom. Chutné ale nestráviteľné. 

Televízia mala za cieľ upevniť moslimskú identitu prisťahovalcov, a pomoc pri začleňovaní sa do spoločnosti, vytvoriť medialny priestor pre prezentáciu moslimov ako priateľov, normálnych obyvateľov Ameriky ktorí takisto majú pubertálne deti, stratené psíky a senilných rodičov. žiadne extrémistické bububu o odťatých nalakovaných nechtoch moslimskej slečny alebo grantátových vianočných darčekoch pre čiernooké moslimčatá. 

Televízia sa vzmáhala a stala sa dôležitým interaktívnym prvkom v americko- moslimskej mierovej konverzácii. Bola braná ako elita tých " dobrých moslimov " ktorí si zachvovávajú svoju identitu ale nepotrebujú zmasakrovať tú americkú. Elita tých, ktorí si ctia zákony a zvyklosti predkov pričom tie príliš krvavé a nechutné potíšku vypúšťajú a nahradzujú polhodinkou vo fitku.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A stal sa šok. šéf televízie odťal svojej žene hlavu. Jednuchý dôvod. po rokoch despotického týrania sa chcela rozviesť. 

Som veľmi zvedavá ako sa zmení atmosféra voči televízii the Bridges a moslimom po tomto incidente. Vačšina si len utvrdí zažraté obrazy o násliných tmavých monštrách krvilačne týrajúcich a šikanujúcich svoje ženy a dcéry v opojnej satisfakcii plnenia tradícií. 

 Ideály o ktoré sa televízia snažila sú zmarené šmahom ruky. A zostala len uťatá hlava ženy ktorá stála v tieni za snom porozumnia a mieru.

...ja dnes zavolám na večeru svojich moslimských priateľov navarím im halušky. Lebo ich mám rada. Pretože sú neopakovatelní a nikdy ich nebudem dávať do jedného vreca s hlavorubačmi.

Julia Kikinderova

Julia Kikinderova

Bloger 
  • Počet článkov:  39
  •  | 
  • Páči sa:  0x

zijem v balansujúcej harmónii vlastných príbehov a fantázie a kvalitne tym korenim zivot sebe a mojmu okoliu. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradenáscrabble mojich vzťahovMoje Retardované Návraty -serivládny mančaftmonštrá okoložijúcekeď ma niekto strašne rozčúlisluchovomalebné dejiny z dedindivočina

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu