reklama

Cestovanie na Slovensku 2.VII.2005

Bol som dohromady na Slovensku asi dva dni a z toho pol dna bolo vyrocne maturitne stretnutie v Banskej Bystrici. Mesto je velmi pekne, snad najkrajsie na Slovensku podla mojich predoslych navstev a je tam plno dobrych restauracii, len sa neda spat koli opitym obcanom bezohladu kde byvate. Krcmy su otvorene od skorych rannych hodin az do snad polnoci, alebo aj dlhsie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)

Bratislava na rozdiel vyzera ako zanedbana spinava mexicka dedina a ked sa clovek konecne dostane do Prahy tak sa citi ako v nebi. Ked som konecne presiel Slovenske hranice na madarsku stranu tak to bol pocit ako ked som odisiel v 1965 roku z Ceskoslovenska cez Juhoslaviu do Italie. V Banskej Bystrici na autobusovej stanici mi predali listok na uz viac ako mesiac neexistujuci autobus z Bystrice do Nitry a potom som mal pokracovat rychlikom z Nitry do Budapesti. Tak cakame v Bystrici na autobus rano a nic neide a tak som si myslel, ze meska. Bolo tam viac ludi a ti si to tiez tak predstavovali. Potom prisiel iny autobus ktory premava na tej istej trase, ale ina spolocnost a ten nas nechcel vziat, hoci ja som mu chcel samozrejme znovu zaplatit a sofer tohoto autobusu bol ten, kto nam povedal, ze autobus ktory cakame je uz davno zruseny, ale nikto na "hlavnej banskobystrickej autobusovej stanici" nebol v nalade nam to oznamit a samozrejme den predtym mi na menovany autobus predali cestovny listok aj s miestenkou. Treti autobus tym istym smerom ( trat Bratislava - Trnava - Nitra - Zvolen - B.B. - Brezno ) ma nakoniec vzal, ked som soferovi strcil do ruky asi tridsat dollarov, takze som ten vlak z Nitry do Budapesti este stihol.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ze ako ten vlak vyzeral to sa neda popisat, cez okna nebolo nic vidiet, vagon - prva trieda - nebol umyty odkedy vysiel z ceskej tovarne snad hned po druhej svetovej valke. Nieco aj o Slovenskej demokracii. V Novych Zamkoch sme prestupovali na iny vlak a tak ked som cakal na perone bol vedla mna jedel pan ktory fajcil. Znenazdania sa tam objavili vedla neho dvaja nie prilis inteligentne vyzerajuci policajti a hneed zacali vypisovat listok - pokutu. Tak on sa pytal ze co a ako, ( ja som sa tam priblyzil aby som vedel co sa robi ) naco mu policajt povedal, ze sa tam nesmie fajcit. On zase nieco povedal, naco sa ho policajt spytal ci je on "statny tajomnik", a ak ano, aby sa preukazal.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

No on "statny tajomnik" zrejme nebol, a tak dostal pokutu tisic Ks., ktoru tam musel okamzite vycalovat. Neviem co je statny tajomnik, ( som zo Slovanska vdaka Bohu prec styridsat rokov ) ale "statni tajomnici" si zrejme mozu robit co chcu?? Mimochodom policajti sa toho pana pritom vypytovali tiez ze kde pracuje, kam cestuje, atd. co nie je ziaden ich business a samozrejme oni sa nelegitimovali kto su co su a ani ziadnu menovku na sebe nemali. Zkratka naozajsky "Slovensky stat". Este ze sa k tomu hrdo hlasia a tak si tu ich historiu vazia. Aky to bol potom rozdiel nastupit v Novych Zamkoch na rychlik Jaroslav Hasek Praha - Budapest, kde boli normalni ludia ktori nesmrdeli ani od slivovice ani od potu a normalne sa rozpravali bez toho aby kazde druhe slovo bolo but hlupe, alebo vulgarne. Nie je potreba dodat, ze aj vlak vyzeral ako europsky medzinarodny rychlik. Ak viac turistov ma podobne zkusenosti na Slovensku, tak ten ocakavany naval turistov nie je pravdepodobne ze sa niekedy uskutocni.

George Klein

George Klein

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Lekar zijuci v Californii poslenych 40 rokov Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu