reklama

Sedieť na zadku je cesta do pekla

Zlosť a frustrácia rastie naprieč krajinou geometrickým radom. Otrlé ksichty Goríl, potiahnuté teflónovým povlakom sa drzo a bez hanby objavujú v médiách a všetci bohorovne tvrdia, že chcú bojovať proti korupcii. Apatia a znechutenie sa plíži krajinou ako lepkavá novembrová hmla. Niektorým zase nadobličková dreň produkuje obrovské dávky adrenalínu, ktorý ich vyháňa vyšantiť sa v krutom mraze na námestia (čo je dosť neobvyklé na naše pomery). A najväčší Orangutan si hovie v húštinách dažďového pralesa a smeje sa. Situácia, ktorá neveští nič dobré...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (20)

Tento článok nebude primárne o Gorile. Bude o frustrácii a znechutení. Sledujem, ako mizne záujem Slovákov o využitie svojej možnosti ovplyvniť veci verejné, teda kvalitu vlastného života. Je to jasné a pochopiteľné. Čoraz častejšie počuť klasické výroky, ako niet koho voliť, že aj tak všetci kradnú a tí čo nekradli aj tak budú, je úplne jedno kto bude vo vláde a v parlamente....

Do šľaka, priatelia, nie je to jedno! Oblieva ma studený pot, keď zbadám niekde v prieskumoch, že niečo také choré, ako percentuálna strana, alebo zoskupenie, ktoré vlastní tá podivná korpulentná osoba z východu, ktorá je vyšetrovaná kriminálkou, oblizujú prah zvoliteľnosti. Predpokladám, že to je naschvál, že to je nejaká recesia, vzdor ľudí, lebo fakt si neviem predstaviť, kto do p...i (použijúc len jeden výraz z encyklopedických vedomostí ľudskej fyziológie pohlavných orgánov našej veľkej mysliteľky) normálny môže čo i len v kútiku duše považovať tie kreatúry za vhodné spravovať štát so všetkými dôsledkami!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Taktiež nejaký „protest song" , že voľby ee, nie je žiadnym riešením! Vlastne je. Pre socialistickú chuntu a mafiu, ktorá si bude môcť zhlboka vydýchnuť a po ikstý raz sa smiať, aké brzdy sa to tu rodia pod Kriváňom. Rozumiem aj prevládajúcemu názoru, že celá politika je špina a niet koho voliť, lebo nakoniec aj tak všetci, aj tí, ktorí sú dnes ešte ako tak čistí, sa nechajú vtiahnuť vírom korupcie. Môže to tak byť. Za nikoho dnes nie je možné dať ruku do ohňa. Najmä po skúsenostiach z ostatných rokov. Ak znovu ovládnu štát strany Goríl (SMER, SDKÚ, MOST a KDH) alebo nejaké nové strany, ktoré už od prvého momentu sú zjavne zosnované ako garážové firmy a prešpikované patologickými úchylákmi, tak v takom prípade, celkom isto nie je žiadna šanca na žiadnu zmenu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ja vnímam Gorilu ako test. Som veľmi rád, že sa objavila. Je to ako zázrak. Gorila ukázala každému, aj tomu kto neveril, nevedel, nepočul, že Slovensko je metastázované zločineckými gangami s obrovským finančným zázemím. Môžeme vidieť, ako perverzne a dokonale ovláda mafia štát a peniaze daňových poplatníkov. Štát, v ktorom sa strácajú miliardy, ktoré potom chýbajú všade inde. Môžeme vidieť, že zločinci v najdrahších oblekoch ovládajú všetky dôležité oblasti, ktoré im umožňujú fungovať a chrániť sa pred represiou. Umožňujú im beztrestne kradnúť, lebo sami ovládajú represívny aparát, prokuratúru, justíciu a v neposlednom rade aj médiá. A samozrejme aj to najdôležitejšie, v ich štruktúrach sú pevne vrastení najvyššie postavení politici. Nikto nie je schopný rozbiť tú zločineckú mašinériu, žiadne protesty, plamenné výzvy, lebo to nejde. Ona sa dá rozbiť len zvnútra.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Gorila je úžasná. Je to test inteligencie Slovákov. Priamo, jasne a adresne sa dozvedáme, kto, kedy a ako kradol, korumpoval, podvádzal, prípadne snoval zločinecké plány, ako ukradnúť, korumpovať a podvádzať. Jasnejšie a zreteľnejšie to už nemôže byť. Ak si napriek tomu čo vieme, znovu zvolíme Gorily, prípadne figúrky, ktoré by v normálnej spoločnosti boli vhodné tak akurát ako atrakcia do potulného cirkusu, potom nám niet pomoci. Potom si tie Gorily naozaj aj zaslúžime a nemáme najmenšie právo pindať.

Tí, čo sa na voľbách nezúčastnia z dôvodu frustrácie z „pravice", tak tí sa nepriamo podpíšu pod dobrý výsledok Goríl. Naozaj nechcem nikomu vstupovať do svedomia, prípadne niekoho silou mocou presviedčať, aby sa zúčastnil volieb. Chcem len jedno. Povedať, že dávame na štyri roky moc do rúk figúrkam, ktoré si platíme za to, aby narábali zodpovedne s našimi peniazmi a tvorili také zákony, ktoré nám zvýšia kvalitu života. A ja sa desím, kto má dnes šancu tú moc dostať...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Predstavte si situáciu, že by ste si museli vybrať na správu vlastných peňazí nejakého účtovníka. Môžete si ho vyberať z predloženého zoznamu. Aj keby nebol žiaden podľa chuti, tak si vyberiete toho, o kom by ste si mysleli, že bude najlepšie spravovať vaše peniaze. A poriadne by ste nad tým hútali. Zaručene by ste to nenechali na suseda, aby určil on, kto sa bude starať o vaše peniaze, či? Vo voľbách je to presne to isté. Vyberáme si z ponuky (aj keď možno pre mnohých z ponuky zlých) toho najlepšieho správcu. Povinne platíme dane a odvody, aby sme z nich niečo aj mali. Ale kto s nimi bude bačovať, tak to už nechávame na rozhodnutí iných (to sa týka tých, ktorí ignorujú voľby). A potom kňučíme od zlosti, že ten alebo onen kradne.

Často sa sympatie k stranám, alebo k ich predstaviteľom odvíjajú od neuveriteľných maličkostí. Od absolútnych a nepodstatných detailoch, kto kedy ako vyzeral, čo povedal, ako sa niekde správal. Prípadne kvôli nejakému nezmyselnému detailu (spomeniem za sasku dekriminalizáciu trávy - ešte raz, nie legalizáciu ako to šikovne boľševik vštepil národu), ktorý je úplne nepodstatný v súvislosti s riadením štátu, vymožiteľnosti práva, ekonomickej kondície, správy peňazí daňového poplatníka a iných, životne dôležitých oblastí. Stačí jedna takáto hlúposť a všetko ostatné zanikne v hmle.

Chcem tým povedať jedno. Nie je podstatné, kto sa ako oblieka, či je plešatý, alebo tlstý. Nie je podstatné, ak má niekto v programe nejakú vec, ktorá možno celkom nepasuje. Úplne iné veci sú dôležité. Preto aj Gorily tak vehementne manipulujú s mienkou, aby odvádzali pozornosť niekde úplne inam a mňa strašne mrzí, ako dobre sa im to darí. Podstatné a dôležité je, aby bola vízia, dobré nápady a hlavne aby za nimi boli protagonisti, ktorí nekradli, nekorumpovali a niečo už v živote dokázali. A nie kadejakí nímandi, klamári, podvodníci, demagógovia, ktorí ako šváby (majstri sveta v prežití) dokážu desiatky rokov neustále akýmsi záhadným spôsobom parazitovať na organizme štátu a cieľavedome ho vyciciavať.

Priatelia, kto ešte úplne nezošedivel, kto ešte vydoluje kúsok zodpovednosti za našu krajinu, je treba zdvihnúť 10. marca zadok zo stoličky. Vyhnívaním doma sa nič nevyrieši, naopak. V takom prípade budú naše peniaze spravovať presne tí, ktorých dnes nazývame Gorily. A podľa mňa, kto chce, nájde aj slušných a zodpovedných, ktorí nekradli. Navyše, je možnosť personálne obsadenie parlamentu ovplyvniť. Na to sú štyri krúžky.

Boris Kačáni

Boris Kačáni

Bloger 
  • Počet článkov:  103
  •  | 
  • Páči sa:  4x

Potrím k tým, ktorí nikdy neparazitovali na štáte, ktorí nekradli a nekorumpovali. Teda k menšine. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáSúkromnéPolitika

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu