reklama

„Láska, ktorá sa nezakladá na priateľstve, je ako dom postavený na piesku.“

Ella Wheeler Wilcox, O Magazine, February 2004  Aj ten najmenší domček – kartový, nám spadne, pokiaľ nestojí na pevných základoch. Veď stabilné základy to je úspech, a to, čo sa na nich vybuduje, sa bude len upevňovať. Veď nikto nestavia dom od strechy, prečo by sme mali stavať lásku od jej vrcholu?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

 Ale dnešná doba je naopak. Najprv začneme na vrchu svojich síl, a potom nám z nich len ubúda a my padáme. Prečo ale nepokračujeme vyššie a neznásobujeme svoje sily? Odpovedzme si. Lebo máme slabé, alebo žiadne základy, na ktorých sa nedá vybudovať takmer nič, iba klamstvo. Ale nikto predsa nechce život v klamstve, tak ako nikto nechce vzťah založený na ňom. Láska, ktorá za krátky čas nadobudne svoje maximum, za taký istý čas spadne na dno. Ale tá, ktorá má silné a stabilné základy začínajúce pevným priateľstvom, vydrží oveľa dlhšie, možno aj celý život. Čím dlhšia je cesta k šťastiu, tým dlhšia je od neho. Čím viac prekážok zdoláme na cesta nahor, tým viac krásnych chvíľ nás tam čaká. Preto, ak sa zaľúbime za päť minút, za ďalších päť minút si ani nepamätáme, kto bol ten šťastlivec.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Ale ak najprv budeme spoznávať sami seba a toho druhého, budeme si navzájom veriť a podporovať sa, láska bude mať pre nás väčší význam a bude to niečo viac, ako len slovo. Bude to láska s úprimným priateľstvom a hlbokým citom. Tak prečo je to inak?

Kamila Kabátová

Kamila Kabátová

Bloger 
  • Počet článkov:  16
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Ľudská bytosť, ktorá by chcela byť princeznou :) Zoznam autorových rubrík:  EfemérneReálneÚvahy

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu