reklama

Tieň človeka

Denne sa stretávam s veľkým množstvom ľudí, ktorí sú veľkými osobnosťami v mojich očiach. Preto som sa začal zamýšľať nad cestou, respektíve, keďže nie som veštec, tieňom na ich životnej ceste. Aké stopy zanechávajú vo svetom, v živote iných, ..? Aké spôsoby využívajú na svoju existenciu?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

 

Čo je to vlastne tieň ? O Mojžišovej existencii starovekí spisovatelia napísali: Spatrili sme v ňom jednu zo svetových dejinotvorných osobností. Tento človek zanechal za sebou tieň, ktorý sa odráža v našom živote aj napriek tomu , že si to neuvedomujeme.

Pri návšteve v jednej rodine som sa streto s manželmi, ktorý by chceli malého človeka do ktorého by mohli vložiť seba. No nie všetko je možné. Zahľadiac sa na nich som si uvedomil, že ich konanie zanecháva v iných ľuďoch hlbokú stopu. Vkladajú do nich do nich seba, ba priam, rozdávajú sa pre druhých. Taktiež všetci ľudia okolo mňa konajú podobne. Chcú druhým pomôcť, potešiť ich, jednoducho povedané venovať sa druhým. Títo ľudia nie sú egoistický. Nehľadajú v druhom chybu, aby ho mohli potopiť, ale naopak, hľadajú maličkosť, ktorú by mohli vyzdvihnúť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Možno si pomyslite: kde to žije? Veď to nie je možné.

Práve títo ľudia zmenili cestu jedného človeka. Jeho tieň už nebol ako pred tým : špinavý, zakalený , čisto negatívny. Prebudili v ňom novú nádej, nového ducha a novú radosť. Jeho život sa stal dynamickejším a nie zmetenejším.


V tieni tohto človeka je sú napísané Gedeonové slová: Nebudem Vaším vladárom, ani môj syn nebude Vaším vladárom. Nad nami bude vládnuť Boh.


Juraj Begany

Juraj Begany

Bloger 
  • Počet článkov:  19
  •  | 
  • Páči sa:  0x

je často uletený, ale inak pohodový chalan, ktorý vie čo chce, má rád svojich priateľov a svojho Otca Zoznam autorových rubrík:  VieraNáučnéSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu