reklama

Ako mi bolo po masáži

Zamyslenie klientky po absolvovaní tantra masáže v Savítryi. Zaplatila som si dvojhodinovú masáž, aby som si užila čas pre seba a zistila, aké účinky ma takáto masáž, keď sa mi niekto venuje dve hodiny v kuse.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Moja masáž

Zaplatila som si dvojhodinovú masáž, aby som si užila čas pre seba a zistila, aké účinky ma takáto masáž, keď sa mi niekto venuje dve hodiny v kuse. Bola som aj na kurze tantra masáže, ale tam sme sa učili navzájom na sebe a nikdy sme nedostali kompletnú masáž. Po masáži sme mali s mužom naplánovaný obed a spoločný čas, takže som sa tešila, že to bude taká predohra. Ale bolo to trochu inak.

Nakoniec sa mi počas masáže spustili také procesy, že som len otvárala oči. Riešila som totiž v poslednom čase pocit opustenia od mamy a asi dva dni pred masážou som mala s mamou malú hádku. Xénya, ktorá má masírovala, je zhruba vo veku mojej mamy, tak mi celá situácia nakoniec pripomenula mamu a ten pocit nedoláskania, ktorý celý život mám.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Počas masáže sme to aj komunikovali, takže to bola vlastne taká terapia, kde moje intímne miesta dostali len malinkú pozornosť a išlo celkovo skôr o nežný dotyk. V jednom momente mi Xénya zatlačila na nejaký bod v chrbtici, ktorý príšerne bolel a nerozumela som, prečo to robí. Nakoniec to vo mne spustilo takú katarziu, že som sa poriadne vyrevala a dostala veľa negatívnych pocitov z tela. Koniec masáže bol už iba jemný a upokojujúci.

Čiže moja včerajšia tantra masáž bola celkom iná, ako som si ju predstavovala, alebo ako si skoro každá z nás tantra masáž prejaví. Bola to vlastne tantrická terapia. Myslím, že oproti klasickej psychoterapii, alebo rôznym alternatívnym technikám, ktoré tiež milujem a už pár rokov využívam, mala v tomto prípade tantra obrovskú výhodu. A to síce fakt, že sa jednalo o dotyk, ktorý konkrétne mne veľmi chýbal.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pocit odpustenia a tantrická terapia

Prvé tri týždne života som bola totiž v inkubátore. A hoci sa moja mama neskôr snažila, kojila ma niekoľko mesiacov, ako sa to vtedy praktizovalo, a do škôlky ma dala až v 5 rokoch, nikdy si možno neuvedomila, aký druh pozornosti som vlastne od nej potrebovala. A ja som celý život márne túto pozornosť hľadala.

Samozrejme, tantra masáž všetko nevyliečila ako šibnutím čarovného prútika, ja už sa niekoľko rokov snažím integrovať tento svoj "hlad". Ale masáž prišla presne v tom okamihu, kedy som ju potrebovala a presne v tej forme, akú som potrebovala. Nie náhodou sa mi v tej chvíli venovala žena, ktorá by mi mohla byť matkou, a ktorá má materský aspekt podľa mňa veľmi rozvinutý.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A čerešnička na torte, keď sme prišli večer k mojej mame pre syna, mama navrhla, či niekedy neprídem len tak sama, aby sme pokecali, alebo či niekde nepôjdeme samé dve. Úplne obyčajná vec, ale pre mňa zázrak, pretože moja mama mi to nikdy v živote nenavrhla!

Čo je vlastne tantra?

Čiže chcem len povedať, že tantra masáž alebo aj celkovo tantra nie je len to, čo si na prvý šup predstavíme. Nejaké sexuálne orgie, alebo bilbordy s mladými ženami v spodnom prádle. To vlastne vôbec nie je tantra.

 

Tantra je spôsob chápania sveta, v ktorom je všetko spojené so všetkým. Môj pocit opustenia z inkubátora je prepojený s mojim pocitom opustenia od muža, keď sa pri milovaní trochu ponáhľa. Sexualita je vo všetkom, a všetko je aj sexualita

 

Svet je výsledkom spojenia mužského a ženského princípu a sexuálna sila poháňa všetko, čo robíme. A najmä my ženy máme všetko, čo sme v živote zažili, počnúc prenatálom, príchodom na svet, výchovou aj dospievaním uložené vo vagíne. Preto je niekedy dobré, že sa našich intímnych miest dotkne aj iný človek, ako náš partner, či my samé.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Samozrejme je treba, aby onen človek vedel čo robí a robil to s najvyšším zámerom a v spojení so svojím vyšším ja (čo žiaľ vylučuje veľa ľudí, ktorí sa označujú ako tantra maséry či masérky). A dokonca niekedy sa ani netreba intímnych miest nejako špeciálne dotýkať, ako to bolo u mňa. Na každú situáciu je potrebný iný dotyk. Verím, že ak niektorá z Vás pocíti volanie a bude pripravená, zažije rovnako ozdravujúcu tantra masáž, ako ja.

A dokonca si prajem, aby to bolo čo najviac z nás, lebo je to podľa mňa priama cesta k lepšiemu svetu!

 

Ozdravujúce masáže Savítryi

Hĺbkové intímne terapie

Xenie Suhayla Komers

Xenie Suhayla Komers

Bloger 
  • Počet článkov:  45
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Mým posláním je podpora rozvíjení sexuálního života v celé jeho kráse, hloubce a pestrosti. Baví mne hrát si s životem, být svobodná a extatická, radovat se ze svých pocitů a emocí a z každého dne. Ať už je veselý nebo smutný, vždy stojí za to žít upřímně a pravdivě vůči sobě. Mé webové stránky www.tantrasavitryi.sk, Jsem tu.Mléčná dráha kolem mne se vine, hvězdy bez ostychu rozplývají se v mém dychu.Já přijímám vše ve svém dotyku. Zoznam autorových rubrík:  Lifestyle

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu