reklama

Gaštanové radosti alebo Zážitky jednej mamičky

Každé ročné obdobie má niečo do seba. Na jeseň sú to jednoznačne gaštany. S dcérkou sme aj tentoraz nazbierali plné detské vedierko v botanickej záhrade. Minulý rok sa totiž u nás doma stali hitom a obľúbenosťou tromfli aj najdrahšie hračky. Dajú sa presýpať, „variť“ v hračkárskom hrnci, počítať... Dcéra sa minulú zimu dokonca vzdala časti svojich vtedy už vysušených gaštankov a podarovala ich svojej kamoške Ninke, ktorej sa strašne páčili. Bola to veľká obeť a vtedy nám konečne ukázala, že sa vie podeliť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Milujem ten pocit, keď zo zeme zdvihnem čerstvo spadnutý gaštan, ktorý musím vylúpnuť z pichľavého obalu. Akoby z neho do mojej dlane prúdila dobrá energia a tá nádherná farba! Neodolám a musím ho podržať v dlani.

Obrázok blogu

Už od detstva som rada zbierala gaštany, na základnej škole sme dokonca súťažili, ktorá trieda nazbiera viac vriec, ktoré potom doručili poľovníkom pre diviaky. Aj teraz, keď na zemi zbadám čerstvé gaštany, šupnem si ich pár do vrecka a nosím ich tam, kým celkom neuschnú.

Obrázok blogu

Do gaštanov sa celkom zbláznila aj moja dcéra. Od minulej jesene máme doma plné vedierko vysušených gaštanov, ktoré prenáša po byte, presýpa si ich, ukladá do radu, „varí“ v detskej kuchynke, počíta... Cez víkend sme boli nazbierať čerstvé. Keď dcérka našla prvé vylúpnuté gaštany na zemi, strašne sa tešila, dokonca odmietla ísť na ihrisko a zbierali sme ich dovtedy, kým sme nenaplnili jej malý ruksačik. Dokonca nám nedovolila ani odniesť jej ho, hoci bol dosť ťažký. Asi sa bála, že by sme jej ich nevrátili J. Doma s tatom vyrobili zvieratká a snehuliakov (teda tato vyrábal a dieťa dirigovalo), ktoré teraz majú čestné miesto na poličke v detskej izbe.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Jednoznačne, gaštany nielen pre mňa patria k veciam, ktoré robia jesenné dni oveľa krajšími a príjemnejšími.

Obrázok blogu
Katarína Olejárová

Katarína Olejárová

Bloger 
  • Počet článkov:  30
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mám rada život a všetko dobré, čo prináša. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu