reklama

O písaní, alebo umenie škrtať

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Dobrý spisovateľ vraj musí vedieť škrtať. Sedem mesiacov je však priveľa strán a vyškrtať každý riadok zaberie priveľa času a síl. Nakoniec človek zistí, že mu zostal iba prvý čistý list. A to je to najťažšie obdobie pre každého spisovateľa. Prázdny list a žiadna rozumná myšlienka v hlave. Pocit absolútneho vyčerpania a prázdnoty. Pocit tak strašný, že mu nikto nedal ani meno.

Tento príbeh bol však príliš dobrý, aby si zaslúžil zahynúť neľútostnou rukou neskúseného autora. Mal rázny začiatok, aby nenudil. Mal napínavý dej, aby sa dobre čítal. Bolo v ňom veľa nových inšpiratívnych myšlienok . Nechýbalo ani dobrodružstvo a občas trochu strachu. Bolo z neho cítiť veľa radosti a smiechu. Bol to príbeh o láske a preto sa celým príbehom tiahla krehká linka romantiky. No a ten záver. Tak prekvapujúci. Tak zarážajúci. Tak ohromujúci. Čo viac si autor môže želať. To všetko sú atribúty, ktoré spĺňajú kritériá dobrého príbehu. Tu nie je priestor na žiadne škrtanie. Príbeh bol teda napísaný, bol zredigovaný a vydaný. Autor už nad ním nemá žiadnu moc.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Autor teraz hľadí pred seba a v rukách obracia celkom novučičký prázdny list. Poznáte ten pocit. Však.

Daniel Klúčovský

Daniel Klúčovský

Bloger 
  • Počet článkov:  27
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Hadovi je dobre, ľahne si a ide...Dill Kelson Zoznam autorových rubrík:  Všetko je možnéVšetko je senVšetko je ta tamVšetko je v pohybe

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu