reklama

Do slovenskej nemocnice s fusakom a ruksakom

Medzi najzákladnejšie potreby slovenských pacientov v nemocniciach, ktoré si majú zo sebou priniesť patria v zime ruksak, fusak, radiátor, dosky na vylepšenie postele, vankúšik, povliečky, deka, príbor, tanier, toaletný papier.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (22)

Môžeme pridať aj panvičku, pre prípad čerstvej praženice z holubích vajec z balkónov. Pacienti si pre istotu donesú do nemocnice ešte aj svoje lieky. Diétnu stravu, mydlo, uterák, hrnček. Komu sa zmestí si prinesie rádio, alebo tranzistor. Invalid si prinesie so sebou invalidný vozík, vlastné toaletné kreslo ku posteli. Aj infúznych stojanov je málo, tak blízka budúcnosť je jasná, radšej si zakúpte teraz vlastný. 

Matky, ktoré budete hospitalizované spolu s deťmi, prineste si aj posteľ, lebo inak skončíte na matraci na zemi. Overte si vopred, či sa tá vaša posteľ zmestí do priestoru. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nemocnica na Antolskej vždy v zime trpí, vykuruje, ako sa len dá, ale aj v roku 2008-2009, keď som tam chodila na prax používali vo vyšetrovniach ventilátor na horúci vzduch, ale teplo tam určite nebolo. Okná ktoré netesnia, nefunkčné balkónové dvere prepúšťajú nonstop teplý vzduch a tak nám Antolská vykuruje vesmír. Tvorí tak výdatne skleníkové plyny a všetky medzinárodné aktivity proti globálnemu otepľovaniu sú na nemocnicu na Antolskej príliš krátke. 

Bisťu a potom že je vraj zdravotníctvo v SR zadarmo. Pozmenila by som to na niečo veľmi lacné, hoci Antolská je v Hlavnom meste. A ked je to Hlavné mesto, tak prečo? Kto nám dnes odpovie? Opýtam sa pacienta, ktorý si prinesie záves do nemocnice a garnížu na okno, aby na neho nepražilo slnko. Príbuzní mu tú vŕtačku ponesú, lebo on je chorý a slabý. Nezabudnite šróbovák a podporiť článok na vybrali. sme. sk 

Ľubica Kočanová

Ľubica Kočanová

Bloger 
  • Počet článkov:  131
  •  | 
  • Páči sa:  4x

Statik a sestra v jednej osobe, Asociácia sestier a pacientov ASAP, Cesta sestry ku pacientom Zoznam autorových rubrík:  spriadam myšlienky do nitkyopáť raz začiatokkomunita starých ľudípostavenie sestier v spoločnosOsobnostiošetrovateľstvovoľný pád ošetrovateľstvaVyberám z poštypovolanieprostrediezdravieprevenciaetika a empatiaposlanie sestrySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu