reklama

„Suveníry" od psov a mačiek alebo Zážitky jednej mamičky

Milujem zvieratá. Keď som bola dieťa, doma sme mali dve mačky, dvoch psov, rybičky a dve korely. Postupne samozrejme. Čo však naozaj neznášam, sú nevychovaní majitelia týchto domácich miláčikov. Moja nevraživosť voči nim sa ešte viac vyvinula, keď sa mi narodila dcéra.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)

Je mi jasné, že psy aj mačky musia vykonávať svoju potrebu, je však na ich majiteľoch, aby ich exkrementy odstránili. Mestské časti síce za neodpratanie hovienok majú aj nejaké sankcie, ale keďže to väčšinou nikto nekontroluje, leniví majitelia na to kašlú.

Samozrejme, že nemôžem všetkých majiteľov zvieratiek hádzať do jedného vreca, nesmierne ma teší, keď vidím, ako si nesú pripravené vrecko. Týchto ľudí si vážim.

Bežný človek sa možno rozčúli nad tým, že kraje chodníka a niekedy nielen kraje! sú lemované hovienkami, ale to je asi tak všetko. Iný level nastáva vtedy, keď si domov prinesiete takéto voňavé suveníry domov na kolesách kočíka. Nebudem sa tu rozpisovať o tom, koľkokrát som doma čistila zafúľané kolesá aj košík kočíka. Keď dcéra začala chodiť  a trvá to doteraz,  stále riešime, po ktorej trávičke môže a po ktorej nemôže behať. Teraz to už konečne začala chápať, ale na začiatku sme si nosili suveníry z nášho dvora aj na šatách a dieťa hneď putovalo do sprchy. Nechápem, kde sa to v nej zobralo, ale mala neuveriteľné „šťastie“ padnúť do jediného hovienka na okolí.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

No a nakoniec to najlepšie. Boli sme na nemenovanom kúpalisku a medzi kúpaním sa dcéra hrala v pieskovisku. Za chvíľku si ručičky natierala niečím, čo z môjho neďalekého uteráka vyzeralo ako blato. Nie nemýlite sa... nebolo to blato.

Katarína Olejárová

Katarína Olejárová

Bloger 
  • Počet článkov:  30
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mám rada život a všetko dobré, čo prináša. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu