Zabezpečte si prosím ingrediencie:
Polovica jahňaťa (najlepšie z biofarmy, celé max. 6 kg, aby sa polovica zmestila na štandardný plech; predná, menšia, alebo zadná, väčšia polovica, obe aj s rebrami na plnenie)
Olivový olej na potretie
Mlieko na potretie
Soľ, čierne korenie
Plnka: 5 rožkov, 5 vajec, jahňacia pečeň 250g, cibuľa 100g, olej, strúhanka, mlieko, majorán, č. korenie
obloha: zelenina typu mrkva, kaleráb, karfiol, kel, brokolica a pod. (môže byť mrazený mix)
Samotná príprava je pomerne rýchla:
Jahňa prerežeme na polovicu tak, aby na rebrách ostala koža z brucha (budem zašívať plnený hrudný koš), umyjeme vodou, potom opláchneme mliekom, posolíme, namažeme olivovým olejom, okoreníme.
Plnka: Rožky narežeme na kocky, zvlčíme mliekom, posypeme majoránkou, pomiešame. Speníme cibuľu na oleji/masti (ak máme tukové časti jahňaťa pridáme). Vylejeme na rožky, pomiešame. Vajcia trochu rozšľaháme, osolíme, okoreníme nalejeme na zmes. Pomiešame. Na záver pridáme naškrabanú pečeň. Opäť dobre premiešame. Ak je riedke, zahustíme primerane strúhankou (zmes má byť mäkká, ale nesmie tiecť).
Plnkou naplníme hrudný koš a zašijeme hrudnú dutinu kožou z brucha. Naložíme na pekáč, obsypeme zeleninou (mrkva, karfiol, kel, brokoli), resp. podľa chuti

Dáme do predhriatej rúry na 200°C, na chvíľu, aby sa mäso zatiahlo. Následne prekryjeme alobalom a pečieme 2 hodiny pri 160°C.
Odkryjeme a dáme zapiecť, 200°C horný gril s ventilátorom.
Podávame kúsok mäsa, rebro s plnkou, zelenina.
Navrhujem zapíjať Plzeň, alebo Budvar.

8. pekne naservírujte a vychutnajte si.

Dobrú chuť!