reklama

Fundamentálny islam nerešpektuje okolitý svet

Na základe posledného prípadu v Nemecku je jasné, že ak sa v mene bezbrehého multikulturalizmu umožní prienik ľubovoľnej radikálnej ideológie do našej spoločnosti, problémy, ktoré začnú, nás budú mrzieť viac ako dosť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)
Rozzureni islamisti
Rozzureni islamisti (zdroj: Patriot's Corner)

Podľa článku SME moslimský extrémista dobodal dvoch policajtov s odôvodnením, že si nezaslúžia žiť ako zamestnanci štátu, ktorého konanie tento moslim chápe ako urážku jeho viery...

Viac k tomuto prípadu nájdete na stránke Gate Stone Institue a komentár k prípadu uvádzam nižšie :

"Pre neho je nemožné prejaviť ľútosť", povedal Muratov obhajca, "on verí, že má pravdu."

Islamský radikál, odsúdený za pobodanie dvoch nemeckých policajných dôstojníkov počas protestu proti "urážlivým" karikatúram, bol odsúdený na šesť rokov väzenia.
Murat K, 26 ročný v Nemecku narodený salafista tureckého pôvodu z Hessenska otvorene pripustil, že napadol a zranil dvoch policajných dôstojníkov kuchynským nožom počas karikatúrových nepokojov v máji. Neprejavil žiadnu ľútosť avšak počas svojho procesu na okresnom súde v Bonne povedal, že jeho morálnou povinnosťou je postupovať podľa islamského práva šaríja.

Murat, ktorého priezvisko nebolo zverejnené kvôli nemeckým zákonom na ochranu súkromia vyhlásil, že útoky na policajných dôstojníkov boli oprávnené, lebo nemecký štát umožnil, aby boli urážlivé zobrazenia Proroka Mohameda sprístupnené verejnosti. Mnohí moslimovia veria, že podľa islamského práva je zakázané zobrazovať Mohameda.
Počas svojho procesu sa ho sudca - ktorý dovolil Muratovi nosiť na súde čiernu džihádistickú čelenku opýtal, či bolo nevyhnutné "použiť násilie na obranu islamských hodnôt." Murat, ktorý sa narodil v nemeckom meste Eschwege a ktorého rodina žila v Nemecku desiatky rokov odpovedal: "Áno, samozrejme."

Sudca sa ho potom opýtal "predstavte si, že ste policajt a vašou úlohou je zaisťovať poriadok. Podľa vás, boli by ste cieľom oprávnene?" Murat odpovedal: „Áno. Nemecký štát umožnil zverejnenie karikatúr Mohameda, takže polícia je terčom automaticky."
Sudca pokračoval: "Čo ak by súd povedal, že je správne, aby boli karikatúry zverejnené?" Murat odpovedal: "Podľa vašich pravidiel je možné urážať proroka. Islam to zakazuje. Za takéto skutky je v islame trest smrti. Vy máte vašu slobodu názoru, lenže ako moslim, ako veriaci musí byť mojim názorom islam." Murat dodal: "Nemôžete od moslima očakávať, že zostane pokojný, keď je prorok urážaný."


19. októbra okresný súd v Bonne uznal Murata, ktorý je nezamestnaný a žije na štátnej podpore vinného z rušenia pokoja, bránenia zatknutiu a spôsobenia závažnej ujmy na zdraví. Súd ho odsúdil na šesť rokov väzenia podľa žiadosti prokuratúry, ktorý požiadal súd, aby Murata odsúdil minimálne na päť rokov a deväť mesiacov.


Minister vnútra nemeckého štátu Severné Porýnie-Westfálsko, Ralf Jäger sa jeho odsúdeniu potešil. "Verdikt je jasným signálom, že v našom ústavnom štáte budú neustále trestané brutálne útoky na našich policajtov."


Muratov obhajca, Johannes Pausch, povedal, že požiadal svojho klienta, či by bol ochotný aspoň sa ospravedlniť policajtom, nie ako štátnym zamestnancom, ale ako ľudským bytostiam. Murat odmietol. "Pre neho je nemožné prejaviť ľútosť", povedal Pausch, "on verí, že má pravdu."


Murat reagoval na rozsudok vyhlásením nemeckých súdov za nezákonné. Povedal: "Tento súd nepokladám za legitímny. Nie som tu dobrovoľne. Iba Alah samotný má právo rozhodnúť, čo je správe a čo je nesprávne, čo je dobré a čo je zlé, čo je morálne a čo je nemorálne." Murat dodal: "Zodpoviem sa iba Alahovi".


K pobodaniu došlo 5. mája tohto roku, kedy viac než 500 radikálnych moslimov napadlo nemeckých policajtov fľašami, tyčami, kameňmi a inými zbraňami v Bonne, bývalom hlavnom meste Západného Nemecka, aby tak protestovali proti karikatúram, ktoré pokladali za "urážlivé".
Zrážky prepukli, keď asi 30 podporovateľov konzervatívnej politickej strany, PRO NRW, ktorá sa stavia proti ďalšiemu šíreniu islamu sa zúčastnila na predvolebnom pochode počas regionálnych volieb v Severnom Porýní-Westfálsku (NRW).

Niektorí z účastníkov pochodu, ktorý sa konal v blízkosti Akadémie kráľa Fahda, financovanej a prevádzkovanej zo Saudskej Arábie v okrese Mehlem v Bonne mávali transparentmi s vyobrazeniami Mohameda (pozri foto tu), aby takto protestovali proti islamizácii Nemecka.

Pochod sa rýchlo rozpadol do násilných potýčiek (fotografie tu a tu), keď sa stovky nahnevaných salafistov, ktorí sú proti akémukoľvek vyobrazeniu ich proroka pustili do polície, ktorá sa snažila udržať dve skupiny od seba.

Výsledkom veľkej bitky bolo zranenie 29 policajných dôstojníkov a viac než 100 salafistov bolo zatknutých, hoci väčšina z nich bola neskoršie prepustených. Murat je prvý salafista, ktorý je súdený za násilie; 22 ostatných salafistov na svoje procesy ešte čaká.

Podľa nemeckého ministra vnútra Hans-Petera Friedricha, "Salafizmus je momentálne najdynamickejšie islamské hnutie v Nemecku aj po celom svete. Jeho fanatickí nasledovníci predstavujú pre bezpečnosť Nemecka mimoriadne nebezpečenstvo. Salafisti poskytujú ideologické východisko pre tých, ktorí sa neskôr uchýlia k násiliu."
Friedrich viedol mnohostrannú celonárodnú kampaň proti salafizmu a iným radikálnym moslimským skupinám v Nemecku (pozri tu, tu, tu a tu) ..

Generálny tajomník vládnucej Kresťansko demokratickej strany CDU), Hermann Gröhe, v rozhovore z 19. októbra s nemeckým časopisom FOCUS povedal, že Muratovo odsúdenie je jasným signálom, že Nemecko nedovolí radikálnym moslimom viesť "náboženské vojny na nemeckých uliciach."

Gröheho sa tak isto opýtali, či vie "pochopiť, že mnohých ľudí v Nemecku sa týka kresťanský charakterk kultúry, v neposlednej miere kvôli rastúcemu počtu moslimov v krajine?"

Gröhe odpovedal: "Kresťanský charakter krajiny nie je ohrozený len preto, že náboženská menšina chodí do mešity, synagógy či na iné miesto uctievania. Omnoho podstatnejším faktorom je, že mnoho členov cirkve si na svoje kresťanské korene spomenie iba na Štedrý deň. Starám sa viac o prázdne kostoly než o plné mešity."

Juraj Polacek

Juraj Polacek

Bloger 
  • Počet článkov:  184
  •  | 
  • Páči sa:  4x

Čo doporučujem:Osobná stránkaSlobodné blogovanieRebríček "Top Ten" Zoznam autorových rubrík:  PolitikaIslam a imigráciaZahraničná politikaKultúraEkonomikaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu