reklama

Čo sa vie o podprahových signáloch.

Na oficiálnej úrovni nikto zatiaľ nepotvrdil funkčnosť podprahových signálov. Jednotlivé osoby, ktoré sa touto technikou zaoberajú, hovoria spravidla v superlatívoch, aké nevídané možnosti sú k dispozícii.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Avšak, na úrovni najvyššie, teda štátnu, používanie podprahových signálov k nevedomému ovplyvňovanie osôb, je vo väčšine štátov sveta, zakázané. Každého určite napadne, prečo je zakázané niečo, čo nemá význam a zákaz vydáva štát a ten bez dôkazov a podkladov takéto rozhodnutie len tak neurobia. V prípade štátu sa môže jednať o strategický význam a žiadneho verejného upresnenie sa nedočkáme. Napriek tomu sa však vie, že pre výučbu ruských špiónov v oblasti znalosti cudzích jazykov sa podprahových signálov s úspechom používa. Americká armáda tiež údajne podprahové signály využila pri vojne v Iraku. Je zrejmé, že v oblasti nevědomého ovplyvnenie konania osôb, výskumy aj keď na tajné úrovní prebiehajú. Dá sa ťažko predpokladať, že inštitúcie ako sú tajné služby alebo armáda vysloví názor, že podprahové signály fungujú, ale je isté, že budú nielen vo výskumoch tohto fenoménu pokračovať s tým, aby ho pri vhodnej príležitosti použili, či už je názov pokuse akýkoľvek.
Spýtajte sa zarytého ateisty čo je to energia. Nemôže vám odpovedať inak ako, že energia nevzniká ani nezaniká, nemožno ju zničiť, iba menia svoju formu.
Opýtajte sa hlboko veriaceho, kto je to boh. Nemôže vám odpovedať inak ako, že boh je večný, nevniká ani nezanikne, nemožno zničiť, mení len svoju formu, boh otec, boh syn a duch svätý.
Ateista a veriaci, sú dva protipóly a ich názory sa diametrálne rozchádzajú, ale paradoxne verí v rovnaký princíp, iba názvoslovie je iné. Tým je dané, že niečomu veľakrát neveríme a inému dôverujete, ale pri dôslednom preskúmaní sa prakticky jedná o to isté.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Podprahové informácie sú blbost, bude to isté tvrdiť io psychoanalýze? Obe tieto položky, povedané lapidárne, sa zaoberajú vplyvom na psychiku a aké sú následné fyzické reakcie. O účinnosti hypnózy nie sú takmer žiadne pochybnosti a podprahové signály z podstaty hypnózy vychádzajú, len forma je trochu iná. V oblasti ovplyvňovania činnosti mozgu sú zatiaľ zásadné medzery a skutočnosť ako sa mozog zachová je v oblasti pokus - omyl. Aj keď manipulácia s podprahovými signály a ich verejné predstavenie je v rukách prevažne amatérov, nevylučuje sa možnosť, že určitá časť, dobre spracovaných podprahových signálov je účinná a to predovšetkým preto, že aj amatér má prístup k špičkovej technike a mnohokrát jeho intelektuálná úroveň prekonáva celý tím.
Každý psychológ vám na úvod povie, že ak chce zmeniť nejakú svoju zakorenenú vlastnosť alebo stav, musíte najprv uveriť, že jeto možné. Aký postup ďalej zvolí je dané skúsenosťami psychológa, ale je všeobecne známe, že najlepšie výsledky sa získajú na podvedomé úrovni.
Či už podprahovým signálom veríte alebo neveríte, faktom je, že existujú a často na vás pôsobí ai keď sa vám to nepáči, nič s tým nenarobíte.
Prezentujem tu predovšetkým svoje skúsenosti a privítam akýkoľvek názor na problematiku podprahového vnímania.

Kolísek / senior /.

Miroslav Kolísek

Miroslav Kolísek

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Můj zájem je především zdraví a to jak fyzické tak i psychické. Sestavil jsem unikátní regenerační zařízení a i z vlastní zkušenosti tvrdím, že prokazatelně uzdravuje lidi. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu