reklama

Tešíme sa každý .týždeň

Z novinových stánkov sa na nás valia desiatky časopisov a magazínov. A vznikajú stále nové. Ich propagácia sa na nás rúti zo všetkých strán. Hlavne tlak bulvárnych plátkov na naše oči je neutíchajúci. Kto koho zabil, kto koho znásilnil. Kto s kým spáva, alebo nespáva. Ide doslova o preteky - kto prinesie väčšiu senzáciu, a pritom ich nezaujímajú hlavné problémy, starosti i radosti našej spoločnosti. Ešte že tu je .týždeň.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (55)
Obrázok blogu

Novinári, ktorí sa neboja pozrieť pravde do očí. So Štefanom Hríbom na čele, nie množstvom - ale hlavne kvalitou nabitý tým redaktorov a mnoho, tiež inteligentných spolupracovníkov. Každý z nich má vlastný názor, bez ohľadu na to či sa opiera o názor väčšiny, vplyvných a mocných. Nezabúdajú pritom na fakty. Ich túžba po objasnení pravdy je citeľná.

Pozorne sledujú prípad vraždy medičky Cervanovej. Bez strachu o svoje životy, či existenciu svojho magazínu prinášajú nové fakty.

Hedviga Malinová našla u nich útočisko pred tlakovou vlnou bulvárnych médií, usilujúcich sa o veľké zisky na jej účet bez ohľadu na fakty. I v našom štáte stále platí prezumpcia neviny, pokiaľ niekomu niečo nedokážu - je síce obvinený, ale nie vinný!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Rozsiahle a vnútorne otvorené rozhovory známych osobností zo Slovenska a Čiech, ktorých prehovoriť na rozhovor je náročné (Richard Muller, Žigmund Pálffy, Václav Havel).

Kontroverzný zákon o interupciách, sexuálna výchova na školách a mnoho iných chúlostivých tém. Ale bez náznaku vyťažiť z toho čo najväčší predaj, za to nadhľad, fakty...

Aj vnútorné subjektívne názory redaktorov nie sú ovplyvnené masou spoločnosti. Davom ľudí, ktorí odsudzujú iných za ich odlišné pohľady na veci okolo nás. Davom ľudí, ktorí považujú názor väčšiny za správny, pritom zabúdajú na to, že tak strácajú vlastnú identitu a osobnosť. A práve tieto - dnes vzácne - vlastnosti ctia redaktorov .týždňa.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

.týždeň je dôkazom, že na Slovensku ešte stále - chvalabohu - máme slobodu prejavu. Je dôkazom, že hoci po tých ekonomicky ťažkých takmer dvoch desaťročiach, ťažkých rokoch prechodu k demokracii a slobode, politicky nechutných 90-tych rokoch, to v tom novembri ´89 - za niečo stálo.

Len tak ďalej, držím vám prsty, každý .týždeň.

Peter Kimlička

Peter Kimlička

Bloger 
  • Počet článkov:  52
  •  | 
  • Páči sa:  11x

HUDBA, FILMY, KNIHY - Kerouac, Bukowski, Hemingway, .....), možno REBELIZMUS ako LIFESTYLE, ale tiež aj - a hlavne v neposlednom rade ŽENY!! ;-) Na POLITIKU sa snažím KAŠĽAŤ! - ale nie vždy sa mi to darí :-) .......... NÓRSKO - je špeciálnou kapitolou, po 6-tich rokoch na severe mám množstvo poznámok, hádam sa snáď raz k tomu dokopem! ;-)PESN.TEXTY (mám ich – použiteľných - vyše stovku za tých 20 rokov, ak ste kapela a zháňate textára - kľudne napíšte!) Vzhľadom na Svet a na Život sú všetky stále aktuálne aj po rokoch!!A skúšam POVIEDKY (zatiaľ iba do PC-"šuflíka"!) https://sk-sk.facebook.com/peto.kimlicka Zoznam autorových rubrík:  Hudba, FilmyLifestyleKomentáreŠportNezaradenéNórskoPoviedky

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu