reklama

JE SÍCE PREZIDENT , PARLAMENT, ČI VLÁDA, ALE SKUTOČNÍ VLÁDCOVIA SÚ OBČANIA!!!!!

,, Sme ako figúrky na šachovom poli, čím menšiu hodnosť máme, tým viac znamenáme .“  Juraj Chlebík Brezina Mat korupcií

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

Po trestnom oznámení na konkrétnu osobu sa klbko zainteresovaných a skorumpovaných účastníkov nabaľuje a preto nikto z nich už nemôže vystúpiť, ak nechce niekoho zo spoluvinníkov ohroziť.

Trestné činy súvisiace s korupciou:

Trestný zákon vo svojich ustanoveniach upravuje aj trestné činy súvisiace s korupciou, t.j. protiprávnosť korupcie je obsiahnutá v ich skutkových podstatách.

Ide o:

  • zneužívanie právomoci verejného činiteľa (§326 Trestného zákona),

  • legalizácia príjmu z trestnej činnosti (§233-§234 Trestného zákona),

  • machinácie v súvislosti s konkurzným a vyrovnávacím konaním (§241 Trestného zákona)

  • machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe (§266-§268 Trestného zákona).

http://www.bojprotikorupcii.vlada.gov.sk/trestne-ciny-suvisiace-s-korupciou/,

Priamy svedok je predseda súdu a organizačná štruktúra súdnych zamestnancov, ktorá platí v aktuálnom čase súdneho pojednávania. Odopretie výpovede priameho svedka, znamená spoluúčasť na trestnom čine, ktorý je ešte ďaleko rozsiahlejší. Ale stačí postupnosť dokazovania, ktorá takto zbavuje súd kompetencie a v zápisnici sa doloží dôkaz o zaujatosti proti konkrétnemu súdu a celej organizačnej štruktúry. Sloboda, znamená ak môžete povedať ,, NIE!“. Keďže ide o korupciu, tak toto slovo je pre účastníkov – obvinených z korupcie nebezpečné. Každý svedok sa stáva obvineným a ak použije Inštitút účinnej ľútosti, hneď sa stáva aj odsúdeným.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

PRVÁ HLAVA

Prvý oddiel

Základné ustanovenia

Čl. 2

(1) Štátna moc pochádza od občanov, ktorí ju vykonávajú prostredníctvom svojich volených zástupcov alebo priamo.

(2) Štátne orgány môžu konať iba na základe ústavy, v jej medziach a v rozsahu a spôsobom, ktorý ustanoví zákon.

(3) Každý môže konať, čo nie je zákonom zakázané, a nikoho nemožno nútiť, aby konal niečo, čo zákon neukladá.

Čl. 12

(1) Ľudia sú slobodní a rovní v dôstojnosti i v právach. Základné práva a slobody sú neodňateľné, neodcudziteľné, nepremlčateľné a nezrušiteľné.

(2) Základné práva a slobody sa zaručujú na území Slovenskej republiky všetkým bez ohľadu na pohlavie, rasu, farbu pleti, jazyk, vieru a náboženstvo, politické, či iné zmýšľanie, národný alebo sociálny pôvod, príslušnosť k národnosti alebo etnickej skupine, majetok, rod alebo iné postavenie. Nikoho nemožno z týchto dôvodov poškodzovať, zvýhodňovať alebo znevýhodňovať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

(3) Každý má právo slobodne rozhodovať o svojej národnosti. Zakazuje sa akékoľvek ovplyvňovanie tohto rozhodovania a všetky spôsoby nátlaku smerujúce k odnárodňovaniu.

(4) Nikomu nesmie byť spôsobená ujma na právach pre to, že uplatňuje svoje základné práva a slobody.

Čl. 25

  1. Obrana Slovenskej republiky je povinnosťou a vecou cti občanov. Zákon ustanoví rozsah brannej povinnosti.

Čl. 94

Každý občan Slovenskej republiky, ktorý má právo voliť do Národnej rady Slovenskej republiky, má právo sa zúčastniť na referende.

Čl. 120

 (2) Ak tak ustanoví zákon, vláda je oprávnená vydávať nariadenia aj na vykonanie Európskej dohody o pridružení uzatvorenej medzi Európskymi spoločenstvami a ich členskými štátmi na strane jednej a Slovenskou

SkryťVypnúť reklamu
reklama

republikou na strane druhej a na vykonanie medzinárodných zmlúv podľa čl. 7 ods. 2.

Čl. 125b

(1) Ústavný súd rozhoduje o tom, či predmet referenda, ktoré sa má vyhlásiť na základe petície občanov alebo uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky

podľa čl. 95 ods. 1, je v súlade s ústavou alebo s ústavným zákonom.

Čl. 127

(1) Ústavný súd rozhoduje o sťažnostiach fyzických osôb alebo právnických osôb, ak namietajú porušenie svojich základných práv alebo slobôd, alebo ľudských práv a základných slobôd vyplývajúcich z medzinárodnej zmluvy, ktorú Slovenská republika ratifikovala a bola vyhlásená spôsobom ustanoveným zákonom, ak o ochrane týchto práv a slobôd nerozhoduje iný súd.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

(2) Ak ústavný súd vyhovie sťažnosti, svojím rozhodnutím vysloví, že právoplatným rozhodnutím, opatrením alebo iným zásahom boli porušené práva alebo slobody podľa odseku 1, a zruší také rozhodnutie, opatrenie alebo iný zásah. Ak porušenie práv alebo slobôd podľa odseku 1 vzniklo nečinnosťou, ústavný súd môže prikázať, aby ten, kto tieto práva alebo slobody porušil, vo veci konal. Ústavný súd môže zároveň vec vráti_ na ďalšie konanie, zakázať pokračovať v porušovaní základných práv a slobôd alebo ľudských

práv a základných slobôd vyplývajúcich z medzinárodnej zmluvy, ktorú Slovenská republika ratifikovala a bola vyhlásená spôsobom ustanoveným

zákonom, alebo ak je to možné, prikázať, aby ten, kto porušil práva alebo slobody podľa odseku 1, obnovil stav pred porušením.

(3) Ústavný súd môže svojím rozhodnutím, ktorým vyhovie sťažnosti, priznať tomu, koho práva podľa odseku 1 boli porušené, primerané finančné zadosťučinenie.

(4) Zodpovednosť toho, kto porušil práva alebo slobody podľa odseku 1, za škodu alebo inú ujmu nie je rozhodnutím ústavného súdu dotknutá.

Čl. 144

(1) Sudcovia sú pri výkone svojej funkcie nezávislí a pri rozhodovaní sú viazaní ústavou, ústavným zákonom, medzinárodnou zmluvou podľa čl. 7 ods. 2 a 5 a zákonom.

(2) Ak sa súd domnieva, že iný všeobecne záväzný právny predpis, jeho časť alebo jeho jednotlivé ustanovenie, ktoré sa týka prejednávanej veci, odporuje ústave, ústavnému zákonu, medzinárodnej zmluve podľa čl. 7 ods. 5 alebo zákonu, konanie prerušia podá návrh na začatie konania na základe čl. 125

ods. 1. Právny názor ústavného súdu obsiahnutý v rozhodnutí je pre súd záväzný.

Čl. 154c

(1) Medzinárodné zmluvy o ľudských právach a základných slobodách, ktoré Slovenská republika ratifikovala a boli vyhlásené spôsobom ustanoveným zákonom pred nadobudnutím účinnosti tohto ústavného zákona, sú súčasťou jej právneho poriadku a majú prednosť pred zákonom, ak zabezpečujú väčší rozsah

ústavných práv a slobôd.

(2) Iné medzinárodné zmluvy, ktoré Slovenská republika ratifikovala a boli vyhlásené spôsobom ustanoveným zákonom pred nadobudnutím účinnosti tohto ústavného zákona, sú súčasťou jej právneho poriadku, ak tak ustanovuje zákon.

Obrázok blogu

https://jurajchlebik.blog.sme.sk/c/390305/sila-moci-sa-meni-presne-tak-ako-voda-dokaze-menit-svoj-tvar.html

Sila národa je v komunikácii o spoločných potrebách: ,, už si členom Inštitútu ochrany ústavných práv ?“

Obrázok blogu

https://www.youtube.com/watch?v=E_KVfjDvq10

Juraj Chlebik

Juraj Chlebik

Bloger 
  • Počet článkov:  225
  •  | 
  • Páči sa:  1x

humana Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu