reklama

Hľadala som lásku na zoznamke

Máme tu jar a s ňou spojené obdobie kopulácie. Nikto nechce byť osamotený, vedome či podvedome túžime po niekom, kto po nás skočí. Ani ja nie som výnimkou. My zaneprázdnení workoholici (rozumej ako dobrú výhovorku) nemáme dostatok príležistosti (ďalšia výhovorka) na zoznamovanie sa za účelom nadviazania partnerského vzťahu. Po nociach pri vysedávaní za PC sa človek prekliká aj tam, kam pôvodne vôbec nechcel. Jeden piatkový neskorý večer som opäť raz surfovala po nete, zatiaľ čo sa mnohí mladí ľudia v mojom veku zabávali dakde vonku. Nikto nebol online, takže som sa nemala komu vykecávať o tom aká som zaneprázdnená, prepracovaná, unudená, znechutená, osamotená a samozrejme o tom ako ma nikto nechce, lebo som škaredá, nepríťažlivá a krpatá. V hlave mi skrstla myšlienka, že si podám zoznamovací inzerát. Prioritným dôvodom nebolo nájsť si lásku (hm, možno klamem samú seba), ale skôr zvedavosť a akási nevysvetliteľná chuť skúmania reakcií a spoznávania ľudí, akých bežne na ulici nestretnem a nemám možnosť spoznať. Som človek komunikatívny a veľmi otvorený, preto som to do určitej miery brala ako výzvu. Netušila som, ako veľa mi to dá do života.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (89)

Už je to viac ako rok od momentu, kedy som vyhrabala v PC tú najnormálnejšiu foto a dala dokopy pomerne obsiahly inzerát, ktorý mal veľkú výpovednú hodnotu. Opísala som v ňom čo najvýstižnejšie seba a ešte presnejšie som vyšpecifikovala svoje požiadavky na partnera. Niektorí to nazvali prehnanými nárokmi, ja však tvrdím, že ak chcem inteligentného, zodpovedného, komunikatívneho, zábavného muža, ktorý sa vie správať k žene, tak predsa chcem len základný štandard. Asi som však chcela priveľa. Za ten čas mi na mail prišlo cca 260 odpovedí. Musím poznamenať, že je to celkom slušný počet. Ak som toho "pravého" prehliadla, tak mám smolu, ale odpisovala som len tým, ktorý ma niečím zaujali už v prvom maili. Na texty typu "Ahoj, o čom popísmenkujeme?", "Cica, poď na kávu" alebo "Toto je môj nick na pokeci" som nereagovala vôbec. Skôr ako sa dostanem k tým trom jedincom, s ktorými som nakoniec šla na rande, dovolím si bez súhlasu autorov, zverejniť zopár odpovedí na môj inzerát umiestnený na najnavštevovanejšom zoznamovacom webovom portáli.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Robo: awoooj..nebuud smutna ked noc a vsetko sa zahalilo v tme...nemas lasku..a je to ako vo zlom sne...tak ponor svoju hlavku do vonaveho vankusa, nech myslienka a cit tvoje srdce neskusa..tak toto ma len tak napadlo=))) snad ta to neotravi

Matúš:momentalne som strasne zaneprazdneny a nemozem Ti odpisat,no budem sa snazit co najskor to napravit!!!Zatial cau

Palo:hladam lasku a mam osemnast ak ti to nevadi napis ahoj janka si pekna a mila urcite

Andrej: Prečítal som si tvoj inzerát a rozhodol som sa že ti napíšem, som slobodný a nezadaný...Ak chceš vedieť viac budem rád, ak nie nevadí...ahoj

Ivan: Cau kocka, Cital som tvoj inzerat na zoznamke. Mam na teba jednu prosbu, kym si najdes toho praveho. ak mas rada sex, a nemas ho s kym praktizovat, mam tu pre teba jeden navrh. Nechcela by si ma zasvaetit do tajov tohto magickeho spojenia dvoch tiel? Horim spalujucou vasnou, a tuzbou:) A potrebujem aj poradit nejake finty ako dostat zenu do varu :)

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Michal: mam rad zvieratka a recyklujem odpad, napis

Samir: Dobrý deň, milá Jana :)
hneď sa musím ospravedlniť, že nerešpektujem vekové hranice, ktoré uvádzate vo svojom naozaj milom a úprimnom inzeráte, ale dovoľujem si ozvať sa Vám z dôvodu istej spolupatričnosti a to práve v oblasti svetového mieru, ktorý by ste chceli aj Vy zachrániť a ktorý je naozaj :) reálne ohrozený a možno o neho prídeme raz a navždy!
Pokiaľ smiem navrhovať aspoň občasné mailovanie s Vami, budem veľmi rád. Vaše názory ma určite potešia a pokiaľ mi dáte možnosť, rád Vám napíšem, o mojej činnosti v prospech svetového mieru a vôbec v prospech humánnej činnosti. Ktovie, možno si raz spojíme sily aj s ďalšími a nakoniec ten svetový mier, naozaj aj presadíme a bude nám povďačný každý živočích na Zemi, ba aj rastliny :) Súhlasím s Vami, že „keď človek chce dokáže nemožné".
Môj motivačný list: Boja za svetový mier sa nevzdám kým bude čo zachrániť!
Prajem Vám krásny deň a pokiaľ sa mi ozvete, budem veľmi rád!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ján: Pekna si :) len skoda ze si taka narocna :( radsej neodpisuj ani

Peace: Dobry den, Od mieru.
Moje meno je mier. Videl som vas profil dnes v zoznamka, a to naozaj acttract ma vela verim, ze ste muz, ja mat been hladiet do zdielat svoju lasku sa, ako je vase zdravie? Dufam, ze vsetko je v poriadku s tebou. Verim, ze mozeme prejst od tu, ale nezabudnite, ze vzdialenost, vek a farbu davka nezalezi zalezi na tom, lasku a porozumenie, vo svojej novej e-mail obsahuje aj moj pictuer, ja bol waithing za Vasu odpoved na postu mne s tuto e-mailovu adresu

Schránku mi zapĺňali prevažne takéto e-maily. Prišlo mi niekoľko sexuálnych návrhov, nespočetné množstvo romantických básni (neznášam to), zopár nezmyslov, ale predovšetkým nudná klasika ako napr: som láskou sklamaný, túžim milovať a byť milovaný a dávať veľa lásky a porozumenia a blablabla.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Našiel sa však niekto, pri kom sa mi rozbúchalo srdce. Z odpovede som vycítila, že to je človek, s ktorým sa nebudem nudiť a dokonca spĺňa aj tie požiadavky, ktoré som do inzerátu z kapacitných dôvodov neuviedla. Vymenili sme si niekoľko mailov a cele dni a noci sme trávili písaním cez chat a časom aj cez sms. Volal sa Tomáš a objavil sa v čase, keď som ho najviac potrebovala. Samozrejme, zahľadela som sa do ilúzie, hoci som vedela, že realita býva iná. Nevadilo mi to, pretože v tých chvíľach mi konverzácie s ním dodávali energiu a chuť do života. Rozumeli sme si doslova dokonale, preto sme sa museli čo najskôr stretnúť. Doniesol mi darček, správal sa veľmi galantne. Bolo to fajn, ale iba fajn. Na stretnutí to vnútorné chvenie opadlo a obaja sme videli, že z toho nič nebude, pretože žiadna iskra, ani nejaké veľké sympatie sme k sebe necítili. Napriek tomu som veľmi chcela, aby sme sa stretli znovu. Chcela som to až príliš, nahovárajúc si niečo, čo vlastne nebola pravda. Napísal mi e-mail. Veľmi pekný e-mail o tom, ako sme to celé pokašlali tým, že sme si o sebe prezradili mnohé aj intímne veci a skĺzli sme do vzájomného omámenia jeden z druhého. Viac som o ňom nepočula... Škoda, pretože raz za čas by som s ním rada prehodila aspoň zopár slov. Mal obrovský komunikačný dar, neuveriteľnú slovnú zasobu a vyjadrovacie schopnosti. Poučenie: ak máš 24, nesprávaj sa ako 15 ročná.

Inzerát som tam nechala visieť naďalej. Všetky správy sa mi zdali nudné, nezáživné, neoriginálne. Tomáš nastavil latku príliš vysoko. O nejaký čas sa na scéne zjavil Dušan. Písalo sa nám spolu príjemne, ale často dochádzalo k nedorozumeniam, nikdy sme sa nestretli. Už som ani nemala chuť niekomu odpisovať, pretože za ten čas mi bolo jasné, že je to aj tak zbytočné. Kým nenapísal Braňo. Mladší o dva roky odo mňa, ale veľmi zaujímavý človek. Očaril ma. Pri písaní s ním som si spomenula na Tomáša a snažila som sa nezopakovať tú istú chybu. Ale to by som nebola ja. Stretli sme sa, bolo nám spolu nádherne. Dával zreteľne najavo, že sa mu páčim. Ja som neskrývala svoj záujem a stretli sme sa znovu. Bolo to doslova že wow. Mala som radosť z toho, že sa našiel niekto s kým môžem príjemne tráviť chladné januárove dni. A znovu som tak veľmi chcela.... Viac som ho nevidela. O dva dni po našom poslednom stretku som zistila na facebooku, že je zadaný. Stáva sa. Poučenie: matka Phila Collinsa mala pravdu.

Ďalšie odpovede som bez záujmu vymazávala. Počas tej doby som spoznala nejakých mužov zo svojho okolia a dospela k záveru, že každý skvelý chlap je zadaný alebo gay. Po pár týždňoch som otvorila spam a prečítala som si, čo napísal Jozef. Vraj čerstvý tridsiatnik, rád by pokecal atď. Navrhol, že mi zavolá a keďže som mala zrovna v práci čas, súhlasila som. Asi týždeň sme si telefonovávali. Spolu sme prevolali asi 15 hodín čistého času. Navštívil ma u mňa v práci. Čerstvý tridsiatnik má blizko k štyridsiatke, ale inak je to celkom milý chlapík. Povedali sme si už asi všetko podstatné, takže zrazu nie je o čom. Poučenie: netreba sa dať zlákať pekným hlasom.

Síce som stále single, ale obohatená o pocit, že cez net zjavne cesta nevedie. Mala som možnosť za ten čas nazrieť hlbšie do mužov, možno im viac rozumiem, možno sa mi to iba zdá. Možno som sa poučila v istých veciach, ale pravdepodobne sa mi môže znovu niekedy stať, že sa do niekoho zbláznim... Nenatrafila som na žiadneho zvrhlého úchyla. Ako vraví môj bývalý spolužiak Samo: možno sa pošťastí nabudúce :)

Jana Kamencayová

Jana Kamencayová

Bloger 
  • Počet článkov:  17
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Meter a pol vysoká pozemšťanka,ktorá sa neustále snaží o to, aby bol tento svet lepší. Vysokoškolsky vzdelaná, pracujúca,beznádejná altruistka, vraj inteligentná,zábavná,sarkastická,plná energie a "geeniálnych" nápadov :) otvorená a úprimná s potrebnou dávkou empatie a taktu. Občas trpiaca akútnou potrebou všetkým všetko povedať. Zoznam autorových rubrík:  VážneNepodstatnéBezcenné radySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu