reklama

Obdivujem Fica, aj Gašparoviča

Na Slovensku je čo obdivovať.  Nezamestnanosť rastie v poslednej dobe sedemkrát rýchlejšie ako v EU, vláda každého z nás zadĺžila za minulý rok sumou viac ako sedemsto eur a čakacia doba na  výmenu bedrového kĺbu vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni dosahuje už pomaly dva roky.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (46)

Chodím po Slovensku, stretávam a snažím sa pomôcť ľuďom, ktorí sú chorí a musia živiť svoje štvorčlenné rodiny z 200 eur na mesiac. A ešte aj dávať úplatky. Títo ľudia neveria vlastným očiam a ušiam, keď im zamestnávateľ oznamuje, že sa zmenil Zákonník práce a nemá na to, aby v jeho firme ďalej pracovali. Vládne ľavica a Zákonník práce pripravuje ľudí o prácu. Svetový unikát.

Nie je v programe

Právomoci prezidenta sú jasne dané ústavou a dostatočné na to, aby mal výrazný vplyv na smerovanie spoločnosti. Roberta Fica obdivujem, že v dnešnej situácii sedí so psíkom na úrade vlády a rozdáva rozumy o tom, aké právomoci má prezident. Dokázal si prečítať titulok v médiách: „Kiska chce poraziť Fica", a vydedukovať z toho, že to je môj program. Chcem zvíťaziť a tak ho musím poraziť, pretože kandidovať bude. Určite si prečíta aj tento blog, a tak mu chcem odkázať, že v mojom programe o ňom ale nie je ani najmenšia zmienka. Chcem zmeniť Slovensko, lebo toľko frustrácie, ako je dnes v našej krajine som už dlho nevidel.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ideál prezidenta

Obdivujem aj Ficovho prezidenta Ivana Gašparoviča, ktorý za deväť rokov vôbec nedokázal ovplyvniť charakter nášho štátu. Ak áno, tak k horšiemu. Nedokázal našej krajine v ničom pomôcť. Ak chce Fico tvrdiť, že prezident Gašparovič je prirodzenou, všeobecne uznávanou a rešpektovanou autoritou, tak klame, len sa tak práši.

Postavenie prezidenta

Postavenie prezidenta Slovenskej republiky je podľa ústavy silné. V Čechách, kde má prezident podobné postavenie ako na Slovensku, prezidenti Havel a Klaus jasne ukázali, aj keď sa s nimi dalo v mnohom nesúhlasiť, čo znamená byť silný prezident. Sila prezidenta sa totiž v prvom rade odvíja od jeho ochoty byť aktívnou súčasťou vedenia štátu. Prezident je hlavou štátu a je zodpovedný za riadny chod vlády, parlamentu a súdnictva. Musí však svoje postavenie brať ako službu ľuďom a nie úzkej vybranej skupine ľudí.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tu je viac o tom, ako sa to dá.

Potrebujeme zmenu

Na nedávnom stretnutí s občanmi mestečka Partizánske to krásne povedal jeden starší pán: Slovensko dnes nepotrebuje istoty. Slovensko dnes potrebuje zmenu...

Andrej Kiska

Andrej Kiska

Andrej Kiska

Bloger 
  • Počet článkov:  41
  •  | 
  • Páči sa:  16x

Kandidujem na prezidenta Slovenskej republiky ako nezávislý, nestranícky kandidát. Blogy píšem preto, aby ľudia spoznali moje názory. Roky som podnikal. Založil som spoločnosti Triangel a Quatro, vytvoril pracovné miesta pre tisíce ľudí a stretával sa denne so zlyhávaním štátu. Ale až práca v Dobrom Anjelovi mi naplno ukázala, koľko je nespravodlivosti a krívd. Charita však má svoje limity. Ak ma v mojej snahe podporia dobrí ľudia našej krajiny, verím, že dokážeme spolu zmeniť našu spoločnosť k lepšiemu. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu