reklama

Prečo nepôjdem voliť prezidenta.

V sobotu určite nepôjdem voliť. Z dvoch hlavných dôvodov. Ten prvý je, že sa dlhodobo nachádzam v zahraničí, ale nakoniec ako sa ukázalo nebude to ten primárny. Tým je príčina, že ani jeden z dvoch kandidátov nemá u mňa dostatočné (anti)sympatie na to, aby som mu venoval svoj hlas. Nechcem za prezidenta ani jedného z nich, ale realita je jasná. Nebude to môj prezident, ale víťaza budem musieť rešpektovať ako vôľu väčšiny z väčšiny (či nebodaj väčšiny z menšiny) z vás.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (37)

V prvom rade by som chcel upozorniť na jeden dôležitý fakt, keď si mnohí ľudia mýlia - či už zámerne, alebo nechcene - pojmy. Možnosť voliť je naše právo, nie povinnosť! Niektorí politici tieto slovíčka v záujme nabudenia a presvedčenia možných voličov prekrúcajú a zneužívajú. A ja svoje právo naplno (ne)využijem. Neobstojí ani fakt, že ak chcem niečo zmeniť - musím ísť v sobotu k volebným urnám?! Pretože nech už bude výsledok akýkoľvek, myslím si, že už horšie to snáď ani po prvom kole dopadnúť nemohlo. Taktiež neobstojí (nech sa na seba akokoľvek sebakriticky pozriem) ani ten fakt, že potom nemám právo nadávať, pretože nejak neviem o tom, že by som patril k tým, ktorí neustále nad všetkým hundrú a všetko kritizujú - namiesto toho, aby vo svojom živote sami niečo zmenili! Vedel by som si 100x viacej a radšej predstaviť za prezidenta niekoho z mien Kňažko, Procházka, či už nebodaj aj Hrušovský, alebo Čarnogurský. Ale títo dvaja?!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

O Ficovi je zbytočne sa tu rozpisovať. Ty - občan, ktorý sleduješ politiku a spoločenské diane na Slovensku aspoň posledných 15 rokov a máš zdravý úsudok ti musí byť jasné, kto je ten človek zač. Mohol by som sa tu rozpisovať o všetkých aférach, klamstvách, o čomkoľvek, ale to ty (ne)volič všetko už dávno vieš (teda niektorí - to je jasné :-) ). Ale keď sa zahľadím na opačnú stranu - nezdá sa mi, že by Kiska bol jasnou protiváhou dnešnej jednofarebnej vlády. Z politického hľadiska ťažko povedať, keďže ako politika ho absolútne nepoznáme, a z toho občianskeho... Ani v jeho minulosti nebolo všetko vydláždené len dobrými úmyslami. Áno, kto z nás je úplne bez viny, ale dá sa to nejako odmerať, posúdiť?? To si samozrejme musí názor urobiť každý z nás sám. Skôr ale mám pocit, že sa z neho stal ďalší nástroj menšieho zla, boja proti niekomu. Vzývajú k nemu mnohí antismeráci, pravičiari, tzv.„stredáci", katolíci, snáď možno aj niektorí liberáli (pripomínam, že ani ja som nikdy Smer nevolil a nevolil by som ho - včetne Fica - ani teraz!). Akoby nebolo až tak dôležité kto ide proti Ficovi, snáď aj Judáš či Diabol by boli vhodnejší? Menšie zlo tu volíme už pomaly 20 rokov. Hlavne v prezidenstkých voľbách: Schuster vs. Mečiar (r.1999), Gašparovič vs. Mečiar (r.2004), parlamentné voľby (hlavne r.2010 a snáď aj 2012). Neviem ako vy, ale ja už som z toľkej nenávisti unavený, aby som vždy volil proti niekomu. Ničmenej aj kvôli tomu, že v poslednej dobe sledujem mnoho propagácií, reklám, výziev prečo nevoliť Fica - resp.skôr voliť proti nemu, zdieľaním na soc.sieťach a pod. ... Priznám sa, že čítal som mnoho príčin (a sú mi úplne jasné) prečo nevoliť Fica, ale nečítal som takmer žiaden relevantný dôvod prečo voliť práve Kisku. Pritom je jasné, že aj tento pánko má toho na rováši viac než dosť (z toho minima čo o ňom vieme), nebudem to tu rozpisovať; ty občan - volič, ktorý všetko pozorne sleduješ, si už o mnohom určite počul a čítal, v posledných dňoch a týždňoch prebehlo médiami viac než dosť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ale ešte raz chcem zdôrazniť, že nie som ani za jedného - ani za druhého, ale ani proti nikomu. Je síce predsa logické, že jeden z nich bude prezident a že s tým už určite nikto nič nespravíme (ak si odmyslíme snáď nejaké sci-fi scenáre o napadnutiach a následných rozhodnutiach o právoplatností volieb 1.kola na ústavnom súde čo už je určite nereálne). No v tomto prípade vidím úžasnú voľbu a možnosť práve v práve nevoliť, ak vám ani jeden z kandidátov nie je sympatický, nech to vyznieva akokoľvek nelogicky. Dostať zopár málo hlasov pri úplne minimálnej účasti - je svojím spôsobom takisto prehra. Hoc prezidentská. :-)

Peter Kimlička

Peter Kimlička

Bloger 
  • Počet článkov:  52
  •  | 
  • Páči sa:  11x

HUDBA, FILMY, KNIHY - Kerouac, Bukowski, Hemingway, .....), možno REBELIZMUS ako LIFESTYLE, ale tiež aj - a hlavne v neposlednom rade ŽENY!! ;-) Na POLITIKU sa snažím KAŠĽAŤ! - ale nie vždy sa mi to darí :-) .......... NÓRSKO - je špeciálnou kapitolou, po 6-tich rokoch na severe mám množstvo poznámok, hádam sa snáď raz k tomu dokopem! ;-)PESN.TEXTY (mám ich – použiteľných - vyše stovku za tých 20 rokov, ak ste kapela a zháňate textára - kľudne napíšte!) Vzhľadom na Svet a na Život sú všetky stále aktuálne aj po rokoch!!A skúšam POVIEDKY (zatiaľ iba do PC-"šuflíka"!) https://sk-sk.facebook.com/peto.kimlicka Zoznam autorových rubrík:  Hudba, FilmyLifestyleKomentáreŠportNezaradenéNórskoPoviedky

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu