
Patrím k ľuďom, ktorí nepotrebujú sladiť ani čaj, ani kávu. Občas však dostanem chuť na príjemne osladený čaj - musí byť však bylinkový a sladený medom.
Prídem do reštaurácie a pýtam si čaj. Ak mám veľké šťastie, tak aj keď nejdem do čajovne, ale len reštaurácie, dostanem na výber väčšie množstvo čajov.
Donesú mi šálku čaju, v tých lepších dokonca kanvičku (ako by sa mal čaj aj podávať). Avšak len veľmi ojedinele mi donesú aj cukor, aj med a neúčtujú si med navyše. Väčšinou, ak si ten med vypýtate, naúčtujú Vám ho navyše.
A toto nepochopím - však za sladidlo sa považuje cukor, umelé sladidlo alebo med. Ak si objednám čaj a donesú mi ho s cukrom, ktorý nepoužijem - ostane im. Ak ho niekto použije, je to v rámci ceny. Ale ak si objednám med - cukor im ostáva, avšak med naúčtujú. Je v tom nejaký rozdiel? Potom nech účtujú aj za cukor zvlášť....(aj s tým som sa už stretla - pri varenom víne - ale to radšej nekomentujem).....
Ak niekto viete, prečo sa za med účtuje zvlášť, prosím napíšte mi nejaké argumenty, ktoré ma presvedčia, že je to správne.
(*obrázok je prevzatý z internetu)