reklama

Prišla stuhou previazaná škatuľka...

... a v nej bola, bola, bola, bola... Bambuľka! Jeden z najkrajších darčekov pre deti niekoľkých generácií. Ako dieťa som sa s malou Bambuľkou smiala aj plakala, a teraz si to po rokoch užívam opäť, tentokrát však s mojou dcérou a s Bambuľkou v knižnom vydaní.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

Keď som v kníhkupectve objavila knižnú verziu môjho obľúbeného seriálu z detstva, nerozmýšľala som ani minútu. Bolo mi jasné, že práve to je kniha, ktorú chcem čítať s mojimi deťmi. Hoci rozprávkových knižiek je dnes v obchodoch viac ako dosť,  naozaj hodnotných tam nájdete iba pár.

Poučné príbehy s peknými pesničkami sú teraz možno ešte aktuálnejšie ako voľakedy a prekoná ich máloktorá detská kniha. Majú hlavu aj pätu, v každej z nich sa Bambuľka niečomu novému priučí a s ňou sa „zvezie“ aj dieťa, ktoré si príbeh číta.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nevychovanosť Bambuľky v dnešných časoch „drzých deciek“, ktoré denno-denne stretávam,  niekedy pôsobí až milo, a keďže sú to situácie z každodenného života, všímam si ako fungujú na moju dcéru.

Niežeby sme ju doma neučili pravidlám slušného správania, ale odkedy čítame Bambuľku, ide to akosi ľahšie. Hoci má len dva roky, je celkom zhovorčivá a už sa slušne pozdraví, poďakuje, poprosí (niekedy jej to ešte musím pripomenúť J), či dokonca odpovie „nie je začo.“

Nie, teraz sa nechcem chváliť svojou dcérou, viem, že to nie je nič výnimočné. Týmto chcem len poukázať, že kniha môže byť dobrým pomocníkom, ak dieťa celkom „neberie“ to, čo sa mu snažia vysvetliť rodičia. A kniha Bambuľkine dobrodružstvá od Petra Guldana takým pomocníkom pre rodičov určite je.

Katarína Olejárová

Katarína Olejárová

Bloger 
  • Počet článkov:  30
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mám rada život a všetko dobré, čo prináša. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu