reklama

Spojme sa pre futbal, lebo Laurinec bude super kamarát

Ako stále aktívny hráč druhej Bratislavskej ligy v malom futbale s ľútosťou musím konštatovať, že marketingové aktivity a slogany z roku 2006 "Spojme sa pre futbal" sú už len výsmechom reálneho stavu. Postup na svetový šampionát nerozbúchal futbalové srdce, skôr naopak. Po ligovom zápase premýšľam nad témou, ktorá je notoricky opísaná a diskutovaná na rôznych fórach a portáloch.Slovenský futbal, domáca futbalová liga a SFZ. Po divadelných recenziách a jazzových koncertoch niečo iné.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Víťazstvo v lige zaručí miestenku v predkole najprestížnejšej súťaže Champions league a pohárový titul bude vstupnou bránou do bojov o postup do Európskej ligy. My milujeme slovenský pohár. Milujeme ho až tak, že chceme podporiť futbal v regiónoch. Finále sa hrá na východnom konci republiky a ako povedal prezident policajného zboru "Štadión nespĺňa bezpečnostné kritériá" a preto fanúšikovia oboch finalistov majú vstup na štadión zakázaný.

Prečo by aj ?. Veď kto si chce dať demontovať mestský štadión. No nič, v utorok po robote si dáte vkľude pivo na štadióne. Termín je v skutku ideálny. Pre fanúšikov Slovana a Trnavy sú to dva dni dovolenky, cesta tam a spať + zápas k tomu. Páni zo SFZ chceli veľmi pomôcť propagácii futbalu na východnom Slovensku, ale nevyšlo. My milujeme slovenský pohár.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Oko zaplače, keď sa pozrie na poloprázdne štadióny. Len s úsmevom na tvári prímam informáciu o počte divákov a s údivom čítam čísla v dennej tlači. Je tragédiou, že na zápasy nižších ligových súťaží chodí viac divákov. Obrazne povedané míľovými krokmi sa blížime k jedinému junákovi, ktorý v belasých farbách hájil srdce v Budapešti v roku 1992 na zápase Ferencváros - Slovan. Niet sa čomu diviť. Športové programy ponúkajú atraktívne zápasy európskych súťaží víkend čo víkend. Priznám sa, veľakrát som vymenil televízny prenos za bezmocné a znudené sedenie na štadióne.

Kvalita prvoligových futbalistov zaostáva. Nepresnosti v rozohrávke, absencia tvorivých hráčov, hra bez lopty, spracovanie prihrávok. Neupieram im snahu a bojovnosť. Ale to je veľmi málo. Futbal bez pohybu a nasadenia je dobrý akurát na poriadne prevetranie čriev. Pravidelná výmena trénerov je už len zaujímosťou pre média. Kormidelníkovi reprezentácie Weissovi vôbec nezávidím. Z domácej scény nie je z čoho vyberať. Mesiac pred africkým šampionátom sa musí plne spoľahnúť na formu legionárov, pretože domáce trávniky sú plné kŕču a slabej kvality.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Projekt spoločnej ligy je dobrým úmyslom a marketingovým ťahom. Otázne je aké futbalové lahôdky môže naša liga ponúknuť. V súčasnosti by Žilina mohla byť zaujímavé hlavné jedlo. Trnava,Slovan,Bystrica a možno Ružomberok len poriadne presolená polievka.

Vekom patrím do skupiny fanúšikov, ktorá si pamätá vynikajúce výkony Petra Dubovského, Ondra Krištofíka vo federálnej lige. S úctou spomínam na tieto časy. Je smutné, že legendy belasého dresu pán Švehlík a Vencel sedia na pomocnej malej lavičke ako deti od macochy.

Ak vyhlasujeme slogany "Spojme sa pre futbal", tak skúsme začať maličkosťami a vytvorme dôstojne podmienky pre futbalovú prácu a diváka na štadióne. Znovu začnime všetci bojovať skutočným futbalovým srdcom, aby pán Laurinec bol náš super kamarát.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Futbal na Slovensku nie je dôstojným divadelným predstavením.

O náladu sa tak musí postarať amatérsky trubkár.

Photo@Juraj Kačo

Juraj Kačo

Juraj Kačo

Bloger 
  • Počet článkov:  24
  •  | 
  • Páči sa:  0x

už nič... Zoznam autorových rubrík:  ZamyslenieCestovaniePoézia,PrózaFotografovanieKultúraMédia

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu