reklama

Prepáčte pán tréner Weiss

Fantastický postup na MS, senzačná kvalifikácia a kvalitné výkony. Na Slovensku ožil futbalový duch, ktorý pomaly naberal na sile už v prípravných zápasoch. Dobrý výkon proti Kamerunu a výborný zápas proti Kostarike, odlet do Afriky sa blíži. Po nevydarenej tlačovke pred odletom reprezentácia naberá kurz Afrika. Veľký futbalový sen sa začína. Luxusné podmienky ubytovania to nie sú, ale futbal je dôležitejší. Prísne strážené priestory, obmedzený pohyb po okolí nie sú veľkým komfortom, ale zmena tréningového režimu má priniesť oživenie denného programu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (43)

Prvý historický zápas na MS sa blíži a mužstvo Nového Zélandu je veľkou neznámou. Moja viera v prvé víťazstvo je veľmi silná. Priebeh zápasu a výkon súpera velí jednoznačne vyhrať. Šance z prvého polčasu boli nevyužité. Historicky prvý gól Róberta Vitteka mal naštartovať náš stroj na plné obrátky. Ľahkovážne sme sa prispôsobili hre súpera. V závere prišiel trest v podobne vyrovnávajúceho gólu súpera. Bol som nahnevaný, znechutený. Nedostúpenie hráča, chyba v obrane, zlé striedanie hráčov. Hovoril som si, keby tam bol Karhan. Zbytočná strata dvoch bodov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vývoj v skupine, tak už nebol v našich rukách. Na reprezentáciou začína byť vyvíjaný mediálny tlak. Otázky sa valia z každej strany. Nervozita v mužstve je viditeľná a niektoré nešťastné vyjadrenia hráčov sú daň za stratené body. Druhý zápas s Paraguajom bude zápasom pravdy. Sila súpera je v technickej hre, vo výbornom pohybe s loptou, bez lopty a enormné nasadenie. Zvoliť taktiku nie je jednoduché. Trénerovi Weissovi som nezávidel. A neveriacky som krútil hlavou nad jedenástkou, ktorá nastúpila od začiatku zápasu. Pán tréner to snáď nie. V tipovaní výsledku som bol veľmi skeptický. Realita zápasu to aj ukázala. Všetky atribúty ktorými sa prezentoval Paraguaj nám chýbali. Prvá strela na bránku v 92.minúte bol holý a trpký fakt. Tréner Weiss a hráči sklamali ste na plnej čiare. Krátka a pekná dovolenka v Afrike. Moja viera v postup zo skupina už bola len v rovine sna. Mediálny tlak, komunikácia s médiami vyvrcholila „výrokom" trénera Weissa, ktorý už rezonuje niekoľko dní na internete. Prehra reprezentácie v stávkových kanceláriách potešila veľké množstvo tipujúcich.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pred zápasom s Talianskom som bol maximálne skeptický a úprimne som neveril, že by sme porazili Talianov. Nepresvedčivý výkon v dvoch zápasoch, zlá atmosféra okolo reprezentácie. Toto nemôže dopadnúť dobre. Postup zo skupiny bude len dielom náhody a božej pomoci. Prvé minúty zápasu mám len v ušiach so Slovenským rozhlasom. Komentátori hovoria o tom, že naši sa dostávajú do tempa a reprezentácia získava územnú prevahu. Neverím vlastným ušiam, hra je o viac ako 100 percent lepšia ako v predchádzajúcich zápasoch. Skvelé. Zmeny v zostave sú prínosom. Tréner zariskoval s Kuckom, Stochom. Posledné metre do bytu. Otvorené dvere u suseda, rekonštrukcia pokračuje, rádio hrá na plno. Góóóól. Robotníci začali kričať na celý dom. Vletel som do bytu a ovládač som stláčal ako talianská ikona Fantozzi. Neskutočné druhý gól Róberta Vitteka v Afrike, vedieme 1:0.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Postup je však ešte veľmi ďaleko. Po prestávke pokračujeme v dobrom výkone, šance na postup znásobíme druhým gólom Roba Vitteka. Ako http://blog.sme.sk/oper/uvod2.aspmu nebolo súdené streliť gól v kvalifikácií na MS , tak na šampionáte je proste útočník na správnom mieste. Zápas sa začína dramatizovať po kontaktom góle Talianov 2:1. Od susedov len počuť spŕšku nadávok. Ja som tiež nešetril slovníkom. Tréner Weiss strieda zraneného Štrbu a prichádza Kopúnek. Ako aktívny futbalista viem si predstaviť, čo tento chlapec prežil za 3 minúty svojho života. Vybehol na ihrisko dostal loptu do behu a dal gól. Emócie vo mne vybuchli naplno. Lietal som po byte, akoby som vyhral Jackpot v Lotte. Skvelé, úžasné, neskutočné... Ešte jedna výstraha zo strany súpera a hvizd rozhodcu. Sen o postupe sa stal realitou.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pán tréner Weiss prepáčte, neveril som Vám a v duchu som tipoval prehru reprezentácie. Zmeny v zostave a taktika, ktorú ste naordinovali hráčom slávila úspech. Ďakujem za tento futbalový zážitok. Som šťastný, že ste to dokázali, toto mladé mužstvo potrebovalo takýto úspech. Slovensko žije futbalom, a ja chcem čítať radostné titulky v novinách. Môj titulok pre Vás do Afriky by znel...

Ďakujem pán tréner, ďakujem Vám chlapci!!

Juraj Kačo

Juraj Kačo

Bloger 
  • Počet článkov:  24
  •  | 
  • Páči sa:  0x

už nič... Zoznam autorových rubrík:  ZamyslenieCestovaniePoézia,PrózaFotografovanieKultúraMédia

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu