reklama

Galkostory alebo „Riško drž si balónik....“

Včera som vo svojom blogu napísal, že pána Galka nemám rád a na tomto sa nič nemení, len mi nedá nevyjadriť sa k tomu čo, a hlavne ako sa deje na našej politickej scéne po prevalení tohto zlyhania.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Na základe všetkých nových správ som si utvrdil presvedčenie, že odvolanie pána Galka z pozície ministra je v absolútnom poriadku, pretože bol politicky zodpovedný za prácu svojich podriadených. Ich pričinením totiž došlo k úniku citlivých informácií z prostredia, kde mali byť v bezpečí a to je zle.

Všetko sa však dialo na základe povolenia sudcu, takže na odpočúvanie pána Gučíka aj pani redaktorky denníka Pravda bolo právne v poriadku. Som však rozhorčený zo skutočností, že na návrh predsedníčky vlády (pozrite si video, čas 02:05) má pani Žitňanská ako ministerka spravodlivosti a jej pätolizači skúmať oprávnenosť rozhodnutia sudcu, ktorý vydal povolenie na odpočúvanie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nebude to účelové zasahovanie do nezávislosti súdov? Alebo sa mýlim?

Logicky mysliaci človek si odpovie sám a určite nebude mať veľmi odlišný názor od toho môjho. Ak sa niečo také udeje, mal by prezident republiky, ako vyštudovaný právnik s mnohoročnou praxou, okamžite odvolať ministerku spravodlivosti.

Pri objektoch, ktoré boli dopočúvané ma zarazili dva fakty. Prvým je informácia o tom, že pani redaktorka Vavrová z denníka Pravda bola ako osoba predmetom záujmu vojenského obranného spravodajstva už v roku 2007, takže asi niečo za ušami má. Ďalším je skutočnosť, že pán Gučík mal odvahu nahrať si rozhovor s predstaviteľom vlády na záznamník. Nič nezvyčajné a legálne, ale iba v prípade ak by na to pána Galka aj upozornil. Z prehrávky rozhovoru, ktorý bol zverejnený v médiách totiž vyplýva, že tak neurobil, preto porušil zákon. A on má drzosť podať trestné oznámenia?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Na margo celej kauzy ešte malá rekapitulácia. Máme v čerstvej pamäti, keď k technicky identickému skutku prišlo v policajnom zbore. Mám na mysli únik tzv. mafiánskych zoznamov. Nechcem sa zaoberať ich obsahom či pravdivosťou, len chcem poukázať na to, že aj v tomto prípade išlo o únik citlivých informácií z prostredia, kde mali byť v bezpečí. Čo sa vtedy stalo? Pracovníčka, ktorá ich „vyniesla“ bola odvolaná, ale podľa ostatných informácií je už späť v službe.

Prečo nebol aj v tom to prípade odvolaný z funkcie jej nadriadený a policajný prezident, ktorí boli zodpovední za jej odborné riadenie?

Prečo je stále na svojej pozícii minister vnútra, ktorý nesie politickú zodpovednosť za veci čo sa stanú v jeho rezorte, a to predne tak ako pán Galko?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Na záver sa mi žiada napísať veľmi veľa vecí, ale boli by to špekulácie a hypotézy. Niekomu však tento vývoj hrá do karát, veď sa blížia voľby. Komu a ako, urobte si záver sami......

Na záver si však nedokážem odpustiť vetu, ktorá ma pobúrila pri pohľade na povolebné pitky, a to: „Riško drž si balónik.....

Robert Klír

Robert Klír

Bloger 
  • Počet článkov:  12
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Som obyčajný človek (nie taký od pána Matoviča), ktorý má už dlhšiu dobu pocit, že sa chce podeliť aj s ostatnými o svoje názory a postoje k aktuálnym, nie len spoločenským, udalostiam. Zoznam autorových rubrík:  Čriepky z KošícČriepky zo životaZahraničná politikaDomáca politika

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu