reklama

Oslava dospelosti

Tento rok oslávila Katarínka svoje 18. narodeniny. Len prednedávnom sme si mohli symbolicky pripiť na Katkinu dospelosť a osláviť s novicmi aj stálicami a zakladateľmi ďalší zakončený rok. Katarínka je vynikajúci projekt a smelo si dovolím povedať, že je nielen naša, ale vlastne už aj moja.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Prečo moja...? Katarínku som poznal len z počutia, hovorili mi o nej kamaráti, ktorí tam boli a lanárili ma na ňu ešte minulý rok 2011. Viac mi, ale prezradiť nechceli. Je plná prekvapení a som rád, že som ich mohol prežiť na vlastnej koži, tak aby prekvapenia mali význam. Najprv to bola pre mňa veľká neznáma. Človek nevie, do čoho ide. Chytila ma však za srdce, vyplnila moju melancholickú, občas smutnú dušu. Do života priniesla mnoho skvelých ľudí a dala mi príležitosť prežiť krásne zážitky.

Byť katarínkovec je pre niektorých životný štýl. Najmä pre tých dlhoročných. Síce k starým harcovníkom ešte nepatrím, verím že mi život dovolí zostať v čo najdlhšej spojitosti s Katkou a ľuďmi okolo nej. Ako to všetko začalo, by vedeli rozprávať títo „starí“ harcovníci... Písali sa letné mesiace roku 1994, kedy sa v hore, na lúkach nad dedinami Naháč a Dechtice, zorganizovala historicky prvá družina. Boli to odvážlivci - mladí ľudia s chuťou spraviť niečo užitočné nielen pre seba, ale aj pre kultúru, históriu a vlastne pre samotný kláštor sv. Kataríny Alexandrijskej.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Po nasledujúce roky sa stretávala rovnaká krvná skupina mladých zanietencov a dobrodruhov, tu v hore, na lúkach nad dedinami Naháč a Dechtice, aby spojili príjemné s užitočným. Doposiaľ sa za tie roky spravil obrovský kus práce, niektoré miesta sa zmenili na nepoznanie. Vďaka zakladateľom projektu, dlhoročným nadšencom a členom, tzv. dobrým duchom, sa podarilo rozšíriť odkaz o Katarínke medzi mnohých z nás. Navzájom nás spája láska ku Katke, navzájom nás spája láska k sebe a členom, k chuti spoznávať nové obzory a hreje nás pocit dobre vykonanej práce a stopa, ktorú tu isto každý z nás zanechal.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

S odstupom času môžem jednoznačne vyhlásiť, že som šťastný a veľmi rád za môj pobyt na Katke. Dala mi toho veľa. Mnoho skúseností, objavil som kus seba (zistil som, že nie som až taký introvert :) a proste som sa cítil super. Katka mi dala najmä kamarátov, ktorých si vážim. Stále sa snažím byť s nimi v kontakte, vymýšľať a organizovať rôzne aktivity.

A čo nás všetkých už čoskoro čaká?
7.4.2013 – Bielonedeľná púť
24.-26.5. – Trávnice
5.7. – Deň otvorených dverí


Ľubo Blišák

katarinka

katarinka

Bloger 
  • Počet článkov:  27
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Projekt Katarínka - venujeme sa záchrane ruín barokového Kláštora sv. Kataríny Alexandijskej pri Dechticiach v Malých Karpatoch a všetkému čo súvisí s poznaním histórie a s dnešným rozvojom tohto výnimočného miesta. Viac na www.katarinka.skFotografie z tohto miesta nájdete na:www.katarinka.sk/sk/foto Zoznam autorových rubrík:  Čo nám zíde na um, keď sa poviNejaká tá báseň...a či úvaha?Naše workshopyČosi na úvodSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu