reklama

Ako ďalej?

Slovenský futbal je na dne...Ako hlboko je ešte možné padnúť?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Korupcia, nezáujem fanúšikov, katastrofálna liga, nezvládnutákvalifikácia, jediné mužstvo v pohárovej Európe a mnoho ďalších malýchči väčších problémov. To je obraz nášho súčasného futbalu.

Korenevšetkých ťažkostí môžeme nájsť v rokoch minulých. Je ťažko viniť zaktuálnej situácie jedného človeka. Je jasné, že prezident SFZ je zasituáciu zodpovedný asi najviac zo všetkých, no celý zväz je akoby vštádiu „hnitia“. Jeho obrazom je Corgoň liga či reprezentačné mužstvo.

Oúrovni našej najvyššej súťaže je škoda baviť sa. Otrasná hra,rozpadajúce sa štadióny, na ktoré sa ľudia boja chodiť. K tomu trebaprirátať prehnané vstupné a dostaneme výsledok – Corgoň ligu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Lenžeposledné kolo dokázalo, že aj v našej lige môžeme vidieť kvalitnýfutbal. Zápas Trnava – Žilina bol ozdobou doterajšej sezóny. A výraznoumierou sa o to postarali diváci. Naskytá sa teda otázka: Ako dotiahnuťľudí na tribúny? Jednoznačne skultúrnením prostredia. Vydaním regule,ktorá by prinútila kluby zlepšiť futbalové prostredie. Tak, ako tospravili v Českej republike, kde sa z rozpadávajúcich štadiónov stalistánky, kde sa ľudia neboja sadnúť si a vziať so sebou aj deti. Ak bykaždý zápas sledovalo 5000 či dokonca 10 000 divákov a na tribúnach byvládla búrlivá atmosféra, hráči by sa určite vypäli k lepším výkonom aatraktivita hry by stúpla. Ibaže u nás sa také niečo zdá ako sen.Slovenskí funkcionári, z ktorých viacerí nemajú o futbale ani „šajnu“,nie sú schopní niečo podobné uskutočniť. Pravdou je, že slovenské klubyby si našli výhovorku – ekonomické nezvládnutie uskutočnenia takejto„operácie“.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Reprezentácia Slovenska je kapitola samou o sebe.Zväz dlho držal neúspešného (pretože baráž úspechom nebola) koučaDušana Galisa, a tak nový tréner Kocian prebral reprezentáciu v čase,keď už bol prípadný postup prakticky pasé. V minulých týždňoch sa ajnovozložené národné mužstvo dotklo dna. A opäť v tom mal prsty SFZ.Prehnané vstupné na zápas s Írskom, ktorý sa hral na staručkom anezakrytom Tehelnom poli v nepriaznivom počasí, odlákal Slovákov odnávštevy zápasu a radšej si ho pozreli doma v teple pri TV. Pretonastala situácia nemajúca vo vyspelom futbalovom svete obdoby –hosťujúcich fanúšikov bolo na štadióne viac, ako tých domácich. V čase,keď futbalisti s dvojkrížom na prsiach potrebovali podporu z tribún, sajej vďaka našim „najvyšším“ nedočkali. Bodku za všetkým dodalitragikomické tvrdenia predstaviteľov SFZ o cenách lístkov inde vo svetea presviedčaní slovenského ľudu o dôvodoch, ktoré mali ľudí prilákať naTehelné pole.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ďalší duel s Walesom akoby sa niesol v nálade,v akej sa nachádza slovenský futbal. Výsledkom bol debakel odpriemerného súpera 2:5 a ďalšia divácka blamáž. Ako ďalej? Futbal podTatrami jednoznačne potrebuje Národný štadión. Ibaže slovenskífunkcionári nie sú schopní ani dohodnúť sa a určiť miesto, kde bytakéto niečo stálo. Nie to ešte ho aj postaviť.

Vo futbale unás by sa malo niečo zmeniť. O tom sa dlho hovorí, dlho píše. Ibažeslová by sa mali zmeniť na skutky. A keďže ryba smrdí od hlavy, tak bysi hlava SFZ mala zbaliť veci a nechať miesto ľuďom, ktorým naslovenskom futbale záleží.

Tomáš Kerak

Tomáš Kerak

Bloger 
  • Počet článkov:  38
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Čo na srdci, to na jazyku. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu