reklama

Vy ešte máte peniaze? Hor sa Grékom na pomoc.

Grékom opäť chýba pár drobných. Tentoraz len 2,5miliardy - čože je to. Opať jedna z jóbovských zvestí ktorými nás v poslednom čase život bombarduje. Ak ste už vydýchali stovky miliárd, ktoré Európa "požičala" (= novodobý eufemizmus pre dar) každý raz keď Trojka oznámi , že dnes niečo chýba ma dvíha až po plafón. Po tom čo ECB naliala do bankoveho systemu bilión EUR, predsa nenechá Grécko padnúť kvôli nejakým 2,5miliardám.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

V prvom rade je blbosť, že k týmto hlúpym žiadostiam dochádza opakovane. Mal sa urobiť brutálny sek na strane EU, aj Grécka už dávno. Bude to neskutočne bolieť (hlavne Grékov) ako každá operácia liečiaca príčinu. A príčinou sú príliš veľké zadĺženie, príliš veľká spotreba a príliš veľka korupcia. Úroveň korupcie je taká, že Grécko je v skutočnosti v pluse, len sa všetko rozkradne, spotreba zas odráža luxus, ktorý je pre Slovákov nepredstaviteľný. Krajina, reálne tak na našej úrovni predsa nemôže mať dvakrát vyššie dôchodky - a má.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Problémom nie je fakticky Grécko, z hľadiska EU sú to len drobné, ale samozrejme dlhy ostatných krajin vo výške niekoľko biliónov EUR, ktoré sa pri strate dôvery v EURO musia splatiť s oveľa vyššími nákladmi. To už drobné nie sú a Európa to pri súčasnej malej ekonomickej dynamike nesplatí bez hyperinflačných trendov... A to je celé pozadie. Ešte šťastie že sa Nemcom a Francúzom za posledné dva roky podarilo súkromné dlhy pretransformovať na verejné a tak dnes môžu nemeckí priemyselníci s kamennou tvárou vyhlasovať realizovateľnosť gréckeho odchodu z eurozóny - ale tentoraz už za peniaze daňových poplatníkov

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ale pri ľavičiaroch a keynesiáncoch pri bruselskom kormidle vidím, že až do poslednej sekundy pred neodvratným definitívnym a nevratným kolapsom budú dúfať že ešte existuje nejaká pôžička, nejaká klučka, ktorou by sme si zabezpečili aspoň pár mesiacov kľudného a bezstarostného života. Vždy, keď zodpovední a dopredu vidiaci ľudia volajú po chirurgickom reze, po ráznych opatreniach na záchranu posledných zvyškov ekonomickej ale aj obecnej kultúry, sú sťaby Kassandra zahnaní do kúta a na okraj politického života, ostrakizovaní, onálepkovaní extrémistickými prívlastkami a ovčania (sheeple) ešte obdivne idiotom pri kormidle európskych vlád aplaudujú a opäť a opäť ich volia - presne ako na Slovensku. Ak sa Vám článok páčil kliknite na  a stlačte Hlasuj! Ale aspoň majú naši politici radosť :

Juraj Polacek

Juraj Polacek

Bloger 
  • Počet článkov:  184
  •  | 
  • Páči sa:  4x

Čo doporučujem:Osobná stránkaSlobodné blogovanieRebríček "Top Ten" Zoznam autorových rubrík:  PolitikaIslam a imigráciaZahraničná politikaKultúraEkonomikaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu