reklama

Ako predať dom

Mnohí z nás si možno myslia, že predať dom je veľmi jednoduchá vec, zvlášť, keď vám v tom pomáha aj nejaká realitná kancelária. Opak je však pravdou, stojí Vás to kopec nervou a stresou, kým sa vôbec k nejakému predaju domu dostanete.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Tak je to aj v mojom prípade. Už vyše roka sa pokúšam predať dom v jej malej dedinke na východnom Slovensku. Samozrejme, že od začiatku ako som sa na to dala, som vedela čo všetko to bude obnášať, ale až také stresy a nervy som fakt nečakala.

Najprv som začala s tým, že som uverňovala inzeráty prostredníctvo internetu. Zo začiatku sa mi ozývalo na moje mobilné telefónne číslo strašne veľa ľudí. Nuž bola som zrejme v tých inzertných novinách ešte čerstvý nováčik, kde ľudia túžiaci po rodinnom domčeku hľadajú ten svoj vysnívaný domček.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ja som však čo sa týka kúpnej ceny rúbala dosť vysoko, veď predsa podľa taktiky, aby bolo potom z čoho ísť dole. Lebo ja som vedela, že budem musieť ísť dole, že za moju prvú stanovenú cenu ten dom určite nepredám.

Keď som však povedala tú moju "super kúpnu cenu" tak tí všetci volajúci hneď bez slušného odzdravenia dopočutia radšej zložili telefón.

Tak som potom na silné naliehanie mojej mamky šla teda z kúpnou cenou dole. To už bolo viac prijateľné a tak začali chodiť náš domček pozerať a pozerať a pozerať. Všetci sa teda napozerali a povedali, že sa potom ozvú, no samozrejme ako to býva nič z toho nebolo.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Keď sa nám hneď v jeseni minulého roka aj kúpujúci naskytol, že dom chce hneď brať za našu dohodnutú kúpnu cenu, tak naša babka to hneď zastavila so slovami: "veď mi tam máme ešte bandurky to až keď ich vyberieme!"

No keď sme potom tie "bandurky aj vybrali a volali kupcovi, ten už náš domček nechcel. A tak sme mali bandurky a prišli sme o kupca.

V zime sme mali riadnu odmĺku, nikto sa nám neozýval a mňa to už prestalo baviť dávať tie inzeráty. No teraz na jar tak ako sa zobúdza príroda, pekne krásne sa zobúdzali aj naši potencionálni kupci.

Až po teda ďalších pozerania nášho domčeku a záhradu, ktorá je mimochodom nádherná, sme predsa len našli kupca.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

No a až teraz začili tie stresy. Paradoxom je predmetom naťahovania nás predávajúcich ako žuvačky nie je kúpna cena, ale niečo úplne iné. Oni totiž sa chcú nasťahovať až o rok a my môžme zatiaľ v dome byť, sadiť a podobne.

No čo to je za systém??? Z niečím takým ja vôbec nesúhlasím. Problém je aj kúpna zmluva. Proste problém strieda problém a mne už dochádzajú nervy a trpezlivosť. Ja chcem predať dom čím skôr a oni majú čas.

Nasledujúci máj a jún už mám totiž niečo iné, teda ak všetko mi vyjde a my všetci budeme zdraví a živí.

Nuž v tejto chvíli sí pripadám ako najhorší človek na svete. A to len preto, že som predávajúca.

Marta Lukáčová

Marta Lukáčová

Bloger 
  • Počet článkov:  25
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som človek ako každý iný a predsa tak výnimočný a jedinečný v Božích očiach. Zoznam autorových rubrík:  Príbehy môjho detstvaViera gréckokatolíkaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu