reklama

Najznámejšia PN-ka na Krajskom súde v Bratislave

Možno je to len zhoda náhod. Ale tých náhod v prípade jednej známej sudkyne je dosť veľa. Pred niekoľkými týždňami vyzerala na tlačovke celkom zdravo. Tlak okolia a štvavých médií mohol prispieť k celkovému zhoršeniu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Budeme predpokladať, že je naozaj všetko v poriadku. PN-ka je vypísaná podľa zákona. Lekár, ktorý ju nepozná, ju predsa nemohol len tak vypísať? Však to v akej krajine by sme žili? Jednoducho sudkyňa Krajského súdu si uplatnila nárok na PN-ku, splnila zákonné podmienky. Dá sa asi odhadnúť aj dátum ukončenia PN-ky. 60 dní od odchodu 3.9.2019 z postu štátnej tajomníčky. 

Budem teraz vážny. Sociálna poisťovňa určite bude iniciatívne postupovať v rámci kontrolných mechanizmov v prípade sudkyne rovnakým spôsobom, ako v prípade ostatných občanov. Algoritmus pravdepodobnosti, že ide o PN-kový podvod nič nevygeneruje, lebo PN-ky ihneď po nástupe do pracovného pomeru sú v SR častým a nepodozrivým javom. Určite k nej teda zbytočne nepošlú na kontrolu radovú zamestnankyňu, skontrolovať radovú sudkyňu, či sa zdržiava na mieste pobytu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Možno sa tak aj stane a „celkom neočakávane“, ako zúčtovanie daňových príjmov za predchádzajúci rok. Ale dopredu sa dá predpokladať, aký by bol výsledok. Možno započujeme, že PN-ka je oprávnená, dlhodobá, dokladmi podložená, skontrolovaná, zbytočne medializovaná. Celé je to jeden veľký cirkus médií, ktoré nemajú nič iné na práci. Zrejme tak, ako dotyčná sudkyňa na PN-ke. Ešte, že to nie sú peniaze z našej peňaženky.

Ale možno nakoniec naozaj príde k reálnej kontrole. Najmä vzhľadom k tomu, že pani sudkyňa sa stáva čoraz toxickejšou. Pred voľbami takýto náklad by bol veľkou príťažou aj pre voliča najsilnejšej strany.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Článok je výhradne osobný názor autora. Nemusí korešpondovať s názorom iných osôb a inštitúcií. Text neprešiel korektúrou. Za prípadné chyby sa ospravedlňujem. 

Branislav Karmažin

Branislav Karmažin

Bloger 
  • Počet článkov:  24
  •  | 
  • Páči sa:  0x

som obyčajný priemerný človek, ktorý má rád svoju rodinu a verí v naplnenie potenciálu našej krajiny Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu