reklama

jedna cesta autobusom ...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Autobus. Veľký kváder na kolesách rýchlo sa pohybujúci po cestách na to určených. Nenápadný, ale predsa nie obyčajný. Sedí v ňom 11 ľudí plus jeden šofér. Spája ich jeden cieľ. Niekam sa dostať.

Mladý šofér vpredu má za úlohu byť stále v pozore, sledovať situáciu a prispôsobovať jej jazdu. Rádio je jeho spoločník. Práve sa rozhodlo robiť vianočnú atmosféru pesničkou Last Christmas od skupiny Wham!

Starší pán sediaci na prvom sedadle na pravej strane cestuje zo Žarnovice do Žiaru nad Hronom. Na hlave má vyblednutý červený klobúk, oblečenú má béžovo žltú vetrovku s kapucňou. Odkedy nastúpil sleduje cestu pred nami. Na prvý pohľad obyčajný cestujúci, ale pozornému oku a uchu neušlo, že si pýtal ZŤP lístok. Žiar. Autobus zastavil, pán si zobral svoju tašku a vystúpil. S ním vystúpila mladá slečna cestujúca zo Zlatých Moraviec.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na druhom sedadle za šoférom sedí mladý muž. Ruky má zložené na prsiach. Má rifle, sivé tričko s dlhými rukávmi a zeleným pásikom na ľavej strane, pri kľúčnej kosti a hnedé kožené zimné topánky. Na sedadle vedľa seba má položenú tašku s notebookom. Na prvý pohľad človek, cestujúci pravdepodobne z roboty, alebo z nejakého pracovného obedu. Nie? V skutočnosti študent, ktorému odpadlo cvičenie a jedna prednáška. Cestuje z Nitry do Popradu. (Drží miesto kamarátke, ktorá nastúpi v Banskej Bystrici).

Za ním sedí slečna, ktorá vyzerá znudene a neustále sleduje svoj mobil. Má fialové tričko s dlhým rukávom, na ktorom ma sivé pletené šaty a rifle.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ďalej sú prázdne sedadlá a potom tam sedia dvaja mladí ľudia, ktorý dnes cestujú zadarmo, pretože šofér je ich kamarát. Cestujú z Nitry do Zvolena. Tam prestupujú na ďalší autobus domov.

Na opačnej strane, asi v strede autobusu sedia za sebou tri mladé slečny, študentky. Všetky cestujú z Nitry, všetky do Popradu. A tiež sú všetky tri blondínky. Dve, sediace bližšie vpredu, spia, poprípade len oddychujú so zatvorenými očami. A slečna sediaca najviac vzadu pozoruje okolie za oknom.

Potom je jedno sedadlo voľné a za mnou, teda v treťom sedadle spredu na pravej strane sedí pani v čiernom svetri. Tiež pozoruje krajinu ubiehajúcu vedľa nás.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A nakoniec som tu ja. Sedím na pravej strane, v druhom sedadle, pri okne. Cestujem z Nitry do Východnej. Notebook mám na kolenách, počúvam rádio, sem-tam hodím očko na situáciu na ceste vpredu. Na sebe mám čierne nohavice, zelené tričko a svetlo žltú bundu značky Nike.

Mysľou mi behajú rôzne myšlienky, niektoré konkrétnejšie, iné menej. Jedna z nich napríklad. Šofér ma oblečené rifle a žlté tričko s dlhým rukávom. Vedľa neho na vešiaku visí čierna vetrovka značky Adidas a vedľa nej na vešiaku biela košeľa.

Vôbec sa nepodobá na šoféra. Vyzerá ako obyčajný cestujúci, ktorý si chcel vyskúšať riadenie autobusu, tejto veľkej škatule na kolesách rýchlo sa pohybujúcej po cestách na to určených.

Kamila Kabátová

Kamila Kabátová

Bloger 
  • Počet článkov:  16
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Ľudská bytosť, ktorá by chcela byť princeznou :) Zoznam autorových rubrík:  EfemérneReálneÚvahy

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu