reklama

Prečo sa ľudia rozvádzajú???

Dnes je to už asi strašne moderné sa rozviesť. Tak ako je dnes moderné si obliecť trištvrťové nohavice a čižmy, presne tak je dnes moderné sa rozviesť. A prečo?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (36)

Dôvody sú rôzne, no väčšine prípadov však veľmi banálne. Problém je len v jednom jedinom, nedokážu jeden druhému odpustiť a prijať chyby toho druhého, rešpektovať ho a mať ho v úcte. Ani jeden totiž nechce ustúpiť, každý chce mať svoju vlastnú pravdu.

Všetci chceme byť hrdinovia, ktorí rozvod prežívajú síce veľmi zle, ale keď sa s ním ( ňou ) nedá žiť tak už niet iné riešenie. Východisko a riešenie je tu však vždy, tak ako vždy je aj nádej, ale len pre toho, kto ju aj naozaj hľadá.

Veď ak sme prijali sviatosť manželstva v Božom chráme, niečo sme mu sľúbili, nielen človeku, ktorý vtedy stál pri nás, ale predovšetkým Bohu. Boh toto manželstvo požehnal a obdaril veľkými milosťami, a to hlavne preto, aby všetky problémy a ťažkosti, ktoré prídu do nášho života sme zvládli a odpustili si navzájom.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nikdy sa predsa nemusíme báť, že sme na všetky tieto problémy, ktoré na nás číhajú zo všetkých strán sami. Boh je vždy s nami, prichádza nám na pomoc, ale nevnucuje sa, ale čaká kedy HO o to požiadame. Najjednoduchšie je však vzdať sa, všetko ukončiť a začať niekde odznova. "Veď napokon deti si zvyknú, možno aj jeho spolužiaci majú rozvedených rodičov a všetko je v poriadku." Takto podľa všetkého rozmýšľajú dnešní moderní ľudia.

Manželstvo si treba veľmi chrániť, nedovoliť nikdy, aby doňho niekto vstupoval. Do vášho manželstva može vstúpiť jedine BOH. Keď je ON medzi vami, ste neustále požehnávaní a obdarovaní mnohými milosťami, navyše ak aj prijímate ostatné sviatosti.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pred pár rokmi sme o rozvodoch len čítali v časopisoch, o tom ako sa rozvádzajú slávne holywoodské hviezdy. Dnes to už čítame v našej dennej tlači o našich mediálne známich hviezdach. Možno to už vnímame aj vo svojom okolí a možno dokonca aj vo vlastnej domácnosti.

No nebuďme voči tomu chladní a ľahostajní. Zachráňme všetko čo sa záchrániť ešte dá. Vtedy budeme naozajstnými hrdinami. Hrdinami lásky, úcty, tolerancie a rešpektu. A to rozhodne nie je málo.

Veď ak naši rodičia dokázali prežiť toľko rokov bok po boku a určite to nebolo vždy jednoduché, prečo by sme to nedokázali aj my. Čo sme horší ako oni? To určite nie. Sme rovnakí, len každý sa opičí po tom druhom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Konečne sa spamätajme a nebuďme ako na dedine. Ak jeden vytiahne v sobotu na dvor auto, že ho ide umyť, tak to hneď urobí aj druhý sused. Takisto je to aj s tým rozvodom.

Rozvod ešte nikdy v živote nič nevyriešil, len veci zhoršil. Samozrejme sú aj výnimky, ale to sú už veľmi silné výnimky, ak je partnet hrozný tyran, pijan, duševne chorý človek a podobne.

Preto milujme jeden druhého a stále to aj svojmu manželovi ( manželke ) pripomíname, či už slovom alebo skutkom. A to nielen na Valentína, ale každý jeden deň vášho života. Ak vy budete šťastní, budú šťastné aj vaše deti, ale ak vy budete nešťastní budú nešťastné aj vaše deti. A vaše deti by predsa mali žiť v usporiadanej rodine so svojím ockom a mamkou, ktorí ich milujú.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Zachováte si tak rodinu, manželstvo a to je to najpodstatnejšie v živote človeka, okrem BOHA, ktorý by mal byť u každého veriaceho kresťana na prvom mieste.

Marta Lukáčová

Marta Lukáčová

Bloger 
  • Počet článkov:  25
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som človek ako každý iný a predsa tak výnimočný a jedinečný v Božích očiach. Zoznam autorových rubrík:  Príbehy môjho detstvaViera gréckokatolíkaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu