Variácie na chilli con carne

Ako som už kdesi spomenul, každý recept obsahujúci viac pokynov, ako len "otvoríme konzervu a zjeme", považujem za zložitý. Napriek tomu sem tam niečo uvarím, sem tam mi to aj chutí a sem tam to chutí aj niekomu inému. A keďže o jedlo, ktoré tu mám na fotografii, prejavil záujem minimálne jeden niekto iný, trúfam si predpokladať, že by mohlo zaujať. Pozn. milovníci zdravého jedla a odporcovia é-čiek, radšej nečítajte.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)
Obrázok blogu

Ideme variť jednu porciu, ktorá je schopná nasýtiť mňa, pomerne hladného. V prípade menšieho hladu sa najedia i dvaja. Možno.

Najskôr si nakrájame zo tri strúčiky cesnaku a zhruba polovičku klobásky. Na panvici s troškou napríklad bravčovej masti, ich mierne poškvaríme.

Medzitým otvoríme jednu konzervu Mexicana, červená fazuľa s kukuricou v pálivej omáčke a rozdrvíme do nej zopár čili papričiek. Ja používam tie, čo som si privezol z talianskej "Kaše". Ak chcem jedlo naozaj pálivé, rozdrvím minimálne tri.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pozn. na konzerve sa o jej zložení píše: "Směs zeleniny (42%): červené fazole (67%), zrna cukrové kukuřice (33%), Omáčka (58%): pitná voda, rajský protlak, cukr, slunečnicový olej, jedlá sůl, sušená cibule, modifikovaný kukuřičný škrob, chilli koření, směs koření, česnek drcený. Zeleninový výrobek pálivý." Podľa mňa sa však okolo chilli ani len neobtrela.

Pozn. pikantno-začiatočníkom odporúčam začínať maximálne s jednou čili papričkou. Bolo by škoda za stáleho miešania vylievať toto jedlo do záchodovej misy len preto, že je príliš pikantné.

Keď už máme klobásku a cesnak mierne poškvarené, vlejeme na panvicu obsah konzervy Mexicana s drvenými čili papričkami. Za stáleho miešania. Aj tak to bude prskať, že až. Celú zmes necháme mierne prebublať a na záver do nej rozbijeme jedno vajíčko. Odstavíme, domiešame, servírujeme a zajedáme kúskom chleba. A zapíjame Urpinerom.

SkryťVypnúť reklamu

Ak by niekto namietal, že v recepte chýba cibuľa a soľ a že to vajíčko je tam navyše, nech sa páči. Mne však táto štipľavá fazuľa s klobáskou chutí práve tak, ako som ju tu opísal.

Juraj Drobný

Juraj Drobný

Bloger 
  • Počet článkov:  357
  •  | 
  • Páči sa:  15x

Pôvodne ODF (obyčajný dedinský farár), ktorý sa nedopatrením dostal k práci v masmédiách. Zoznam autorových rubrík:  Príbehy fotografiíTrochu o mojom kňazstveTrochu o tom, čo mi napadloTrochu aj o viereTrochu o životeTrochu o túlaní saTrochu o knihách, ktoré mám ráTrochu o všeličomSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Roman Kebísek

Roman Kebísek

106 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
INESS

INESS

107 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu