Ako som si robila chúťky alebo hovädzí steak a`la denné menu

Je 11.00, jeden rožok na raňajky je už dávnou minulosťou a nastal teda ten správny čas vybrať sa niekam na obed. Keďže  nám  kancelárskym zaneprázdneným myškám sa nechce chodiť námestím a hľadať vo výkladoch reštaurácii čo kde varia, pomôže internet. Každá dobrá reštaurácia má už dnes zverejnený jedálny lístok aj s aktuálnym denným menu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (27)

Pizzeria XY sa nám dnes netrafila do vkusu, penzión ZX sa veru nepochlapil...ale Almada trafila do čierneho: Slepačí vývar s rezancami - dobrá klasika a vhodný štartér a hlavne Hovädzí steak so zelerovým pyré a parisienkami...IDEME.

Na parkovisku, máme miesto na zaparkovanie, to znamená, že aj sadnúť si bude kde. Varia asi dobre lebo reštaurácia nezíva prázdnotou aj keď je relatívne odstrčená od centra a pre peších ďaleko. Nečakáme luxus, ideme predsa na denné menu a sme zvyknutí na slovenskú gastronómiu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Sadneme si, čašníčka nás privíta primerane prostrediu a objednávame si už dopredu vybraté a chuťové poháriky sa tešia. Neprekvapil nás ani fakt, že sa neopýtala ako si budeme priať steak, prišli sme predsa na denné menu.

Polievka bola dobrá, teplá, poctivý vývar, zatiaľ všetko v poriadku. Snáď si mohli dať záležať na tom, aby bol stôl prestretý pre štyroch ľudí ak sú pri ňom štyri stoličky a navyše obsadené ľuďmi. Ale odpustíme, možno si to len nevšimli a prišli sme predsa na denné menu.

Čo sa ale odpustiť nedá bolo hlavné jedlo, na ktoré nás na základe zverejneného lístka do reštaurácie nalákali. Spomínate si? Hovädzí steak so zelerovým pyré a parisienkami.....

SkryťVypnúť reklamu

A už máme aj vysvetlenie, prečo sa nás obsluhujúci personál neopýtal ako si steak prajeme pripravený...na tanieri v neidentifikovateľnej omáčke si spokojne ležal 1cm hrubý kus vareného hovädzieho mäsa.

Na záver už dodám len, že sa samozrejme nikto neprišiel opýtať či je všetko v poriadku. Na naše upozornenie, že v jedálnom lístku zavádzajú hostí, čašníčka reagovala, že ona to jedlo nejedla, ale opýta sa kuchára L

Ale čo chceme, veď sme prišli na denné menu, však?

A tak som si robila chúťky....

Lucia Kazdová

Lucia Kazdová

Bloger 
  • Počet článkov:  2
  •  | 
  • Páči sa:  0x

nadšenec pre kvalitu poskytovaných služieb v cestovnom ruchu nielen na Slovensku Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

INESS

INESS

108 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Roman Kebísek

Roman Kebísek

105 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

225 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu