reklama

Šláger jari ťahákom 24. kola Corgoň ligy

písané prfe www.sportal.sk

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Kolotoč Corgoň ligy sa nezastaví ani počas najbližšieho víkendu. Tenprinesie najväčší šláger celej jarnej časti – do Žiliny zavítaArtmedia. Pod Dubňom sa odohrá bitka o prvé miesto. Fanúšikov môžetešiť, že tento extrémne dôležitý súboj bude vysielať televízia. Vprípade víťazstva by si líder tabuľky vytvoril pomerne výrazný náskok,ktorý by nebolo ľahké dohnať. Ak zvíťazí Artmedia, posunie sa na čeloona.
No nielen toto stretnutie bude náplňou 24. kola, ktoré otvorípredohrávka v Senci. V soboru sú na programe štyri stretnutia. Okremspomínaného duelu v Žiline si nové umelé osvetlenie v ZlatýchMoravciach posvieti na Slovan. Trnavčania sa budú chcieť proti Košiciamrehabilitovať za potupnú prehru v Ružomberku a Trenčania sa pokúsia omalý zázrak – konečne na jar vyhrať. Ich súperom bude banskobystrickáDukla, prezentujúca sa v poslednom čase v dobrom svetle.
Kolo uzavrie druhý televízny zápas. V pondelok večer sa Ružomberok predstaví v Dubnici, kde ho čaká mladý tím domácich.

FC Senec – FC Nitra - piatok, 17:30, na jeseň: 0:1 (doma), 0:2 (vonku)

Senecna jar naznačil svoje možnosti. Výnimku tvorí posledný zápas, v ktoromoranžoví vybuchli v Košiciach. Prehra 0:4 bola pre nich horkoupilulkou. Možnosť napraviť debakel, sa naskytuje už dnes dopoludnia. KSlnečným jazerám však mieri jeden z najlepších tímov jari, Nitra. Klubspod Zobora v druhej polovici zatiaľ nenašiel premožiteľa, čo ho staviado úlohy favorita. No určite ich nečaká nič jednoduché.
Náš tip: 0

MŠK Žilina – Artmedia Petržalka – sobota, 14:30 na jeseň: 1:0 (d), 3:2 (v)

Poniekoľkých mesiacoch sa na televízne obrazovky vracia slovenský ligovýfutbal. Najväčší šláger nielen tohto kola, ale celej jarnej časti budevysielať druhý program verejnoprávnej televízie a bude prvým jarnýmstretnutím, ktoré si môže pozrieť aj divák pri obrazovkách. Duel medzidvoma, v súčasnosti, najlepšími klubmi môže byť rozhodujúcim faktorom vboji o titul. Obaja súperi vstupujú do stretnutia s cieľom vyhrať.Menšou výhodou pre MŠK môže byť domáce prostredie. Na druhej strane imdomáce publikum môže zviazať nohy aj ruky. Lenže zverenci Pavla Vrbu sú dostatočne ostrieľaní, aby sa s tým vyrovnali. Ani jedno z mužstievna jar doposiaľ neprehralo a stratilo len po dva body za remízy v 20.kole. Posledné duely zvládla Žilina aj Artmedia výborne a nadeliliTrenčínu, respektíve Zlatým Moravciam štyri kusy, aj preto ťažkohovoriť o tom, kto má lepšiu formu. Rozhodujúcim faktorom tak môže byťspomínané domáce prostredie.
Náš tip: 1

AS Trenčín – Dukla Banská Bystrica – sobota, 17:30 na jeseň: 0:3 (d), 1:1 (v)

Trenčanovčaká enormne dôležitý zápas. Pokiaľ sa im nepodarí konečne zvíťaziť aSenec porazí Nitru, môžu sa domáci začať lúčiť s elitou. Stratégiavydať sa cestou zahraničných posíl zlyháva. Najhoršia obrana ligy,slabý útok a slabé vedenie klubu. Hoci holandský majiteľ La Lingverí, že sa ligu podarí zachrániť. Reálna situácia vyzerá viac akobiedne. Zrkadlo nastaví i súboj s Duklou, ktorí AS musí zvládnuť.Banská Bystrica je síce súper z inej váhovej kategórie ako bola vminulom kole Žilina, ale kožu zadarmo určite nepredá. Výsledkovo topotvrdila pred dvoma týždňami v Košiciach, výkonnostne minulý týždeň vNitre. Stane sa tím zo Štiavničiek katom AS? Dozvieme sa v sobotupodvečer.
Náš tip: 0

ViOn Zlaté Moravce – Slovan Bratislava – sobota, 18:00, na jeseň: 1:0 (d), 2:2 (v)

V historicky najúspešnejšom slovenskom klube to vrie. Borisa Kitku nezachránilo ani víťazstvo nad Dubnicou a musel sa z Tehelného poľa porúčať. Novým koučom sa stal Kitkov asistent a ikona bratislavského klubu Ladislav Pecko. No na lavičke zrejme dlho nevydrží, maximálne do konca rozbehnutého ročníka. Vedenie belasých sa totiž poohliada po Miroslavovi Beránkovi.No nielen otázka trénera rezonuje na Bajkalskej. Funkcionári rokujú sospoločnosťou J&T, ktorá už vlastní Spartu Praha a mohla by sa staťaj strategickým partnerom Slovanu.
Lenže hráči aj vedenie sa musiasústrediť aj na futbal, pretože sa blíži zápas v Zlatých Moravciach,odkiaľ nebudú chcieť hostia odísť s prázdnymi rukami. Sobotný duel sado kroniky FC ViOn zapíše zlatým písmom. Domáci totiž odohrajú prvýzápas na vlastnom štadióne pod umelým osvetlením. Pokaziť si oslavuprehrou by bolo pre nich sklamanie.
Náš tip: 0

Spartak Trnava – MFK Košice – sobota, 19:30, na jeseň: 5:1 (v), 2:3 (v)

Aniv Trnave nebolo počas týždňa ticho. Hlavnou príčinou bol katastrofálnyzápas v Ružomberku, kde Spartak dostal výprask 0:4. Vedenie tonenechalo bez povšimnutia a tímu naparilo pokutu 300 000 Sk. Navyšeštvorica Roman Procházka, Tomáš Sedlák, Lukáš Hlavatovič a Martin Zachariáš bola preradená do B-tímu. Stolička sa triasla aj pod trénerom Mazurom,no zatiaľ drží. O jeho ďalšom pôsobení rozhodnú najbližšie výsledky.Reparát môžu „spartakovci“ zložiť už v sobotu. Na štadión AntonaMalatinského zavíta súper z východu Slovenska. V poslednom stretnutíKošíc padli takisto štyri góly, no v tomto prípade ich všetky nasúkaljeden hráč - Ján Novák . Najmä jeho zásluhoudeklasovali Košičania Senec 4:0. Do „slovenského Ríma“ cestujú svidinou bodovať, či sa im to podarí, ukáže až samotný duel.
Náš tip: 1

ZTS Dubnica – MFK Ružomberok – pondelok, 20:05, na jeseň: 0:0 (d), 2:2 (v)

Užsme si zvykli na tradičnú pondelkovú dohrávku, ktorá však väčšinefanúšikov nevyhovuje. V prvom jarnom televíznom stretnutí si silyzmerajú tímy zo stredu tabuľky. Kým domáci výsledkovo neprekvapujú,Ružomberok v minulom kole napravil predošlé zaváhanie so Sencom apotešil srdcia svojich priaznivcov. Teraz cestuje na Považie, kde by samalo ukázať, ako sú na tom Liptáci v skutočnosti, a či ich novýkormidelník Ladislav Jurkemik naučil vyhrávať. Dubnická omladina hrá po dlhšom čase na vlastnom trávniku a nejaký ten bod by sa hodil.
Náš tip: 0

Tabuľka Corgoň ligy po 23. kole:

1. MŠK Žilina 23 18 3 2 54:20 57
2. Artmedia 23 18 2 3 56:21 56
3. FC Nitra 23 13 4 6 28:15 43
4. Spartak Trnava 23 11 5 7 40:29 38
5. MFK Košice 23 11 4 8 32:25 37
6. Ružomberok 23 9 7 7 35:31 34
7. Slovan 23 9 3 11 31:32 30
8. ZTS Dubnica 23 5 8 10 23:33 23
9. Banská Bystrica 23 5 7 11 24:29 22
10. Zlaté Moravce 23 5 5 13 17:45 20
11. FC Senec 23 3 7 13 18:36 16
---------------------------------------------------------------------------
12. AS Trenčín 23 2 3 18 21:63 9

Tomáš Kerak

Tomáš Kerak

Bloger 
  • Počet článkov:  38
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Čo na srdci, to na jazyku. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu