reklama

krásna alebo inteligentná?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (53)

Keby ste mali možnosť, čo by ste si vybrali: byť krásnou ale hlúpou alebo inteligentnou alebo škaredou?

Väčšina z nás by chcela oboje. Priam sa nezdá aká je to to dilema. Tak sa na to pozrime.

Krása. Mnohokrát som počula spolužiačky baviace sa o make-upoch, vlasoch, nechtoch. Všetky dievčatá chcú byť krásne a chcú aby im niekto povedal, že sú krásne. Je to taký vek, keď si každé dievčatko želá byť princeznou. Všetky princezné majú krásný zámok, krásne šaty a príde si po nich krásný princ na bielom koni a povie im, že sú tie najkrajšie princezné. Malé dievčatká chcú byť krásne, čo ich po inteligencii. Sú vo veku, keď pre nich inteligencia nič neznamená a nepoznajú ani jej význam. A rovnako to pokračuje ďalej. Podľa výskumov sú najobľúbenejšie deti vždy krásne a upravené. Keď sa nad tým zamyslíme, platí to aj pre dospelých. Máme v povahe, hodnotiť ľudí podľa výzoru. Prvý dojem ovplyvní názor okolia viac než inteligencia, pretože ukázať ju nepomôže, keď si Vás už všetci zaškatuľkovali.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Lenže, ideál krásy sa neustále mení. Rôzní ľudia majú odlišné predstavy o kráse. Kleopatra vraj bola najkrajšou ženou histórie, no malá hrubý krk a v dnešnej dobe by asi neuspela. Krása teda nie je dosť stála na to, aby sme ju uprednostnili pred inteligeniou.

Alžbeta I. nebola výnimočne krásna, no napriek tomu svojho času bola najlepšou partiou v Európe a mnoho významných mužov túžilo po jej ruke. Alžbeta bola neobyčajne vnímavá, bystrá a mala ako sa vraví "zdravý anglický rozum". Ovplývala silou a šarmom.

Vo všeobecnostu muži nemajú radi úspešné a inteligentné ženy, ale no tak dámi, čo nás po mužoch. Z škaredého káčatka dokáže dobrý vizážista vykúzliť krásnu Odettu, ale z hlúpej princeznej nikto nespraví bystrú a inteligentnú dámu. Dívajme sa teda menej do zrkadla a viac sa zaoberajme inteligenciou a keby mi náhodou niekto ponúkol takýto výber, chcela by som inteligenciu aj za cebnu všetkej krásy sveta.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Čo by ste si vybrali vy?

Mária Kertésová

Mária Kertésová

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Maličký človiečik s veľkými ambíciami a neskrotnou túžbou niečo dosiahnuť, ovplyvnený svetlom reflektorov, umenia a vedy. Zoznam autorových rubrík:  VeršeOdviate vetromNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu