reklama

Škoda, že sa nespýtali Vestenického .... mohlo to byť grátis

Ministerstvo obrany zasiahol prvý veľký škandál od poslednej výmeny vlád a garnitúry v jeho vedení. Vojaci oznámili tri „megatendre“ na nákup „megaslužieb“. Ako zistil jeden mienkotvorný denník, nachystali súťaž na odpratávanie snehu za 1,5 miliardy korún na štyri roky. Vychádzalo to viac ako desaťnásobne drahšie v porovnaní s nákupom týchto služieb rok predtým. K tomu neskôr pribudli ďalšie súťaže, jednu na upratovanie vnútorných priestorov za 900 mil. Sk a tú druhú na údržbu nádvorí za 1,5 mld. Sk.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Vraj „Rezortu obrany bola spôsobená hanba,“ povedal šéf rezortu novinárom a tak odvolal úradníka - riaditeľa Úradu správy nehnuteľného majetku, ktorý bol pod súťažami podpísaný. Do pozornosti by som ale dal, že za dôb nedávno minulých za ktorými sa cnie tak Ficovi ako aj Gašparovičovi tie práce /a nie len tie/ vykonávali vojačkovia s využitím „bigošských“ lopatiek, častí plechových skríň atď. „Aspoň z chlapcov aj táto činnosť robila chlapov“ povedal by súčasný a možno aj budúci prvý muž republiky. Škoda, že to ako vrchný veliteľ ozbrojených síl to nepošepol, alebo aj nezavelil na ministerstve. A dnes to predsa prišlo : „Prezident Ivan Gašparovič v relácii Slovenského rozhlasu Rozhovory s prezidentom uviedol, že rezort obrany nemusí vypisovať tendre na odhŕňanie snehu a prezentoval jedno z možných riešení, ako by mohol ušetriť na odhŕňaní snehu či kosení trávy na vlastných cvičiskách - využitím vlastných síl a techniky“. Apropó, bižšie informácie a to nie len o odpratávaní snehu, lístia, suchej trávy, ale aj „šurovaní“ vnútorných miest kasární, ale aj „buzerplacu“ a natieraní miest so slnkom vypálenou trávou na zeleno by isto veľmi rád a fundovane poskytol „tovarišč“ generál vo výslužbe Vestenický. Takže, mohlo to byť grátisa aj Kašický mohol rozvíjať ozbrojené sily na rodnej hrude a nie sa tam plahočiť v štruktúrach „Severoatlantického paktu“, no nie Emil?

František Kán

František Kán

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mám 46 rokov, množstvo nesplnených snov a napriek veku ešte aj ideály. Som však už do istej miery realista a viem, že človek si má dávať pozor na to čo si želá, mohlo by sa mu to splniť. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu