reklama

Dá sa šťastie ovplyvniť?

Človek musí mať v živote šťastie. To prvé, keď spermia s jeho genetickým kódom zvíťazí v pretekoch za vajíčkom. Potom šťastie do akej sa narodí krajiny, prostredia, rodiny. A potom celý život. Maličkosť, dobré rozhodnutie a už sa veziete na šťastnej vlne, alebo, iba tápate. Na druhej strane musím potvrdiť, že na šťastie treba byť pripravený. Kto nerozozná príležitosť, kto ju nevie využiť a kto na seba nezoberie v tom okamihu aj zodpovednosť za rozhodnutie, môže byť šťastným len náhodou. Pripravení sa môžu stať šťastnými aj cieľavedome.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

V stredu som robil štátnice. Učil som sa celých päť rokov, ale neistota, či nevytiahnem práve tú, či onú nepríjemnú otázku tu bola. Prichádza deň D. Robím teda všetko preto, aby som bol v optimálnej psychickej forme, aby ma nič neprekvapilo, nič nestresovalo. Vstávam o hodinu skôr, dávam si sprchu so silným prúdom na rozprúdenie krvi, pijem džús s vlákninou, jem vitamíny. Pripravenú mám žuvačku na myslenie, vodu na pohodu, čokoládu na energiu, utierku na okuliare, náhradné pero, USB kľúč so zálohou prezentácie diplomovej práce, papiere na záchod...Sadnem do auta, cveng – benzín na 70 km, do Bystrice je to z Popradu 110. Rýchlo na pumpu. Idem cez Čertovicu, bác - v Mýte je obchádzka. Pridám plyn. Policajti. Uberám plyn, nenamerali ma. Prichádzam 10 minút pred termínom. Vchádzam na univerzitu. Avizovaná učebňa číslo 10 je prázdna, recepčná nič nevie. Behám chodím, potím sa, srdce mi bije. „Je to na štvrtom“, kričí spolužiačka Danka. Vybehnem hore, tlak 150/120, teplota 40°C, stres jak sviňa. No už len nech zakričia „pán Sopko, poďte ďalej. Nezakričali. Teda hej, ale až po 20 minútach. Vyťahujem otázky. 15 a 30. Uf. Beriem do rúk pero a na prípravný hárok za menom dopisujem čiarku a Ing...Touto cestou sa chcem poďakovať celej svojej rodine, kolegom, priateľom a známym za podporu, fandenie i toleranciu za celých päť rokov štúdia. Veľmi mi to pomáhalo, verte. Z celého srdca Vám všetkým ďakujem.

Juraj Sopko

Juraj Sopko

Bloger 
  • Počet článkov:  29
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Milujem svoju rodinu a mám rád prírodu - slnko, vodu, trávu, záhradu, aj sneh a lyžovanie, hore aj dole. Ľúbim pivo, steak, koleno, či tatarák. Milujem dobrých a sympatických ľudí. Som aktívny aj konzument, rád makám, hrám sa, ale aj užívam si. Verím, že úspešný môže byť každý, kto chce. Pracujem na sebe. Politicky som vyznávač hesla "Nedám Vám ryby, ale udice". Manažérsky uprednostňujem nové myslenie, založené na sociálne silnej a spravodlivej spoločnosti, angažovanosti a participačnom odmeňovaní. Marketingovo staviam na šikovných a múdrych ľuďoch. Ak som úspešný, tak práve vďaka mojim blízkym. Doma i v práci. Ďakujem im silne za to. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu