reklama

Junior internet

Počuli ste už o podujatí Junior internet? V tomto roku sa konal 13. ročník a ja som na ňom prežil jeden deň. Vedel som, že keď sa deti pre niečo zapália, dokážu fantastické veci. Tu boli takých detí desiatky a mne padla sánka.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Podujatie Junior internet pre žiakov základných a stredných škôl organizuje Amavet, teda Asociácia pre mládež, vedu a techniku. Ide o konferenciu spojenú so súťažou a celé sa to odohrávalo na pôde Fakulty informatiky a informačných technológií STU.

Aby ste si mohli urobiť predstavu o čom hovorím, môžete si stiahnuť zoznam prác, ktoré postúpili (i funkčné linky). Neprestával som žasnúť nad tým, čo deti dokázali vytvoriť a ako svoje projekty dokázali prezentovať. Ako dokázali podporiť tretiačku na ZŠ (meno mi vypadlo, súťažila v kategórii JuniorTEXT s projektom Smútok bratov), ktorej tréma zväzovala jazyk...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Aby som to zhrnul - najsuverénnejšie prezentoval svoj projekt Magic miracles (Youtube kanál, vyše 30.000 odberateľov) Michal Ďurovič. Nielen mňa, ale i všetkých prítomných a porotu ohúril programom na tvorbu interaktívnych prezentácií a textov Good Teacher Miroslav Murín. Najväčší dojem však na mňa urobil blog Bodky Adely Sadloňovej, ktorý - ako sama píše - vznikol ako reakcia na "politickú a sociálno-psychologickú negramotnosť dnešnej mládeže a nielen jej".

Junior internet 2018
Junior internet 2018 (zdroj: Juraj Drobný)

Pozn. na Junior internet som sa dostal vďaka 13-ročnému Simonovi (GalaxySimon). Počas prednášky o budúcnosti internetu, kde som len matne tápal, o čom je asi reč, som sa ho spýtal: "Rozumieš, o čom hovorí?" "Samozrejme," zaznela jeho suverénna odpoveď.

Juraj Drobný

Juraj Drobný

Bloger 
  • Počet článkov:  357
  •  | 
  • Páči sa:  12x

Pôvodne ODF (obyčajný dedinský farár), ktorý sa nedopatrením dostal k práci v masmédiách. Zoznam autorových rubrík:  Príbehy fotografiíTrochu o mojom kňazstveTrochu o tom, čo mi napadloTrochu aj o viereTrochu o životeTrochu o túlaní saTrochu o knihách, ktoré mám ráTrochu o všeličomSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu