reklama

Je extraliga naozaj slabá?

Má Žigo pravdu?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Včera sa v médiách objavila z úst ŽigmundaPálffyho kritika úrovne slovenskej Slovnaft extraligy. Keďže Žigo tohov hokeji preskákal dosť, vie čo hovorí. Doteraz všetci hráči, tréneri anajmä funkcionári hľadeli na našu najvyššiu súťaž cez ružové okuliare. Ešte odnikoho z nich nevyznela taká verejná kritika. Alebo sa báli hovoriť médiámo pravde?

Slovnaft extraliga sa naozaj nevyznačujevysokou úrovňou. I keď je každým rokom zaujímavejšou, keďže sa do jejširšej špičky zaraďuje čoraz viac klubov, stále máme čo dobiehať. Samotnúúroveň potvrdzuje účasť extraligových hráčov v reprezentačnom výbere.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kde hľadať chybu? Pálffy hovoril o tom,že hokejisti sa o svoj „flek“ báť nemusia. A mal pravdu. V extraligechýba naozaj konkurencia. Tí najlepší majú svoje miesto vyárendované. Chýbajúkvalitní mladí hokejisti, ktorí by vytvorili na tých skúsenejších tlak.

Ak sa aj nejaká mladá hviezdička objaví,okamžite opúšťa slovenské hokejové vody a skúša šťastie v zámorí, čiv lepšej európskej súťaži. Takýmto prípadom je Peter Ölvecký. OdchovanecDukly Trenčín sa stal v ročníku 2004/2005 najlepším juniorom extraligy. Nouž ďalší rok odohral v zámorí. Do mužstva Minnestoty Wild sa neprebojoval,a tak strávil celú sezónu na farme v Houstone. V novom ročníkuho čaká podobný osud, pretože v kempe Wild neuspel.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nie je to prípad iba Ölveckého, naši najlepšíextraligový juniori odchádzajú zo Slovenska, čo je nie vždy na prospech. Nielenich osobný, ale aj celého slovenského hokeja. Namiesto potulovania sazámorskými juniorskými ligami či farmami by mali vyčkať, odohrať sezónu – dve v našejlige a až potom sa snažiť presadiť v NHL. Iba málo slovenských hokejistovsa stalo hviezdami NHL potom, ako odišli v mladom veku do zámoria a brodilisa tamojšími „AHL-kami“, „OHL-kami“, či inými „elkami“.  I keď je pravdou, že podmienky na výchovumladých sa od komunistický čias zmenili, extraliga im má stále čo ponúknuť.Aj napriek svojej kvalite.   

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ligu by určite oživili aj hráči ako ŽigmundPálffy, teda hokejisti, ktorí už majú čo to odohrané. Lenže, slovenská hokejováextraliga nie je pre takýchto hráčov lákadlom. Možno sú to financie, možnoúroveň ligy, ktorá ich od návratu domov odradzuje. Tí, ktorí neuspejúv NHL, si radšej vyberú inú európsku súťaž. Ale kvalitu nahradiť inak, akopríchodom a udržaním vynikajúcich hráčov nemožno. Preto sa zdá, žeslovenská extraliga bude stále slabá. Zo Slovenska totiž hviezdy odchádzajúa nie prichádzajú.

Tomáš Kerak

Tomáš Kerak

Bloger 
  • Počet článkov:  38
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Čo na srdci, to na jazyku. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu