reklama

Vážená pani poslankyňa, vzdajte sa mandátu

Otvorený list poslankyni Národnej rady SR, RNDr. Anne Belousovovej...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (21)

V Košiciach, 11. augusta 2010


Vážená pani poslankyňa,

so zármutkom som si prečítal niekoľko novinových článkov a pozrel zopár televíznych reportáží o tom, že ste včera na parlamentnej pôde uštedrili (podľa Vás výchovnú) facku Vášmu kolegovi a členovi poslaneckého klubu SaS v Národnej rade SR, Igorovi Matovičovi. Tento môj zármutok nesúvisí s fyzickou bolesťou, ktorú ste mu spôsobili. A nesúvisí ani s urazenou cťou dámy, na ktorú sa odvolávate. Môj zármutok totiž pramení z toho, že vulgarizácia a marazmus na pôde Národnej rady SR sa opäť raz posunul do sfér, ktoré sú v normálnej spoločnosti neakceptovateľné.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ja si uvedomujem, že „neobyčajný" pán poslanec Igor Matovič sa v poslednom čase prezentoval hneď niekoľkými „perlami ducha" a spôsob jeho komunikácie nie je miestami politicky korektný. Na druhej strane, patríte medzi matadorov (či presnejšie matadorky) slovenskej politickej scény a počas svojej kariéry ste sa stretli už aj s onakvejšími pomenovaniami vlastnej osoby. Ak ste poslanca Igora Matoviča počastovali jednou fackou za ironické použitie ľudového ekvivalentu Vášho krstného mena, koľko faciek by si zaslúžil Váš dlhoročný stranícky i parlamentný kolega, Ján Slota, ktorý Vás svojho času prirovnal k sliepke a nazval Vás Šialenou Kravou a Kysuckou Nánou? A koľko faciek by si zaslúžil napríklad Váš niekdajší stranícky kolega, Marián Andel, ktorý Vás nazval Annou Proletárkou a povedal tiež, že sa dokážete opiť ako dalmatínsky cap? Mimochodom, k tomu požívaniu alkoholických nápojov... Je pravda, že sa dokážete opiť do nemoty, ako to svojho času o Vás šírili niektorí z Vašich kolegov? Som si takmer istý, že alkoholické úlety k pozícii dámy nepatria... A čo Vaše „vybrané" a štipľavo expresívne výroky voči Vašim minulým i terajším kolegom? Ospravedlnili ste sa za ne? Aj to by totiž bol jasný znak toho, že síce občas reagujete impulzívne, no ako dáma sa viete za svoje nevhodné výroky ospravedlniť...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Musím sa priznať, že Slovenskú národnú stranu som doteraz nikdy nevolil, no bolo by skutočne smutné, keby táto strana skĺzla po vulgarizmoch prezentovaných na parlamentnej pôde až k fyzickým atakom (pre denník SME ste sa vyjadrili, že „to za facku nepovažujete", čo ale ešte neznamená, že to facka nebola)... Už tie vulgarizmy sú nedôstojné a to predovšetkým u dám (ospravedlňujem sa, ak ste feministkou, no v tejto veci som staromódny). Ale rozdávanie faciek je príliš silnou kávou. Ak ste skutočnou dámou, potom by ste podľa mňa mali urobiť nasledovné:

1) Mali by ste sa ospravedlniť občanom-voličom (nielen voličom SNS) a všetkým poslancom Národnej rady SR (vrátane Igora Matoviča, ktorý Vás svojím článkom vyprovokoval). Ak je Igor Matovič dobre vychovaný, ospravedlní sa aj on Vám.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

2) Mali by ste sa vzdať mandátu poslanca Národnej rady SR. Vaša strana o mandát nepríde, lebo namiesto Vás nastúpi náhradník alebo náhradníčka, takže oslabenia poslaneckého klubu SNS sa obávať nemusíte.

3) Zachytil som tiež, že sa chystáte uchádzať o post predsedníčky Slovenskej národnej strany. Myslím, že po včerajšom incidente by ste tento svoj zámer mali prehodnotiť. Inak hrozí, že velikáni slovenskej politiky, ktorí pôsobili v radoch Slovenskej národnej strany (napríklad Martin Rázus, Jozef Gregor Tajovský, Ján Paulíny-Tóth či Svetozár Hurban Vajanský), sa budú v hroboch obracať.

S úctou,

Daniel Klimovský

SkryťVypnúť reklamu
reklama

občan SR

PS: Môj otvorený list považujte, prosím, za irelevantný, ak k facke reálne nedošlo. U Igora Matoviča je totiž občas ťažké odhadnúť hranicu medzi realitou a fikciou...

Daniel Klimovský

Daniel Klimovský

Bloger 
  • Počet článkov:  20
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mám rád život a chcem, aby boli moji študenti úspešní, pretože verím, že študent je najlepším zrkadlom svojho pedagóga. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu