reklama

Ako som si kolobežku kúpil

Keď som sa 1. septembra 2008 rozhodol urobiť niečo pre svoje zdravie, skončil som v nemocnici s dvojnásobnou zlomeninou ruky. Po páde z bicykla. O dva roky neskôr som začal chodiť, akože pre zdravie. V lete. Najskôr len taký malý

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Ubehlo zopár rokov. Zvykol som si denné cestovanie z Rače, kde pôsobím ako výpomocný duchovný, do roboty v Starom Meste. Električkou. Pribúdajúce kilá - moje - mi však stále nástojčivejšie pripomínali: "Ďuro, rob s tým niečo!" Bicykel som zavrhol hneď. A chôdza? Tá si vyžaduje čas. Veľa času. Začal som pokukovať po kolobežke. Najskôr len tak nesmelo, po očku. Potom som sa na jednu skladačku postavil a ono to šlo. Začal som pátrať na internete. Chcem skladačku? Alebo klasickú kolobežku?

Taká skladačka je fajn. Človek sa chvíľu vezie, potom si naskočí na električku a vezie sa ďalej. Ako si tak pátram po internete, čo nenájdem - kamarát má v obchode okrem skladacích bicyklov i skladacie kolobežky Micro. Cestou z roboty som sa u neho zastavil, zo dve som si vyskúšal a začalo to vyzerať na Micro Black. Ibaže som si zaspomínal na výlet z minulej jesene. Po absolvovaní Jánošíkových dier sme si v Štefanovej požičali kolobežky a zviezli sme sa až do Terchovej. A tie kolobežky skladacie neboli.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Štefanová
Štefanová (zdroj: Požičiavačka kolobežiek)

Prečítal som si rady skúsenejších, konkrétne JAKOU BYCH SI KOUPIL KOLOBĚŽKU? diely 1. až 3., našiel som i zopár recenzií a usúdil som, že z výrobcov tu okolo nás prichádzajú do úvahy české kolobežky Mibo, Kostka a K-bike. "Kde by som si v blízkosti Bratislavy mohol vyskúšať vaše kolobežky?" napísal som výrobcovi kolobežiek Kostka. Odpoveď prišla takmer obratom: "Kaktus bike a kolobezky-ivo.sk." Nebudem napínať. Kaktus je o bicykloch. O kolobežkách je Ivo. Napísal som mu o mojom doterajšom uvažovaní (skladacia, pevná, taká, onaká) a on mi odpísal:

"Na vyskusanie mam len jednu kolobezku KOSTKA ale to uplne staci na spravenie si predstavy o tom ako sa tych kolobezkach vozi a co mozte ocakavat. Rad vam poradim a porozpravam o kolobezkach, mozme sa aj stretnut... Vyberate si pomerne odlisne kolobezky musite si ujasnit par veci: 1. Kde budem kolobezku pouzivat (skladacia - lepsia do mesta, klasika lepsia mimo mesta a dlhsie trasy), 2. Ake dlhe trasy chcem (budem) jazdit, 3. Kolko som ochotny minut (stanovit si cenovy strop). Ostatne drobnosti sa uz daju operativne vyriesit. Viac vam poviem osobne do mailu je to dlhe :). Pripadne ak mate nejake konkretne otazky kludne poslite aj mailom odpoviem mozno vam to pomoze pri rozhodovani. S pozdravom, ivo."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vyskúšal som najskôr jednu skladaciu, Micro White. Potom prišli na rad Yedoo, Mibo a Kostka a bolo jasné, že skladaciu kupovať nebudem. Do konečného duelu sa dostali Mibo Crazy a Kostka UNI2. S Ivom sme si vymenili ešte zopár mailov a v jeden príjemný piatkový podvečer som si po ňu šiel. Poskladanú, doplnenú o predný blatník a stojan, pripravenú na jazdu.

Moja Kostka UNI2
Moja Kostka UNI2 (zdroj: Juraj Drobný)

Odvtedy si na nej vybehnem vždy, keď mám trošku čas. A keď sa mi podarí objaviť relatívne bezpečnú trasu z Alstrovej 121 na Prepoštskú 5, budem na nej chodiť do roboty. Možno.

Juraj Drobný

Juraj Drobný

Bloger 
  • Počet článkov:  357
  •  | 
  • Páči sa:  12x

Pôvodne ODF (obyčajný dedinský farár), ktorý sa nedopatrením dostal k práci v masmédiách. Zoznam autorových rubrík:  Príbehy fotografiíTrochu o mojom kňazstveTrochu o tom, čo mi napadloTrochu aj o viereTrochu o životeTrochu o túlaní saTrochu o knihách, ktoré mám ráTrochu o všeličomSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu